Nem akarok senkit idegesiteni, de olvastam, hogy ha ikerterhesseggel kezdodik es az egyik felszivodik, akkor a baba eselyes a rendellenessegekre? Vagy vegzetes komplikaciok lehetnek szules soran
Olvasni mindent lehet. Mindre akad is példa.
Nekem nem egy ismerősömnek indult ikerterhességnek a terhessége, végül csak egy baba lett, épen, egészségesen. Sőt elég sok terhesség indul annak, csak még korán felszívódik az egyik magzat!
Férjemnek mind a három tesója ikerterhességnek indult és makk egészségesek!
Biztos van példa az olvasmányodra is,de itt nem történt semmi baj!:)
Éppen fordítva van, szerintem te egy kirívó esetet olvashattál. Ha az egyik embrió elhal, a másiknak még van esélye ugyanúgy fejlődni, mint bárki másnak. Ellenben ha megmarad mindkettő (vagy még több) baba, akkor van nagyobb esély komplikációkra, problémákra mind az anyánál, mind a magzatoknál. Én is sok olyat ismerek, aki ikerként indult, és egészségben megszületett. Ellenben szinte az összes ikres ismerősöm, és mi magunk is a babáinkkal szembesültünk sok problémával, ami megkeserítette a várandósságot, a szülést, meg az utána jövőket is. Persze a dupla öröm kárpótolja az embert, ha végül rendbe jönnek a dolgok.
Jó egészséget és boldog babavárást kívánok!
Nekem is volt ikertesóm, csak felszívódott,és makk egészséges vagyok! :)És simán születettm,sőt anyát mégmeg sem "kínoztam" mert fájásgyengeséggel szült!
Amitb én nem örököltem! :)
2 éves kislány és 23 hetes pocakcsajszi anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!