Ha jön a baba, a cicának mennie kell?
Még csak néhány hetes vagyok, van egy szobacicám. Akár a terhesség alatt, akár később a babánál okozhat gondot a cica jelenléte?
Nem alszom vele, kezet mosok utána stb.
szia!
Ne aggódj ezen, mert felesleges. Nekem is volt cicám úgy a 16 hétig ekkor költözés miatt el kellett válnom tőle és nem a baba miatt. Főleg mivel van egy kutyus is a lakásban és eddig teljesen minden rendben van velem és a babával.
Az igaz, hogy a cica almot nem tisztítottam ki, de nem mostam utána kezet állandóan és legtöbbször mellettem aludt. A toxot el lehet kapni mástól is nem csak macska ürüléktől.
Tehát nyugalom. :) Boldog babavárást!:)
25 hkm
Szia!
Ezzel kapcsolatban már több kérdés is volt itt. Nekem 3 macskám van, egy 2 éves gyönyörű, egészséges kisfiam és 29 hetes pocaklakóm.
Ha a megfelelő higiéniai előírásokat és egészségügyi dolgokat betartjátok, akkor semmi baj nem lesz. Az orvos úgyis fog toxoplazma vizsgálatot kérni. Ez a legveszélyesebb, de szerintem már átestél rajta. De amíg terhes vagy, az almot ne te takarítsd, vagy ha nagyon nincs más, akkor gumikesztyűben. A macska egészségügyi dolgaira jobban oda kell figyelni, de gondolom, mivel szobacica, ezért ez nem kérdés.
Nálunk a fiamnak a macskák a kedvencei, pedig van kutyánk is. A macskák eszméletlen mennyire odafigyelnek a gyerekre. Ha magának való, akkor inkább arrébb megy, ha meg játékosabb, akkor meg még véletlenül sem durvul el. Érzik, hogy gyerek.
Emberi közösségben már többször kapott el különféle vírusokat, de állattól még semmit.
Amikor a kicsi fiam tanult mászni, akkor a kandúr cica azzal szórakozott, hogy lefeküdt a gyerek elé. Mire szegénykém nagy boldogan odakúszott, a macska arrébb ment 2 métert. Akkor a fiam megint nagy boldog visítás közben odament és a macska megint el.
Most már ad a cicának enni is. Mikor látja, hogy a cica megy a táljához, akkor gyorsan megy és ad nekik egy marék tápot.
Jajj, köszi mindenkinek!
Első terhesség, így nagyon izgulok és igyekszem mindenre odafigyelni:)
A cica nincs még egy éves, aranyos kis jószág, fél éve vagyok a gazdája és nem nagyon szeretnék túladni rajta, csak ha nagyon muszáj.
Az alom takarítása akkor a férjemre marad, örülni fog neki! :D :P
Nem lesz semmi baj, főleg ,hogy szobacica.
Toxoplazmát elkaphatod akkor is ha nem jól megmosott gyümölcsöt,zöldséget eszel.Nem eléggé átsütött,megfőzött hústól és nyers tojástól is.
Almot ne te takaríts és a cica kajás edényét minden nap most el rendesen.
Boldog babavárást!
Nekem is van egy perzsacicám és negatív lett a toxoplazma szűrésem de a doki is meg a védő nő is azt mondta mivel szobacica maradhat.A párom takarítja az almot én meg fésülöm. Nem szeretnék tőle megválni mert nagyon szeretem és már elkezdtem feladni hogy gyerekem lesz valaha is vettünk cicát és pár hét múlva terhes lettem :) így cicám is van meg babám is lesz.Ne hallgass a hülye hozzászólásokra csak a dokidra.Gondolj arra hogy valaki putriba viszi haza a babát egerek meg más "háziállatok" közé.
27hetes kma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!