Terhességi cukorbetegség (GDM)?
Mit esztek? Hogyan számoljátok a szénhidrátot? Mi alapján diétáztok? Dietetikus tanácsai, interneted étrend stb.? Van otthon vércukormérőtök? Méritek a cukrotokat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Sorban válaszolok jó? :)
-értékes tápanyagot, mindent itthon állítok elő, beleértve a kenyeret is.
- lemérem az választott étel mennyiségét, és pontosan kiszámolom táblázat alapján, hogy mennyi CH van benne.
ezt szeretem legjobban, mert itt mutatja a kalóriát is.
kaptam még hűtőre kitehető laminált ételtáblázatot is, így főzés közben is rákukkanthatok :)
- diabetológiai oktatáson vettem részt, azon irányelvek alapján táplálkozom.
- van itthon cukormérőm, kölcsönkaptam a diabetológiától, szülés után vissza kell adnom. Kezdetben napi 4x mértem a cukim, ma már csak 2x, 3x.
-ezenkívül táblázatot kell vezetnem, illetve naplóznom kell a tápanyagbevitelemet, és azt ellenőrzik.
mivel már gyakorlott vagyok, így két hetente járok kontrollra
remélem hasznos voltam, minden jót!
válaszolok itt is, hátha valakinek segít
csak az első egy hét nagyon kemény, addig volt, hogy éhes voltam, meg nyűgös, stb.
meg sokat kell számolni, gondolkodni, kalkulálni, hogy teljes legyen az étrend.
de megéri nagyon.
igaza van védőnődnek, fantasztikus étrend, én olyan jól vagyok, hogy folytatni fogom szülés után is.
fantasztikusak a leleteim, makk egészséges vagyok, rengeteg friss salátát készítek, grillezett husikkal, szóval nagyom finomakat eszem, viszont mértékkel.
az energiaszintről anyit, hogy a szervezet alkalmazkodik.
semmivel sincs kevesebb energiám, mint egykor.
sőőt!
mivel rost-dúsan eszem, tökéletes az emésztésem, sosem fújódom fel, rendszeresen székelek, elmúlt minden gyomor, és bélpanaszom, sorolhatnám basszus.
asszem, ha rendben van a belső szervrendszerünk, az kívül is meglátszik.
pirospozsgás szép bőr, nem hízok semmit, csak jókat tudok mondani!
persze nem szabad azt hinni hogy könnyű, mert nem élheted meg a kívánósságot, nem akkor és azt eszel, amit akarsz :(
rohadt tudatosan kell csinálni!
viszont a babád makk egészséges lesz, és nagyon beáll az életritmusa, mert rendszeresen jut a megfelelő tápanyagokhoz, és ez örök életére belé ivódik a diabetológusok szerint.
én 1x szegtem meg az étrendemet, éjfélkor rámjött, hogy most kell ennem 1 db sütit, és elmondhatom, hogy férjem beült autóba, és hozott nekem :) De ennyi belefért :)
remélem segítettem :)
Nagyon örülök, hogy tudtál rám időt szánni és ilyen sok hasznos dolgot írtál! Köszönöm! A férjed nagyon aranyos, hogy még éjfélkor is képes volt elmenni neked/nektek sütiért, egy kincs vigyázz rá :o)
Még biztos lesznek kérdéseim traktálhatlak majd velük :o)?
Boldog babavárást, könnyű szülést kívánok!
persze, kérdezzél nyugodtan!
a férjemet rohadtul nem volt nehéz rábeszélni, mert imádja a süteményt, és 2 percre van a tesco tőlünk :D:D:D:D
de imádom, és valóban kincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!