Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, leendő anyukák....

Kismamik, leendő anyukák. Nektek mi a véleményetek? Többi lent.

Figyelt kérdés

33 hetes pocakos vagyok. :-) Nekem már most megvan az elképzelésem arról,hogy ha hazajövünk a kórházból a babával,az első 1-2 napot csakis hármasban szeretném eltölteni. Max anyukám illetve anyósom ha akar jöjjön,hisz a segítség elkel,de nem akarom,hogy mindenki idecsődüljön rögtön. Ha eljön apum meg anyum+anyós,após+sógornő a párjával meg talán öcsém a barátnőjével, már mindjárt itt állunk a pici felett 10-en. Az első pár nap szeretném ha olyan "intim" lenne, csak az újdonsült kis család. :-) Nagyon "gáz" ez a meglátás? És hogyan közöljem ha jönnének? Bár az is lehet tudják ezt ők is,és nem zavarnak.

Vélemények?

2012. ápr. 13. 14:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk csodultek azonnal. Volt, hogy már aznap jottek a rokonok, amikor hazaértunk. Nem volt mit tennem, hiszen minden bejelentés nélkul beállítottak. Engem nagyon zavart az elso napokban, mert még pihenni sem tudtam. Ki kellett bírnom!

Engem már anyosom is zavart, mert reggeltol estig ott ult nálunk. Fozve volt, rend volt (amugy sem csinált ilyeneket), csak ott ult. Igy még pihenni sem tudtam.

Anyukám átjott, megcsinálta amit kellett és nemsokára el is ment. Ha kellett csak rácsorogtem 20 méterre lakik tolunk, ugyhogy tobbszor is átjott és így tudtunk is pihenni mindketten.

2012. ápr. 13. 15:46
 12/22 anonim ***** válasza:

Szegény 11. válaszoló... :(

Én tuti, hogy elvonultam volna "szoptatni", és aztán "elfelejtettem volna" visszamenni... Aki megsértődik, legalább egy darabig biztosan nem jön újra látogatni. ;)

Ez a párod dolga lett volna, hogy az ilyet lerendezze...

2012. ápr. 13. 16:10
 13/22 anonim ***** válasza:
Én anyósomtol félek az is tuti itt lesz a nyakunkon. Páromnak meg hiába mondom állitsa le nem teszi. Már tele van a szekrény ruhákkal és még mindig azt veszi. Azt még én anyámék nem vettek semmit mert megvárják hogy mekkora súllya lesz. Ruhákat meg passzolom hogy fogom elpakolni. Minden hegyén-hátán van, söt már hely sincs sehol se a szekrényben.
2012. ápr. 13. 17:23
 14/22 anonim ***** válasza:

Dehogy gáz, én is így tervezem. Kettőnk szüleit szeretnénk mindketten, ha itt lennének, de erre tényleg vágyunk, nem ők erőltetik. Úgy legyen, ahogy ti szeretnétek! :)

36 hetes km

2012. ápr. 13. 17:51
 15/22 anonim ***** válasza:

hat en biztos nem engedtem volna be senkit.sot ha jol emlekszem 3hetig nem volt itt senki.ferjem szulei nem elnek,az enyemek messze voltak,azt mondtak jonnek mikor mi mondjuk-ez a 3dik heten volt kb.addig ide senkit nem engedtem be,nem vettem fel a kaputelefont,vagy a telefont ha tudtam h olyan jonne/hivna.ez van,nem erzem bunkosagnak.ugy gondolom az elso hetek csak rolunk szolnak es kesz.a ferjem lerendezett mindenkit.keresztanyam viszont kicsit tolakodo volt,mert neki meg az atjarohaz a termeszetes.....meg azt is nezte h szoptatok.....en meg sosem szoptattam senki elott,nekem az tul intim.zavart es nem vette a lapot sajnos.de hozott kajat,tisztitoszereket,meg egy uj mosogepet.....csak nem kuldom el???:S

van egy ismerosunk naluk az elsonel,es most a masodiknal is atjarohaz van.a korhazbol az ujszulottel nem is haza ment,hanem o latogatta vegig a szuloket,mindenkivel fenykep-biztos jot tesz a 3napos gyereknek nem???na ezr nem fogom megerteni soha.nekem az elso idoszak olyan intim,meg emlekszem senkinek nem akartam a kezebe adni,de meg a babalkocsit is csak en tolhattam!!!!:))

2012. ápr. 13. 23:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az élet megoldotta a dolgot:)

Annyira fájt a mellbimbóm a szoptatástól(tiszta sebes volt) hogy semmilyen ruhadarabot nem bírtam a felsőtestemen elviselni az első pár hétben. így aki bejelentkezett telefonon, hogy jönne látogatóba, azt mondtam neki, hogy csak akkor jöjjön, hogyha nem zavarja, hogy félmeztelen vagyok. Nem is jött senki:) csak édesanyám segített. Amúgy mindenkit a hátam közepére kívántam. Fáradt voltam, állandóan szoptattam, örültem, hogy élek...

2012. ápr. 20. 20:01
 17/22 anonim ***** válasza:

Mi amikor haza jöttünk a kórházból 3-an voltunk egy hétig, semmi látogató, rokon. A következő héten meg anyukám jött át és nálunk aludt egy hétig hogy segítsen. Szükségem volt rá, és ő örömmel jött. Látogatók csak később, akkor sem maradtak sokáig.

Szerintem szólj előre hogy így szeretnéd és tartsák tiszteletben, biztos megértik.

2012. ápr. 20. 22:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Ne feltételezed hogy maguktól tudni fogják hogy nem kellene zavarni, jobb ha közlöd mindenkivel mit tervezel, nehogy rádtörjenek......!

Én így jártam, azt gondoltam hogy..........., aztán a kórházból hazamentünk és ott volt 11ember. Annyira kiborultam hogy csak sírtam......., Hát nem így képzeltem az első órákat.

2012. ápr. 20. 22:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Akkor lehet én vagyok a gáz, de én megkértem anyukámat, hogy lakjon velünk az első pár napban-hétben. :)

Az első gyereknél mondjuk nem, de a 2és 3 babánál már igen. Kellett a segítsége a nagyobb gyerekek körül.

Egyébként meg egy angyal volt- anyuval egyébként is nagyon jó a kapcsolatom- férjemnek is, szóval egyikünk részéről sem volt gond. Ő intézte a főzést, nagyokat, takarítást, én babáztam, férjem dolgozott és babázott... szóval nekünk így volt jó.

Első gyereknél persze megoldottuk ketten- akkor sem zavart volna anyukám, de akkor úgy éreztem, nekünk kell megbírkózni az új feladattal.

Ezenkívül tesómék beugrottak egy-egy rövid időre az nem volt gond.

Több rokon-barát ismerős meg nem jött- csak kb egy hónap mulva. Pont jó volt így.

2012. ápr. 20. 22:58
 20/22 anonim ***** válasza:

19-es válaszolónak:

Ha segítségnek jön valaki az első hetekben, akit te magad hívsz, aki közel áll hozzád, az teljesen más. A kérdező a látogatók hadát szeretné elkerülni, a rokon-barát csődületet. Nálunk anyum még a szülésnél is bent volt arra az esetre, ha a párom kidőlne, ráadásul itt lakik, közvetlen mellettünk. Ő főzött az első időben, és nála éppen nem arról szólt a történet, hogy szórakoztatni kellett volna. Nem volt tolakodó, segített, aztán ment is a dolgára, haza. A látogatók mások, őket már illik megkínálni valamivel, beszélgetni velük, kezükbe adni a picit, stb. Pláne, ha pl. az ország másik végéről utaznak fel hozzánk...

Nálunk mondjuk nem volt kérdés, hogy aki jön, az előtte telefonál. Én kikötöttem, hogy (fertőzések elkerülése végett, és a napirend beállítása miatt, meg más egyéb okokból) szívesen látunk bárkit a 6 hét letelte UTÁN. :)

2012. ápr. 21. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!