Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gond az, ha nem szedem tovább...

Gond az, ha nem szedem tovább a terhes vitamint? Többi lent.

Figyelt kérdés
Eddig Elevitet szedtem, de nagyon nem vagyok vele megelégedve. Sajnos nem tudok minden nap annyi gyümölcsöt és zöldséget bevinni a szervezetembe, amennyit szeretnék, esetleg annyit tudok tenni, hogy reggel megeszek egy almát, délután egy banánt esetleg, este pedig paradicsomot, újhagymát, vagy ilyesmit. Nem tudom, ez elegendő lesz-e kettőnknek, de azt tudom, hogy ahogy elhagytam a terhesvitamint, megálltam a hízásban is. Amíg szedtem, kb. 2 óránként éhes voltam és ha nem jutottam valami kajához, akkor rosszul lettem. Amióta viszont nem szedem (1 hete) elég a napi három étkezés és kevesebb mennyiség, mint amennyit a vitaminnal megkívánt a szervezetem. Olvastam már, hogy a Femibiont nagyon dicsérik. Nektek mi a véleményetek róla? Mindenképpen olyat szeretnék szedni, amitől nem jönnek elő ezek a "tünetek". Előre is köszönöm a válaszaitokat.
2012. ápr. 12. 10:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én az Elevittel úgy voltam, hogy amikor pár nap kimaradt addig kívántam a gyümölcsöket, zöldségeket (gránátalma, kivi, narancs alma stb.) Képes voltam megenni egy ültömben 6 narancsot, hihetetlen. Amikor viszont nem szedtem akkor rá sem tudtam nézni a gyümölcsökre.

-Kedves orvos.- Biztos, hogy hasznosak a terhes vitaminok, de szerintem nem kell minden nap szedni az egész terhesség alatt.Óriási felfújt babák születnek és 30kg fölösleg marad a kismamákon szülés után. Az orvos meg kéne mindenkinek egyénileg mondja, hogy mely időszakba és mennyi vitamint szedjen, hiszen senki sem egyforma.

Második gyerekét váró kismama.

2012. ápr. 12. 11:07
 12/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok- elirás Amikor szedtem akkor rá sem bírtam nézni a gyümölcsökre.
2012. ápr. 12. 11:11
 13/19 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! kipróbálom ezt a Ladeevitet, remélem beválik. viszont annyi biztos, nem fogom minden nap szedni. utolsó válaszoló: én se kívántam a gyümölcsöt, de a csokit, a ropit, az ilyen rágcsálnivalókat annál inkább. mióta viszont nem szedem, a paradicsomot és az almát tömöm, de tonnaszámra :) és azt mondom ez nem is baj. inkább így jussak vitaminhoz.

boldog babavárást!

2012. ápr. 12. 11:20
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves 11., a makroszómiának nem okozói a terhesvitaminok, ez egy tévhit. Mint ahogyan felesleget sem raknak a kismamára, a hízás a megnövekedett étvágy feletti kontrollvesztés miatt van.

Vitamintól semmilyen élő szervezet nem hízik. Bár nem az én szakterületem ez, de ezt bátran ki merem jelenteni az élettani ismereteim alapján - nálunk a férjem a belgyógyász, ő is abszolút alátámasztja, hogy semmilyen klinikai vizsgálat nem igazolt összefüggést a vitaminszedés és a gyermek súlya között. Persze - ha valaki 30 kilót szed fel, mert nem bírja kontrollálni az étvágyát, akkor az egészen más, ott már bizony számolni kell olyan anyagcsere-folyamatokkal, amelyek okozhatnak óriásbabát. De ez nem a vitaminon, hanem a kismamán múlik. Nekem is óriási étvágyam lett tőle, de nem ettem mindig, amikor éhes voltam, és ésszerűen táplálkoztam/táplálkozok - a 36. hétre 5 kiló plusz van rajtam.

Az első válasz is az enyém egyébként, én magam sem szedtem a 32. hét után, de addig igen, és fontosnak is tartom. A DHA-t mindenképp, de a többit is, többek közt az étvágyért felelős vitaminokat is.

Érdekes kérdés egyébként, hogyha ezekből természetes úton (zöldéség-gyümölcs stb.) próbálnád bevinni az ajánlott mennyiséget, akkor az önmagában is hízást okozna, arról nem is beszélve, hogy megnövekedett étvágy ugyanúgy jelentkezne. Ez még egy pont a vitamin javára.

2012. ápr. 12. 11:33
 15/19 Babi0906 ***** válasza:

Nekem nem csinált a femibion étvágyat.Az eleje óta szedtem csak most hagytam abba.Vettem omega3 kapszulát meg magnerotot szedek,de nem bántam meg,hogy ilyen sokáig szedtem.Nem biztos,hogy ettől,de mindig minden eredményem jó lett.

34 hkm

2012. ápr. 12. 11:56
 16/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Kb 3 hetet szedtem rendszeresen az Elevitet (13-16-ig), utána heti 1-et. Végig minden eredményem jó volt, 8,5kg-ot híztam összesen. 2,6kg-os egészséges kislányom született. 4nap után jöttünk is haza a kórházból +1kg fölösleggel rajtam.
2012. ápr. 12. 12:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Én az első terhességemnél is a Gravidát szedtem, akkor 64 kg-ról indultam, 70 kg-mal szültem (ikreket), de nem kívántam különösebben semmit és nem is ettem magam halálra (milyen jólesett nyáron vacsira a görögdinnye). Most még csak a 11. héten vagyok, most is azt szedem, nem mondhatnám, hogy többet ennék miatta.
2012. ápr. 12. 12:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért él ilyen erősen a tévhit még mindig, hogy a vitaminok hízást okoznak. Talán ezzel próbálják megmagyarázni az evésrohamokat, valamire végülis fogni kell a dolgot.

Igen, régen sem szedtek vitaminokat az asszonyok. Csak sokkal többen vetéltek el, és sokkal több volt a fejlődési rendellenesség. Csak ezt ilyenkor mindig elfelejtjük.

Sajnos nem mindenkinek elég a "sokzöldséggyümölcs". Például nagyok sok nőnél nem szívódik fel jól a folsav, ezeknek a nőknek napi 10 tál spenótot meg kéne enniük ahhoz, hogy elég folsav jusson a babának. És nem csak a zöldségekben és gyümölcsökben lévő dolgok fontosak, pl halat is kellene rendszeresen (heti többször) enni.

És szerintem az sem meggyőző ellenérv a vitaminokkal szemben, amikor valaki azzal jön, hogy ő nem szedett semmit, mégis egészséges babája született. Persze, senki nem mondja azt, hogy tuti beteg lesz a babád, ha nem szedsz vitamint. De ha egy pici esély is van arra, hogy kivédhetünk valami problémát a vitaminokkal, akkor miért nem élünk a lehetőséggel? Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy megteszi-e ezt a babája érdekében. Én nem kockáztattam volna.

(Egyébként végig szedtem vitamint, már a terhesség tervezése előtt elkezdtem, összesen 8 kilót híztam és a babám 2150 grammal született)

2012. ápr. 12. 13:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Tudom régi kérdés, de én a magas cink tartalmú vitaminoktól voltam rosszul és folyton éhes, igaz a B - vitaminok is fokozzák az étvágyat, de 2-3 naponta 1db elviselhető, ha pl. ebéd után veszem be, ja és DM sajátmárkás Das Gesunde Plus terhesvitamint szedek, olcsó, 60 db 8-900ft, és mindent tud, amit tudnia kell, és az Elevithez képest feleannyira fokozza az étvágyamat, ugye főleg úgy, ahogy szedem, bővebb étkezés után, kB. minden másnap, ha elúszom a teendőkkel és elfelejtem, akkor harmadnap.
2019. máj. 4. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!