Szedem a Gravida vitamint, kb. a 30 hétig érdemes vagy tovább?
Szia!
Védőnődet illetve a dokidat kellene megkérdezni a biztos válasz miatt. :D
Amúgy sokfajta választ kaphatsz, mert a vélemények megoszlanak! Van akinek egészen a szoptatásig kell szednie vagy szedi, valaki 30. hétig onnantól semmit csak kálcium és magnézium. Olyan is van aki 30.-hétig szedi de csak 2 naponta egyet.
Szóval ez ilyen...
A méretek alapján és a te vitaminbeviteled mérlegelése alapján kell dönteni arról, hogy meddig érdemes szedni.
Nálam a helyzet az, hogy én a fogantatás előtt 1-2 hónapjától kezdve szedem az elevitet, 8-9 héttől kezdve váltottam femibionra a folsav magasága miatt. aztán 12-14 héttől visszaálltam az elevitre és azóta is azt szedem mert ettől nem vagyok rosszúl se. A femibiontól meg volt rosszúllét. Kinek mi jön be! :D
26 hetes vagyok és a védőnőm mondta, hogy nyugodtan szedjem.
Na de képzeld! Volt amikor egy napot kihagytam, mert gondoltam arra, hogy nem e viszem túlzásba! Majdnem olyan beteg lettem, megfázásszerű tünnetek kezdtek jelentkezni nálam.
Másnap egyből bekaptam és sokkal jobban lettem tőle.
Szerintem a szervezet is jelzi, hogy mirre van szüksége.
Én valószínűleg végig szedem!
Sok bolodságot!!
Az én dokim az mondta h az első 12hétben napi 1, aztán a középső trimeszterben 2naponta, majd a 3.ban csak 3naponta szedjem.
Sok boldogságot kivánok!
38hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!