Második terhességnél mennyire gyakori a cukorbetegség ha az elsőnél volt?
Húúú, erre én is nagyon kíváncsi lennék! Első terhességemnél a vércukorterhelés eredménye 7,9 lett, pont a határérték felett 1 tizeddel és 200-220 g szénhidrát diétára fogtak, ami kész fogyókútra volt. Most a második babámat várom (9. hétben vagyok) és remélem, most nem kell majd a CH számolással bajlódnom. Azóta sem eszem egyébként igazán cukros dolgokat, sőt.....
Bocsi, hogy nem a konkrét kérdésre válaszoltam!
Neked az első terhesség alatt mennyire kellett diétáznod?
Sajnos gyakori.
Nekem az elsőnél már 14 hetesen 7,9 volt a cukorterhelés eredménye, onnantól kellett szigorúan diétáznom.
Most a másodiknál még a 13. héten rendben volt az érték, 6,3, de a 26. hetin már 9,7 lett!
Azóta megint szigorú diéta, de én amúgy is PCOS vagyok, így van rá hajlamom, pedig addig is diétáztam már évek óta, de ugye a várandós állapot még rátesz egy lapáttal.
31 hkm
Én akit csak ismerek, mindenkinél kijött az az utáni terhességnél, amikor előtt már igen.
Egy barátnőm a harmadiknál már mérések előtt elkezdett diétázni, hogy "úgyis kell".
Nekem elsővel nem kellett, másodikkal 7,1-re visszafogott szénhidrátfogyasztás kellett, harmadikkal 7,22, szintén diéta és 5 hetente megyek kontroll vérvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!