Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedem a Gravida vitamint,...

Szedem a Gravida vitamint, kb. a 30 hétig érdemes vagy tovább?

Figyelt kérdés
16 hetes.
2008. nov. 17. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Elvileg még szoptatás alatt is lehet szedni, de nekem a dokim azt mondta a 25. héten, hogy csak 3 naponta szedjem, mert nagyon nagy lett a babám. 2 héttel jár előbbre a méretei alapján.
2008. nov. 17. 13:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Védőnődet illetve a dokidat kellene megkérdezni a biztos válasz miatt. :D

Amúgy sokfajta választ kaphatsz, mert a vélemények megoszlanak! Van akinek egészen a szoptatásig kell szednie vagy szedi, valaki 30. hétig onnantól semmit csak kálcium és magnézium. Olyan is van aki 30.-hétig szedi de csak 2 naponta egyet.

Szóval ez ilyen...

A méretek alapján és a te vitaminbeviteled mérlegelése alapján kell dönteni arról, hogy meddig érdemes szedni.

Nálam a helyzet az, hogy én a fogantatás előtt 1-2 hónapjától kezdve szedem az elevitet, 8-9 héttől kezdve váltottam femibionra a folsav magasága miatt. aztán 12-14 héttől visszaálltam az elevitre és azóta is azt szedem mert ettől nem vagyok rosszúl se. A femibiontól meg volt rosszúllét. Kinek mi jön be! :D

26 hetes vagyok és a védőnőm mondta, hogy nyugodtan szedjem.

Na de képzeld! Volt amikor egy napot kihagytam, mert gondoltam arra, hogy nem e viszem túlzásba! Majdnem olyan beteg lettem, megfázásszerű tünnetek kezdtek jelentkezni nálam.

Másnap egyből bekaptam és sokkal jobban lettem tőle.

Szerintem a szervezet is jelzi, hogy mirre van szüksége.

Én valószínűleg végig szedem!

Sok bolodságot!!

2008. nov. 17. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én dokim az mondta h az első 12hétben napi 1, aztán a középső trimeszterben 2naponta, majd a 3.ban csak 3naponta szedjem.

Sok boldogságot kivánok!

38hetes kismami

2008. nov. 17. 20:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.
2008. nov. 18. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!