Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet, hogy soha nem akarok...

Lehet, hogy soha nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
megőrülök. a párom, párom testvérei, a szüleim, az anyósomék, annak a testvérei, a munkatársaim, a barátaim folyton azzal cseszegetnek, hogy mikor jön a baba? már időben vagy. még a főnököm is tegnap megkérdezte. akkor jön a lecseszés, hogy önző vagyok, hogy gyerek vagyok még, meg már rég 3 gyereknek kellene lenni és eszembe jut az otthon ülés, a gond én még nem vagyok erre készen:( és így, hogy erőltetik, egyre jobban irtózom a gondolattól. utaznék a párommal, fél éve vagyok házas és 2 éve ismerem a párom. 31 vok
2011. ápr. 6. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Figyeljél adjál még két évet magadnak, ha akkor is így érzel, inkább váljál el. Ezt tudasd a pároddal is, és a szent családoddal. Nagyon utáltam én is, amikor állandóan azzal zaklattak, mikor lesz már gyerek a házasságomban. Négy évet még adtam magamnak a házasságom után, és lett gyermekem, egy gyönyörű lányom. A te életed, a te döntésed! Ne engedjél belőle.
2011. ápr. 6. 12:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs ezzel semmi baj, hogy most még nem érzed kész magad, és biztos vagyok benn, hogy ez nem végleges! Változni fog majd, ne aggódj! Viszont ami probléma lehet, az az , hogy a párod már szeretne apa lenni... a többiekkel nem kell foglalkozni, vele viszont jó lenne ezt megbeszélni, hisz közös életet vállaltatok, úgy kell alakítani, hogy mindketten jól érezzétek magatokat.
2011. ápr. 6. 12:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz, hát nem akarsz. Az viszont rajtad áll, hogy ezeket a kotnyeles embereket leszereld, végülis te döntöd el, nem szólhat bele senki. Ki kell állnod magadért, mi az, hogy lecsesznek, mintha elszámolni valód lenne mások felé. Hiába erőltetik, akkor lesz valaki jó anya, ha ő akarja. Félreértés ne essék, nekem 2 gyerekem van és nagyon szeretem őket, de akkor szültem, amikor ÉN akartam, nem az anyós és a főnök.
2011. ápr. 6. 12:26
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem akarsz ne szülj, de mivel a prod akar, így ezt illett volna vele közölni a házasságkötés előtt. Nincs ezzel baj, de miért láncolsz magadhoz egy olyan férfit, aki boldogtalan gyerek nélkül? Keress olyat, aki szintén nem akar, és eljetek boldogan kettesben.
2011. ápr. 6. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 16 éves korom óta vagyok a férjemmel - most 33 éves vagyok és bármily hihetlen, de működik :-)))

Na szóval, engem is állandóan cseszegettek, de nem foglalkoztam velük. Imádtunk utazni járni, néha szórakozni hétvégente a barátokkal. Aztán szép lassan megértünk rá, 28 évesen jött az első baba, most pedig úton van a második. Nekünk így volt jó, kellett az idő, hogy mindketten egyszerre, biztosan tudjuk, hogy na most már jöhet.

Amúgy sem vagy még elkésve 31 évesen, főleg, hogy 2 éve ismeritek "még csak" egymást. Ne foglalkozz másokkal, csak magatokkal! Előbb-utóbb eljön a pillanat, mikor "kelleni" fog a gyerkőc. Ha meg nem, akkor nem. Nem ti lennétek az egyetlenek, akik gyerek nélkül nőnek fel. Lényeg, hogy ti ketten közös nevezőn legyetek!!!

2011. ápr. 6. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:

semmiképp ne szülj addig, amíg te magad nem érzed igazán hogy vágysz egy babára, mert akkor tényleg csak gond lesz

ne törődj senkivel, mondd meg nekik hogy ezt bízzák rád

2011. ápr. 6. 13:27
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm. ha mindenki csöndben van, szépen megjön magától a gondolat nem is egyszer történt már meg. de így?
2011. ápr. 6. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha kérdezősködnek, mosolyogj kedvesen, s mondd, hogy egy jólnevelt lány ilyenről nem beszél:-)

Én 29 éves vagyok, most várom az elsőt, nálunk is inkább a páromban fogalmazódott meg először, hogy utódot akar nemzeni.Az az igazság, hogy imádtam a barátaimmal jönni-menni, utazni,bulizni, és egyáltalán nem bánom, hogy ezek a dolgok nem maradtak ki az életemből.Egyszer csak jött egy kis halvány sóvárgás a gyermek után, nem mindenkinek derült égből villámcsapás a baba utáni vágy.

Én sosem voltam egy rózsaszín felhőben élő nőcis alkat, de amikor először megérzed a kis mocorgást belül, akkor elolvadsz, hidd el:-)Nem biztos, hogyha most elhatározod, egyből sikerül is a baba.Főleg ha mindenki csak piszkál ezzel.Talán adj esélyt a gondolatnak, főleg, ha szereted a férjed.

Pl. a nővérem 37 évesen tartotta magát elég érettnek a gyermekvállaláshoz.

2011. ápr. 6. 14:46
 9/9 ketteske ***** válasza:
Ugyanezt én is írhattam volna 3 évvel ezelött. Tökre ilyen érzéseim voltam, nagy volt a nyomás mindenki felől, aztán beadtam a derekam, és gyorsan terhes is lettem, de a 26. héten elhalt a baba. Én ezt úgy magyaráztam, hogy ha a sok okoskodás helyett inkább magamra figyeltem volna, akkor talán később lett volna gyerekem, de az meg is maradt volna. Most persze mindenki kussban van, de hát milyen áron???
2011. ápr. 7. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!