Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, nem akarok Lászlót?

Mit tegyek, nem akarok Lászlót?

Figyelt kérdés

A Férjem az édesapja, a nagyapja és a dédapja is László volt, ezt a hagyományt kell nekünk is követni ha fiúnk lesz, 12 hetes terhes vagyok! Ha kiderül hogy kisfiú egyértelműen Lászlónak kell lenni, de én nem szeretném. Megbeszéltem már ezt velük, de ők nem vették jó néven, szerintük így nem tartozhatom a családba!

Mi lesz ha csak 1 fiam lesz....Annyi fiú név van ami tetszik:( És 3. név sem lehetséges

Mit tegyek??

2012. ápr. 9. 07:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk is generációk óta a József név szerepel párom családjába.

Mit ad Isten, első gyerekem fiú, szó sem lehetett a József névről, nekem nem tetszik.

Alex József lett a fiam, nem lett harag belőle.

2012. ápr. 9. 09:50
 22/28 anonim ***** válasza:
79%

én makacs vagyok, főleg ha a gyerekemről van szó, szóval én nem engednék

elhiszem hogy van akinek nagyon fontos a hagyomány, de ő a te gyereked, és neked és az édesapjának kell eldönteni hogy mi legyen a neve

engem biztos hogy semmivel nem tudtak volna rávenni arra hogy olyan nevet adjak a gyerekemnek, ami nekem nagyon nem tetszik

2012. ápr. 9. 10:36
 23/28 anonim ***** válasza:
56%
nem értem mi az h nem lehet 3.neve? miért nem lehet x y lászló?? nálunk is jöttek azzal h mindenki zoltán. és? lett x y zoltán.és kész. a férjedet sztem még most kapd el h álljon ki érted mert ez csak rosszabb lesz!!!
2012. ápr. 9. 13:16
 24/28 anonim ***** válasza:
56%

Te vagy az anyja, a ferjed az apja, ez kettotok domtese es nem a csalade. Ha ti ketten sem tudtok megallapodni, akkor van gond.

Nalunk Ferenc nevvel volt a tortenet, de mar az elejen tisztaztuk, h a masodik nev lesz Ferenc es kesz. A ferjemnek igy megfelelt, masnak eselyt sem adtunk ellenkezni.

Hatarozottnak kell lennetek, OK alkalmaszkodni kell a csaladhoz, de nekik is hozzad pont annyira. Ertelmes ember elfogadja, higy te kulon ember vagy sajat szemelyiseggel es nem az o tukorkepuk akarsz lenni. a kovetkezo kerdesben majd legyel te engedekenyebb.

2012. ápr. 9. 14:28
 25/28 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem a férjeddel beszéljétek meg, mondd el neki, hogy neked nem tetszik, szeretnéd, ha csak a második keresztneve lenne a József. Mi senkinek nem mondtuk el a választott keresztneveket a férjemmel, pont azért, hogy a család ne mondhasson rá smmit, így mikor megszülettek a lányaim, utána mondtuk, hogy kik is születtek.
2012. ápr. 9. 15:04
 26/28 A kérdező kommentje:

Régen megbeszéltem már ezt vele, Lászlón kívűl nem akar másról hallani!

Se 3.névre

2012. ápr. 9. 15:10
 27/28 anonim ***** válasza:
55%

Én nem engednék... nem tudnám állandóan egy nekem nem tetsző néven hívni a saját gyerekemet....

én megkérdezném,hogy más névvel nem szeretné a közös fiatokat? és hogy nem vagyok hajlandó ezt a nevet kimondani a kórházban, ennyi, ha haragszik ha nem, ha emiatt mennétek szét (amit erősen kétlek) akkor már nem ez a baj a kapcsolatotokkal....

Persze te is engedhetnél, de akkor mindig engedni fogsz? Mindig az lesz amit a többiek mondanak, mert amúgy "már nem is tartozhatsz a családhoz"

3.névként adhatod, de én nem tenném, mert akkor mindenki azon fogja hívni, és esélyed nem lesz, hogy az általad választottat szokja meg...

A többiek meg azt gondolják (úgy érzem jogosan), hogy meggyőzhető vagy, hogy lenyomhatnak, ezért erőltetik. Ha határozottan kiállnál magadért és a véleményedért, akkor már azon kaparnának, hogy legalább 3. névnek lehessen a László. Ne legyél gyenge...

De jelenleg (remélem nem haragszol meg, hogy ezt mondom), de minden építő segítő szándékra csak azt mondod hogy NEM LEHET, mert nem engedik, de nem is keresed, hogy hogyan LEHETNE.

Ha hagyod magad Lászlód lesz, és kénytelen leszel megbékélni,ha nem, akkor harcok árán mindenki az általad választott névvel békél meg

Rajtad múlik csak

2012. ápr. 9. 17:25
 28/28 anonim ***** válasza:
55%

Nekünk most 3 hetes a Kisfiunk, és Ő László lett, és nincs másik neve. Nem családi hagyományból lett, a Párom László, de az apukája nem, én apukám sem. Mi is keresgettük a neveket, volt ami nekem tetszett, volt ami neki, de közös nevet nem találtunk, és úgy voltam vele, hogy ami nekem tetszett, de neki nem annyira, azt én sem éreztem az igazinak. Második nevet meg nem szerettem volna, mert a vezetéknév is elég egyedi, szóval egyszerű nevet kerestünk. Aztán végül a 30. hét körül egyeztünk meg, közös döntés volt. Nem bántuk meg, hogy Apa nevét kapta, hiszen szép név, a legszebb, és rettenetesen büszkék vagyunk rá már most, imádjuk.

Várd meg, mit mondanak, aztán van még idő dönteni. De egyébként is téged kérdeznek meg szülés előtt és után is.

Én annyira boldog voltam egyébként (szüléskor olyan aggodalmat, együttérzést majd pedig boldogságot és büszkeséget láttam a Párom arcán mint még soha), hogy amikor bejöttek adatokat pontosítani másnap, eszembe nem jutott más nevet mondani, pedig kérdezték is, hogy nem lesz másik neve is.

Boldog Babavárást!

2012. ápr. 9. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!