Mit tegyek, nem akarok Lászlót?
A Férjem az édesapja, a nagyapja és a dédapja is László volt, ezt a hagyományt kell nekünk is követni ha fiúnk lesz, 12 hetes terhes vagyok! Ha kiderül hogy kisfiú egyértelműen Lászlónak kell lenni, de én nem szeretném. Megbeszéltem már ezt velük, de ők nem vették jó néven, szerintük így nem tartozhatom a családba!
Mi lesz ha csak 1 fiam lesz....Annyi fiú név van ami tetszik:( És 3. név sem lehetséges
Mit tegyek??
Azzal azért nem teljesen értek egyet, hogy te vagy az anyja, te döntöd el. A gyermeknek apukája is van, akinek azért éppúgy számít a véleménye, mint a tiéd, együtt kell eldöntenetek.
A férjed mit szeretne? Ő is követné a hagyományokat, vagy őt annyira nem érdekli? Mert utóbbi esetben jobb helyzetben vagy. De ha a férjed is Lászlót szeretne, akkor muszáj lesz kompromisszumot kötnötök, pl. úgy, hogy beleegyezel a Lászlóba, de akkor lehessen 3. neve is, amit te döntesz el.
A Te babád, te szülöd meg...! A párom családjában meg mindenki József... Az apukája is a papája is, ő is, annyi különbséggel, hogy a 3. neve mindegyiknek más. Engem abszolút nem érdekelt volna, ha erőltetni akarják, hogy a pici József legyen, megmondtam volna, hogy NEM, KIZÁRT! Pedig a becézése, hogy Joci, az még tetszik is... De ne más mondja meg nekem, milyen nevet adjak a gyermekemnek! Így nekünk Peti lesz, apukámat hívták így, és ez a párom 2. neve is, DE ha nem tetszene a Peti név, akkor nem adnám a babának, csak ezek miatt az indokok miatt.
Állj a sarkadra! Beszélj a pároddal, nektek kell eldönteni! Nem fogják az unokát visszautastani, csak mert nem László a neve. Ha meg igen, akkor jobb is, hogy megszabadultok ilyen - már bocs a kifejezésért - de primitív böszme emberektől...
Ja, és 2.-nak sem adtam volna a Józsefet, pedig hagyomány, hogy mindenkinek 3 neve van a családban. A babának kettő lesz...
Előző voltam (33 hkm)
Mond azt, hogy kislány lesz, és csak a szülőszobán derül ki, hogy kisfiú, és ezen annyira meglepődtél, hogy hirtelen nem jutott eszedbe a László név, hanem a ...Na jó, ez tudom durva, de ha annyira nem akarod.
Amúgy engem már az is idegesítene, hogy kötelezővé tesznek valamit a gyerekemmel kapcsolatban. Nekem aztán mondhatnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!