Kismamik, leendő anyukák. Nektek mi a véleményetek? Többi lent.
33 hetes pocakos vagyok. :-) Nekem már most megvan az elképzelésem arról,hogy ha hazajövünk a kórházból a babával,az első 1-2 napot csakis hármasban szeretném eltölteni. Max anyukám illetve anyósom ha akar jöjjön,hisz a segítség elkel,de nem akarom,hogy mindenki idecsődüljön rögtön. Ha eljön apum meg anyum+anyós,após+sógornő a párjával meg talán öcsém a barátnőjével, már mindjárt itt állunk a pici felett 10-en. Az első pár nap szeretném ha olyan "intim" lenne, csak az újdonsült kis család. :-) Nagyon "gáz" ez a meglátás? És hogyan közöljem ha jönnének? Bár az is lehet tudják ezt ők is,és nem zavarnak.
Vélemények?
Egyátalán nem gáz meglátás :) Neked is szükséged lesz a pihenésre,egymásra hangolódásra az első pár napban.
A rokonok meg jelentkezzenek be ha jönni akarnak,ők idomuljanak hozzátok,ne pedig fordítva! Meg kell mondani nekik.
Jó babázást!
1 kislány és egy (várhatóan) kisfiú anyukája
Teljesen normális ez az igény a részedről. Nem véletlen a 6 hét (nem 4-5 nap!) gyermekágy szülés után. Ilyenkor csak az menjen, aki neked segít, és akit te hívsz (pl. valamelyik nagymamát, rokont, hogy segítsen főzni, stb.). Sem a pici baba, sem az anyuka nincs még olyan állapotban, hogy vendégeket fogadjon, és valóban fennáll a fertőzésveszély is. A kicsi többnyire alszik-eszik, a kismama pedig igyekszik regenerálódni. Idő kell ahhoz, hogy az újdonsült család összeszokjon, és ne feledd, valószínűleg borulnak az éjszakák is!
A tolakodóbb rokonok, barátok "lerázása" az apuka dolga. Bár én úgy gondolom, hogy aki maga is szült már, vidéken, vagy nagy családban nőtt fel, az többnyire magától is tudja ezt. Ha mégsem, pár nyugodt szóval, finoman el lehet neki magyarázni, hogy "most még sokat alszik a baba, de pár hét múlva már mosolyogni is fog". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!