Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nincs baj a babámmal?

Ugye nincs baj a babámmal?

Figyelt kérdés

12+2 hetes terhes vagyok! Ma voltam nocha szűrésen ahol a doki azt mondta, hogy a babám 13+5 naposnak látszik, és rendkívűl mozgékony. Szerinte előfordulhat majd hogy a köldökzsinor rá tekerethet a nyakára és előfordulhat hogy terheskori diabetesem is kialakul. Születés után előfordulhat hogy a gyerekem hiperaktív lesz??

Kérem csak olyan anyák írjanak akik már szültek!!!

2012. ápr. 10. 10:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Elég hülye az orvosod, hogy összevissza ijesztget. Ilyen idösen még nem sokat lehet mondani sem a terhes-diabeteszröl, sem arról, hogy a küldökzsinór hogy fog alakulni.

A hiperaktivra nem tudom, hogy hogy jössz, de annak sokkal komolyabb okai vannak, ezek egész biztosan nem elegek ahhoz.

Keress másik orvost, mert ez csak rémisztget.

2012. ápr. 10. 10:10
 2/14 anonim ***** válasza:
A 10:10-es vagyok, lemaradt, hogy 4 gyereket szültem.
2012. ápr. 10. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:

EZ az orvos egy h.ülye!

Sosem értettem miért kell beparáztatni puszta feltevésekkel a várandós kismamákat.

Diabetes-e kb bármelyik kismamának kialakulhat, de ezt nyilván tudtad eddig is. Semmi baja nincs és nem lesz a kisbabádnak, ne idegeskedj kérlek ilyesmin (sem).

2012. ápr. 10. 10:11
 4/14 A kérdező kommentje:
Meg természetesen olyan emberek akik nem bunkóskodni akarnak, senki nem kérte hogy írj!
2012. ápr. 10. 10:27
 5/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a többi válaszolónak
2012. ápr. 10. 10:29
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem értem miért mond ilyeneket és ilyen formában?

Velem mindig az volta a problémája a dokinak, hogy korához képest kicsi a baba.

Az én kicsim is mindig nagyon sokat mozgott, többször előfordult, hogy nem tudott bizonyos méréseket elvégezni a babán annyira aktív volt.(soha nem mondott köldökzsinór tekeredést)-egészségesen született

Túl sokat híztál? Mennyi terhes vitamint szedsz? A a baba mérete nagyobb (emiatt csak nagyobb a kockázata a kialakulásának ez tény, de nem biztos, hogy kialakul).

Szerintem ne aggódj nem lesz hiperaktív.-az enyém se lett az, pedig mindig, szinte folyamatosan mozgott a hasamban.

2012. ápr. 10. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Magánorvoshoz járok de erre a vizsgálatra muszáj volt kórházba mennem.

Mindennap szedem az Elevitet és a B6 vitamint továbbá amit felírt a magánorvosom!

Hízni nem híztam, fogytam 2 kg!

A probléma ott van, hogy bármit mondd rögtön beparázom és aggódom

2012. ápr. 10. 10:34
 8/14 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Én Erdélyből írok.Nálunk egy orvos se mond Elevitet csak 13.héttől. Addig csak folsav és e-vitamin.
2012. ápr. 10. 10:49
 9/14 anonim ***** válasza:
46%
nem feltétlen értek egyet azzal, hogy az anya az, aki már szült. én 25 hetes terhes vagyok és igenis anyának érzem magam, mert vigyázok a pocakomban mozgolódó kisbabámra, felelősséggel tartozom érte! maximum nem vagyok még úgymond "teljes állású anya", de attól még az vagyok és lefogadom, hogy ezt nem csak én érzem így!
2012. ápr. 10. 10:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom, néhány dokinak kéjes örömet okoz a kismamák ijesztgetése. Nem kell paráznod egyáltalán, amiket mondott, mind hülyeség. Illetve nem. Persze, hogy előfordulhat, hogy rátekeredik a köldökzsinór a nyakára! Naés? Amíg bent van, ennek semmi jelentősége, tekeredik ide-oda. Szülés előtt meg úgyis látja a doki az uh-n, hogy rajta van-e vagy sem. Ha baj van, megteszi a megfelelő intézkedéseket. Egyébként a gyerekek 80%-ának rá van tekeredve a köldökzsinór a nyakára, csak a dokik nem mondják, mert feleslegesen nem akarják paráztatni a kismamákat (kivéve az ilyen szadistákat).

Terhességi diabétesz bárkinél előfordulhat (én is veszélyeztetett voltam, pedig egészségesen táplálkozom), de nincs az az orvos, aki egy uh-ból ezt megállapítsa. Majd 24 hetesen megcsinálják a terheléses cukorvizsgálatot és az megmondja, hogy mi a helyzet!

Hiperaktív? Előfordulhat, de nem azért, mert izeg-mozog a pocidban sokat. Ez semmire nem utal, max arra, hogy most még van helye és megteheti!

Az meg, hogy nagyobb a koránál. Hát, lehet, hogy előbb volt peteérésed.

Ne aggódj, minden rendben Veletek!

Ne aggódj, minden rendben a babáddal.

2012. ápr. 10. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!