Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, nem akarok Lászlót?

Mit tegyek, nem akarok Lászlót?

Figyelt kérdés

A Férjem az édesapja, a nagyapja és a dédapja is László volt, ezt a hagyományt kell nekünk is követni ha fiúnk lesz, 12 hetes terhes vagyok! Ha kiderül hogy kisfiú egyértelműen Lászlónak kell lenni, de én nem szeretném. Megbeszéltem már ezt velük, de ők nem vették jó néven, szerintük így nem tartozhatom a családba!

Mi lesz ha csak 1 fiam lesz....Annyi fiú név van ami tetszik:( És 3. név sem lehetséges

Mit tegyek??

2012. ápr. 9. 07:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
56%
10. voltam elöző babámnál férjem ragaszkodott anyós nevéhez, hát én nem, én meg a nagymamám nevét szerettem volna. Így lett kicsi lányom Katalin Zsófia, amit nem bántam meg, sőt ! Katának és Zsófinak is hívják a családban, kislányom mindkettőt szereti.
2012. ápr. 9. 08:47
 12/28 anonim ***** válasza:
70%
Szia nálunk is ez volt mindenki lászló:D addig bombáztam a férjemet fiú nevekkel amíg találtam egyet ami tetszik neki is. Így lett a kisfiúnk Adriàn
2012. ápr. 9. 08:50
 13/28 anonim ***** válasza:
46%

Azzal azért nem teljesen értek egyet, hogy te vagy az anyja, te döntöd el. A gyermeknek apukája is van, akinek azért éppúgy számít a véleménye, mint a tiéd, együtt kell eldöntenetek.

A férjed mit szeretne? Ő is követné a hagyományokat, vagy őt annyira nem érdekli? Mert utóbbi esetben jobb helyzetben vagy. De ha a férjed is Lászlót szeretne, akkor muszáj lesz kompromisszumot kötnötök, pl. úgy, hogy beleegyezel a Lászlóba, de akkor lehessen 3. neve is, amit te döntesz el.

2012. ápr. 9. 08:51
 14/28 A kérdező kommentje:
3. neve nem lehet a gyereknek csak László és ragaszkodik hozzá mindenki
2012. ápr. 9. 08:53
 15/28 anonim ***** válasza:
46%
Családi hagyomány ide vagy oda, ha nekem nem tetszik én nem adnám csak 2. névnek. Írtad, hogy nem lehetséges. Mégis mitől? Nem megszokott. Na és ? Valamiben nekik is engedni kell, bár nekem furcsa, hogy a ti gyereketek lesz nem a családé, mégis ők befolyásolnak. Ha nem tetszik, ne add azt csak 2. névnek. Pl. Kovács Áron László. Így a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad és a családhoz is tartoztok.
2012. ápr. 9. 09:17
 16/28 anonim ***** válasza:
73%

A Te babád, te szülöd meg...! A párom családjában meg mindenki József... Az apukája is a papája is, ő is, annyi különbséggel, hogy a 3. neve mindegyiknek más. Engem abszolút nem érdekelt volna, ha erőltetni akarják, hogy a pici József legyen, megmondtam volna, hogy NEM, KIZÁRT! Pedig a becézése, hogy Joci, az még tetszik is... De ne más mondja meg nekem, milyen nevet adjak a gyermekemnek! Így nekünk Peti lesz, apukámat hívták így, és ez a párom 2. neve is, DE ha nem tetszene a Peti név, akkor nem adnám a babának, csak ezek miatt az indokok miatt.

Állj a sarkadra! Beszélj a pároddal, nektek kell eldönteni! Nem fogják az unokát visszautastani, csak mert nem László a neve. Ha meg igen, akkor jobb is, hogy megszabadultok ilyen - már bocs a kifejezésért - de primitív böszme emberektől...

2012. ápr. 9. 09:17
 17/28 anonim ***** válasza:
46%

Ja, és 2.-nak sem adtam volna a Józsefet, pedig hagyomány, hogy mindenkinek 3 neve van a családban. A babának kettő lesz...

Előző voltam (33 hkm)

2012. ápr. 9. 09:19
 18/28 anonim ***** válasza:
70%
És neked melyik név tetszik? Nálunk ilyen kikötés szóba sem jöhetett!Bár mi azzal sokkoltuk a családot,ha fiunk lesz Lucifernek hívjuk majd!Anyám beöntötte a tejet a hűtőbe a meglepetéstől,hogy nem vagyunk normálisak!Persze csak viccnek szántuk!:) Amúgy kislányunk született,de a szülőszobán simán félre értették a nevet amit mondtam,pedig az Anna nem egy összetéveszthető név!:)
2012. ápr. 9. 09:20
 19/28 anonim ***** válasza:
56%

Mond azt, hogy kislány lesz, és csak a szülőszobán derül ki, hogy kisfiú, és ezen annyira meglepődtél, hogy hirtelen nem jutott eszedbe a László név, hanem a ...Na jó, ez tudom durva, de ha annyira nem akarod.

Amúgy engem már az is idegesítene, hogy kötelezővé tesznek valamit a gyerekemmel kapcsolatban. Nekem aztán mondhatnák.

2012. ápr. 9. 09:26
 20/28 anonim ***** válasza:
61%
9. vagyok, még ne aggasszon ennyire, várj egy kicsit, még 50%, hogy lány lesz és akkor felesleges egyelőre szembeszállni a családdal... Boldog Babavárást!!! :)
2012. ápr. 9. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!