Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a terhessegi cukorbetegseg...

Mik a terhessegi cukorbetegseg tunetei?

Figyelt kérdés

Kulfoldon elek, ezt is nem nezik huszonhetesen. Azt hiszem mondtak valami olyasmit, h ha baj van, a vizeletben ugyis megjelenik a cukor, azt meg mindig ellenorzik. De en ugy tudom, h nem minden esetben jelenik meg a cukor a vizeletben. A baba az uh szerint nagy ( 32 hetesen 35 es 2 napos meretei voltak). Az uh ot is maganuton csinaltattuk, mert itt a 21. het utan az sincs. Eszembe jutott, nem e esetleg a cukorbetegseg miatt ennyire nagy.

Ha ezt nem szurik ki, vannak tunetei? ( ezen kivul, h esetleg a baba nagy). Raadasul lent allandoan meg vagyok gombasodva, terhesseg alatt nem tudtam kikezelni.

2012. febr. 6. 11:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez volt,nem voltak tünetei,csak a vizeletből mutatták ki és a cukorterheléses vizsgálaton az eredmények mutatták,a vége felé vizesedtem,és az én babám is Uh-on nagyobbnak láttszott mint valójában volt.

A szülés után valójában jobban oda kell majd figyelni mert hajlamosabbak vgyunk a cukorbetegségre és II-es tipusura méghozzá.Mellesleg az ilyen anyáknak nagy súlyal születik a baba is.

2012. febr. 6. 11:56
 2/16 A kérdező kommentje:
Nekem nincs megallapitva, csak eszembe jutott, nem e emiatt nagyobb a babam. Szoval ha nincs a vizeletemben cukor, akkor nem lehetek az? Amint irtam, itt nincs terheleses vizsgalat, csak a vizeletet ellenorzik. Vegul valoban nagy lett a babad? Nem volt semmi semmi tuneted?
2012. febr. 6. 12:10
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindig mutatható ki a vizeletből, de legtöbbször semmilyen tünetes nincsen.
2012. febr. 6. 12:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

jaj, semmilyen tünete sincsen. :) elírtam.

Mérd otthon: először éhgyomorra, majd egyél egy kiflit, 2 dl tejjel, és 120 perc múlva ne legyen 7 fölött.

2012. febr. 6. 12:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A gombásodás meg lehet a terhesség természetes velejárója is, sajnos hajlamosítanak a hormonváltozások.
2012. febr. 6. 12:15
 6/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszod! Azert erdekes, h ezt itt nem szurik. Nincs merom, de meg fogom oldani valahogy, pl elmegyek gyogyszertarba eves utan, ott meg tudjak merni.
2012. febr. 6. 12:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
1 es vagyok,a csaj 4890 grammal és 55 cm el érkezett,mint kiderült 1 héttel korábban.A férjem anno 5050 grammal született 55 cm,spontán szüléssel!!(belé se merek gondolni) és anyosom nem figyelt oda eléggé magára és 45 évesen megállapították nála a II-es tipusu cukorbetegséget.Nem belőle indulok ki,utána néztem ezeknek,lehet,hogy örökölte a kislány a nagy súlyal való születést,de lehet,én vagyok hajlamos cukorbetegségre.Könnyebbnek tűnik nekem odafigyelni és vigyázni,mint betegnek lenni:)
2012. febr. 6. 12:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen, de szerintem ne aggódj, a babók méretei ilyenkor már elég eltérőek, gyakran el is mérik (engem pl. 4 kiló fölé saccoltak anno, anyum terhességi diabéteszes volt, meg nagynak tűntem uh-on, ennek ellenére 2800 gramm lettem). Ez a számítás ilyenkor már csak statisztika, semmi több.

Én babámat is nagyobbnak nézegetik rendszeresen, 26 hetesek vagyunk, ettől egy olyan 1,5 héttel tűnik nagyobbnak a pici, a hasam is hatalmas, 110 cm (főleg, hogy a többi részem nem hízott, mindig átlag alkat voltam, így lett egy nagy görögdinnyém - amit mondjuk nagyon, de nagyon szeretek :)))), de a terheléses cukrom emellett tökéletes. És sokszor nem biztos ám, hogy a magyar rendszer a jó, ahány ház, annyi szokás.

További boldog babavárást!

2012. febr. 6. 12:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam voltak tünetek, igaz csak utólag jöttem rá, hogy ezért voltak. A szám állandóan cserepesre száradt, hiába zsíroztam be. Az egész testemen viszketett a bőröm, állandóan szomjas voltam, és a gombás fertőzést sem bírtuk kikezelni. Ja és ha reggelire cukrosat ettem, akkor furcsa rosszullét fogott el, mintha magas lenne a vérnyomásom, mindig le kellett feküdni. A diéta elkezdése után az összes tünet elmúlt. A vizeletben pedig akkor jelenik meg a cukor, ha 10 fölött van az érték.
2012. febr. 6. 12:39
 10/16 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen mindenki valaszat! Szerintetek agyaljak most ezen vagy sem? Igazabol az otthoni baratno ijesztett ram, mert neki volt, es elmondta, h milyen sulyos kovetkezmenyei lehetnek, elsosorban a babanal.

Tudom, h az becsles nem skat szamit, es ha nagyobb is a baba, lehet csak ugy nagyobb. Ami meg fura nekem, h par napja hireteln rosszulletek jonnek ram, es a kozerezetem is rosszabb lett mostanaban.

2012. febr. 6. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!