Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az abortusz menete? Mennyi...

Mi az abortusz menete? Mennyi idő mindent elintézni?

Figyelt kérdés
Kioktatást nem kérek. Van egy 5 hónapos kislányunk és végig óvszerrel védekeztünk és észre sem vettük, hogy kiszakadt volna. Tegnap derült ki, hogy 9 hetes terhes vagyok. Nem is gondoltam, mert a szülés után nem jött meg. Sem anyagilag, sem lelkileg nem vagyok felkészülve egy újabb babára. Nagyon megrázott lelkileg ez a döntés, de nem látunk jobb lehetőséget.
2012. márc. 29. 07:09
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Sajnálom Utolsó,ami veled történt! Köszönöm a válaszaitokat!!
2012. márc. 30. 08:17
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a 10. hétben voltam amikor kiderült hogy terhes vagyok, és el kell vetetnem. :(

Szerdai napon voltam nőgyógynál amikor kiderült, csütörtökön már a cssegítőnél voltam, már aznap elmentem a házidokihoz a vérvétel, ekg miatt.

Pénteken ezeket elintéztem.

Hétfőn mentem vissza a cssegítőhöz, kedden este már a kórházban feküdtem.

2012. márc. 30. 12:23
 13/27 anonim ***** válasza:
9%

Kedves Kérdező!

Egyáltalán nem szeretnélek "kioktatni", remélem nem is veszed annak.

Azt szeretném megkérdezni, hogy az 5 hónapos picidet megölnéd? Amikor ő megfogant, és vártátok, ha abortuszt csináltál volna, most nem lenne. Magyarul elvetted volna az életét. De nincs ugyanígy a mostani pici babáddal?

A kisbabádnak a legnaygobb ajándék, amit csak tudsz adni, egy testvérke lenne. Ha nem olyan nagy a korkülönbség, csak jó, mert jól tudnának együtt játszani.

Írtad, hogy lelkileg nem vagy felkészülve Rá. És arra fel vagy készülve, hogy egy életen át tudd, hogy elabortáltad?

Nagyon sok lehetőség van, örökbefogadás, nyílt örökbefogadás. Van olyan örökbefogadási forma is, hogy bármikor meglátogathatjátok, és harendeződtök anyagilag, visszajöhet hozzátok.

Egy barátnőm nagymamája most 75 éves, és most is elsírja magát, ha a 19 éves kori abortuszára gondol, pedig utána több gyereke is született. Azt mondta, hogy mindent megtenne, ha visszamehetne az időben addig a napig.

Azóta nem tud igazán boldog lenni.

Nem ítéllek el, ha elmész, tudom, hogy nehéz döntés.

De sok anyuka jól döntött már ebben, például Beethoven anyukája, akinek már 8 gyereke volt Beethoven előtt, 3 süket, 2 vak, és 1 szellemileg fogyatékos, és mégsem vetette el a kicsit, így lett egy Beethovenünk.

És ha a babádból nem is lesz Beethoven, pont azt ölöd meg, aki Téged a legjobban szeretne az életben.

Ajánlom ezt az oldalt:

[link]

ha kicsit hatottam Rád, kérlek hívd fel őket, és beszélgess velük egy kicsit.

Nincs olyan dolog, ami egy ember életénél fontosabb lenne.

És attól még, hogy az az ember még picike, és a hasadban van, még ember, és vár a nagy lehetőségre, hogy megszülessen.

Kérlek adj neki egy esélyt az életre!

Ha örökbe adod, csak 9 hónapot kell rááldoznod, és kapsz egy új csodát!

Szívesen beszélgetek Veled személyesen is! Az e-mail címem: clair20211@freemail.hu.

Szeretettel:

Eszter

2012. ápr. 1. 13:05
 14/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon nehéz döntés vol idáig eljutnunk, és hidd el már most nagyon ki vagyok emiatt. De szüljek úgy, hogy nem tudok neki mindent megadni? Az első babámnál fel sem merült az abortusz kérdése, örömmel szeretettel vártuk, mert fel voltunk rá készülve. A döntésemet nem tudom, így nem is fogom megváltoztatni. Ma hívom a család segítőket. Szép napot!
2012. ápr. 2. 07:38
 15/27 anonim ***** válasza:
4%

Eszter válaszoló pont azt akarta szerintem mondani, hogy van más megoldás. Azt írod:

"De szüljek úgy, hogy nem tudok neki mindent megadni?"

Nem kell neki "minden", az ÉLETE épp elég! Lehet, hogy egy gyermektelen párnál boldogan nő fel - miért nem adod meg az esélyt neki? Add örökbe, az még mindig jobb, neki mindenképpen! Neked még lesz lehetőséged teherbe esni, neki már nem lesz több, hogy élhessen... Te mit szóltál volna, ha Téged is eldobnak? Ha Te választhattál volna 10 hetes korodban élet és halál között, hogy döntöttél volna?

Van segítség és van más megoldás is! Nézz körül, menj el az Eszter ajánlotta honlapra, kérdezd meg a védőnőt, milyen családsegítő szervezeteket, egyházakat ismer. Örökbefogadásra kész szülők is sokan vannak. Nagyon drukkolok Neked is, és a kisbabának is!

2012. ápr. 10. 00:51
 16/27 anonim ***** válasza:
5%

Demény Zita:

Néma sikoly

Itt fekszem kényelmesen,

lassan majd megnövök,

s ha mindenem rendesen kifejlődik

és erős leszek,

akkor majd édes Mama,

hozzád kimegyek.

De mi volt ez?

Mama!

Én félek.

Most megint újra!

Hát mit akarnak?

Mama, édes Mama!

Segíts kérlek, itt vagyok!

Most minden elcsendesedett...

talán nem bántanak többé...!

De most, most megint!

Mi ez? Miért bántanak ismét?

Hiszen olyan kicsi, védtelen vagyok.

Mama, nem látod?

Mama, nem hallod?

Mondd mire készülnek!

Hová meneküljek?

Talán, talán... szorosan idebújok ehhez

a burokhoz.

De ó jajj!

Most eltűnt, ami eddig védelmet nyújtott.

Egyedül vagyok.

Mama! Mama!

Én kicsi, gyenge, védtelen vagyok,

de élni, élni akarok!

Jajj a lábam!

Ó mit tettetek velem!

Mama! - hát Te nem akarod?

Nem szeretsz engem?

Most már érzi kicsi szívem,

nem akarod. Már csak egy pillanat,

s nem vagyok.

De kedves Mama!

Megbocsájtok!

S hazamegyek az angyalokkal

ahhoz a fehér ruhás bácsihoz,

akit Jézusnak hívnak,

s szeret engem nagyon.

2012. ápr. 17. 13:40
 17/27 fruzsina15 válasza:
93%
sziasztok nem értem miért piszkáljátok .nehéz volt meghoznia ezt a döntést.nem gondoljátok hogy ha már 9hónapig horgya azt a babát akor nem adná senkinek.
2012. ápr. 20. 19:09
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm Utolsó! Valóban nagyon nehé döntés volt. 1 hete volt a műtét, de mindennap arról álmodok. Az ilyen versek meg elég bántóak.
2012. ápr. 23. 10:04
 19/27 anonim ***** válasza:
6%

Kedves Kérdező!

A verset még várandósan lett volna jó, ha elolvasod, bízva abban, hogy mégis Mellette állsz ki. Így már nem sok értelme volt, bántani senki nem akart.

Mielőbbi testi-lelki felépülést kívánok.

2012. ápr. 23. 23:57
 20/27 anonim válasza:
100%
Hát, ezt a verset ide beszúrni... elég durva volt.
2012. ápr. 25. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!