Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell csinálni, ha apu a...

Mit kell csinálni, ha apu a 8. hónapban végérvényesen kijelenti, hogy "ne keressem"?

Figyelt kérdés
Idáig sem volt éppen felhőtlennek mondható a boldogság, de most tényleg teljesen leállt a kommunikáció az apa részéről. Ilyenkor mit kell csinálni? Úgy értem, a szülést legalább mondjam neki, akkor is, ha azt mondta, nem akar tudni semmit a gyerekről? Vagy mondjam majd neki, hogy megszületett, hogy hívják, hány kiló? Vagy szimplán beadni apasági pert és csókolom? vagy arra figyelmeztetni előzetesen? Hogy "szokás" ezt csinálni?
2012. ápr. 13. 23:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A 10-es válasz valóban megfontolandó. Helyeselni tudok rá.
2012. ápr. 14. 12:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, igazán egészen értelmes és használható dolgokat mondtatok. Nem, az fel sem merült közöttünk, hogy másé lenne a gyerek. Annyi esze van, hogy tudja, hogy ebbe kár lenne kapaszkodnia, mert úgyis "alul maradna". Mindenesetre a részemről semmibe sem kerül egy borítékban elküldeni neki a születés után közvetlenül egy hajtincset, vagy egy nyál mintát a gyerektől, hogy "tessék, ha esetleg bármi kétely felmerült volna valaha benned, akkor ezekkel úgy csinálsz apasági tesztet és akkor, amikor akarsz". És akkor esetleg a hivatalos teszt költségeit meg tudja magának spórolni, ha már látja, hogy nincs mese. De mondom, ez a kérdés soha fel sem merült, még csak érintőlegesen se. Ő egyszerűen csak azt mondja, hogy "még nem kész a gyerekvállalásra". És igen, ezzel 11hét4 naposan jött elő, amikor ha másnap hanyatt-homlok szaladok a dokihoz gondolkodás nélkül, hogy "szedje ki belőlem" akkor sem zajlott volna le a procedura a 12.hét előtt, ameddig abortuszt lehet csinálni. Arról nem is beszélve, hogy ekkorra már kialakult a gyerek idegrendszere, és fizikailag konkrétan ugyanazt érzi mint egy felnőtt ember, de akkor most ezt a részét most hagyjuk. Én egyszerűen erre csak annyit tudtam reagálni, hogy "mért nem szólt eddig". Ha mást nem, legalább megbeszéltük volna. Nyilván valami más áll a háttérben amiért nem akarja, mint az, hogy "még nem kész rá", de ő nem mondja, nekem meg kissebb bajom is nagyobb annál, mint hogy az ő lelkivilágát próbáljam varázsgömbökkel megfejteni. Nem mintha nem próbáltam volna, ezerszer próbáltam vele beszélni, megoldásokat javasoltam minden általam feltételezett gondra, de egyszerűen mindentől elzárkózott, mostanára teljesen bedugult a kommunikációs csatorna, nekem pedig a hócipőm tele van... A gyerek miatt én is inkább a jó kapcsolatot szorgalmaznám, már ha lehet. Másik apukát találni neki nem hiszem, hogy lenne energiám.
2012. ápr. 14. 12:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Amúgy a gyámhatóság hogy indítja meg a pert, mit kell nekik mondanom? Illetve ez hogy működik?
2012. ápr. 14. 13:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs a szülésnél apasági nyilatkozat, a gyámhatóság fog megkeresni Téged! Kapsz mejd egy levelet, amiben kérik, hogy egy megadott időpontban jelenj meg náluk a gyerek "családi jogállásának rendezése érdekében". (Ezzel azt akarják mondani, hogy az anyakönyvi kivonatban nem maradhat üresen az "apa neve" rubrika.)

Te elmész, kérik, hogy nevezd meg az apát, megteszed és ők megindítják az eljárást a gyermek nevében. Ugyanis őket ebben a történetben egyetlen érdek érdekli. A gyereké.

2012. ápr. 14. 18:24
 15/16 A kérdező kommentje:
Nyilván. De vajon hatékonyak is? Én mindig azt hallom, hogyha anyu nem megy utána a dolgoknak, megy az ügyintézőknek, meg nem jár a nyakukra, akkor túl sok semmi nem történik. Nem tudom, hogy van ez a gyakorlatban. elméletben jól hangzik...
2012. ápr. 14. 18:51
 16/16 A kérdező kommentje:
És aztán a gyerektartást is ők intézik? vagy csak az apaságit?
2012. ápr. 14. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!