Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második terhességnél mennyire...

Második terhességnél mennyire gyakori a cukorbetegség ha az elsőnél volt?

Figyelt kérdés
tapasztalatok, tudjátok mitől függ?
2012. ápr. 2. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Húúú, erre én is nagyon kíváncsi lennék! Első terhességemnél a vércukorterhelés eredménye 7,9 lett, pont a határérték felett 1 tizeddel és 200-220 g szénhidrát diétára fogtak, ami kész fogyókútra volt. Most a második babámat várom (9. hétben vagyok) és remélem, most nem kell majd a CH számolással bajlódnom. Azóta sem eszem egyébként igazán cukros dolgokat, sőt.....

Bocsi, hogy nem a konkrét kérdésre válaszoltam!

Neked az első terhesség alatt mennyire kellett diétáznod?

2012. ápr. 2. 16:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem elég magas volt 16 héten 9,2 ezért 150g CH diétát kellett tartanom. Nem volt nehéz betartani legalábbis nekem viszont az anyagi oldala az elég necces volt. Végig TP-en voltam, mellette a vércukormérő csíkok és a rengeteg speckó kaja eléggé sok volt. Ezért gondolkozunk mi lenne ha jönne a tesó?
2012. ápr. 4. 11:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Többnyire kijön a második babánál is, de nem törvényszerű.
2012. ápr. 5. 20:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos gyakori.

Nekem az elsőnél már 14 hetesen 7,9 volt a cukorterhelés eredménye, onnantól kellett szigorúan diétáznom.

Most a másodiknál még a 13. héten rendben volt az érték, 6,3, de a 26. hetin már 9,7 lett!

Azóta megint szigorú diéta, de én amúgy is PCOS vagyok, így van rá hajlamom, pedig addig is diétáztam már évek óta, de ugye a várandós állapot még rátesz egy lapáttal.

31 hkm

2012. ápr. 5. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Én akit csak ismerek, mindenkinél kijött az az utáni terhességnél, amikor előtt már igen.

Egy barátnőm a harmadiknál már mérések előtt elkezdett diétázni, hogy "úgyis kell".

Nekem elsővel nem kellett, másodikkal 7,1-re visszafogott szénhidrátfogyasztás kellett, harmadikkal 7,22, szintén diéta és 5 hetente megyek kontroll vérvételre.

2012. ápr. 5. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!