Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Okozott valakinek valami bajt...

Okozott valakinek valami bajt a cigi terhesen?

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 10:04
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
40%
Jöhet rám is az ítélkezés és lepontozás,sajnos én sem tudtam letenni.A babámnak semmi baja nem lett,39+5 napra született 53 cm és 3450 gramm.Egészséges,hízik rendesen,most 5 hónapos és 7500 gramm.3 és fél óra alatt szültem természetes úton,minden komplikáció nélkül.Első baba,és imádom!Én megértelek,hasonló családi zűrökön estem át.Biztos vannak itt még olyan anyukák,akik cigiztek terhesség alatt,nem is keveset,de sokan névtelenül sem merik bevállalni.Emiatt nem vagy-leszel rossz anya!Ezekkel a sorokkal nem biztatni akarlak,hogy cigizz tovább,próbálkozz a leszokással továbbra is!Hátha neked mégis sikerül...
2012. márc. 27. 10:43
 12/40 anonim ***** válasza:
78%
Miután pozitívat teszteltem, leraktam a cigit! Nem mertem rágyujtani,féltem nehogy valami baja legyen. Míg szoptattam nem gyujtottam rá, de 1 éves korában vissza szoktam, teraszon dohányzom, vagy kint. Akarat, és elhatározás kérdése, rajtad múlik! Légy erős! Inább egyél valamit, mikor rá szeretnél gyujtani! Mikor szívod a cigit nem jut eszedbe a baba pocakban, hogy ő is veled dohányzik?!
2012. márc. 27. 11:03
 13/40 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egy ismerősöm dohányzott terhesség alatt. Szülésnél nem volt gond, de utána igen. A baba nagyon lassan fejlődik. Mindent sokkal később csinál. Már két éves elmúlt, de most is nagyon el van maradva kortársaitól. Szerintem ennyit nem ér a cigi.

Én több, mit egy évvel előtte leszoktam, mielőtt terhes lettem. Tudatosan, hogy ne akkor szenvedjek vele, illetve hogy kiürüljön a szervezetemből a nikotin. A férjem is letette ekkor. Sajnos a baj könnyen jön, nem kell hogy hívjuk is.

2012. márc. 27. 11:09
 14/40 anonim válasza:
86%
Amikor azt írják, hogy koraszülés, vetélés... az nem azt jelenti, hogy minden egyes dohányzó nőnél bekövetkezik, csak azt, hogy nagyobb az esélye. Az én környezetemben is volt minkettőre példa. Volt olyan dohányzó ismerősöm, aki 9 hónapra császárral szült normál súlyú babát, de van olyan rokonom is, akinek 2 hónappal a kiírt előtt másfél kilósan született a gyermeke. Hogy a cigi miatt -e, azt nem tudom, persze nem dohányzó nőknek is lehet koraszülött gyermeke. De én nem kockáztatnék. A saját gyengeségemmel nem szeretném veszélyeztetni a gyermekem.
2012. márc. 27. 11:36
 15/40 anonim ***** válasza:
78%
Ahogy megtudtam,hogy babát várok,azonnal le tudtam tenni! Én igazán akartam Őt! Csak akarat kérdése az egész! Gondolj arra,ha ne adj -isten beteg lesz,milyen élete lesz!
2012. márc. 27. 12:19
 16/40 anonim ***** válasza:
92%

Tudod, soha nem értem ezeket a kérdéseket... Statisztikát akarsz készíteni? Igen, fogsz olyan választ kapni, hogy nem okozott semmit. És? Van, aki 90 éves koráig dohányzik, és nem okoz neki semmit. Akkor mi van? Változtat ez a tényen, hogy a dohányzás mennyivel növeli a szájüregi rákok, a tüdőrák kockázatát? Tudod milyen ritka, már-már tankönyvbe valóan ritka a tüdőrák dohányzás nélkül...

Ugyanez igaz a terhesség alatti dohányzásra. Van, aki végig pöfékeli és egészséges gyermeket szül. Na de nem elég azért, hogy a világrajövetelkor egészséges... Bölcsőhalál, tanulási nehézségek, későbbi asztma, keringési zavarok - ezt mindet prediszponálja a terhesség alatti dohányzás. És nyilván amellett, hogy közvetlenül is teratogén, öregszik tőle a lepény, romlik a köldökkeringés, kissúlyú, dysmatur újszülötthöz vezethet. Tehát igen, van, hogy nem tesz semmit. De fog ez neked számítani, ha pont neked okoz bármit? Komolyan mondom, nem értem. Megszűnnek a családi problémák cigizés közben???

Az addiktológust, pszichiátert a TB is finanszírozza, felelősebb döntés lenne a leszokáshoz szakembert keresni, mint azt mondani, hogy na bumm, megkockáztatjuk. Gondatlannak, és felelőtlennek érzem ezt a hozzáállást, és lehet itt írni, hogy lelkiismeretfurdalásod van, meg mit tudom én. Akkor is le kell tenni, és hagyni nőni zavartalanul azt a picit... (Pszichológus vagyok, és addiktológiával foglalkozom, tehát az elvonási tünetekről és a többiről nem nagyon kérek felvilágosítást. Nikotin elvonás lényegében pszichésen létezik, súlyos esetben sem beszélhetünk olyan tünetekről, amelyek jobban veszélyeztetik a magzatot, mint maga a cigi. És mivel a férjem orvos, azt is kijelenthetem, hogy felelős orvos nem mondja azt, hogy napi 2-3 szál belefér, mert jobb, mint idegeskedni. Nem jobb, és nem múlik el tőle a stressz.)

Tehát az én véleményem: kérj segítséget a leszokáshoz mihamarabb, és ne kockáztasd a babádat.

2012. márc. 27. 12:24
 17/40 anonim ***** válasza:
67%
Édes istenem, nem mernék kockáztatni. Mi van, ha lesz egy koraszülött babád, aki értelmi fogyatékos lesz. Rámegy az életed, lehet, hogy még a házasságod is, mert egy ilyen gyerek 100%-os figyelmet kíván. Ja, és a bűntudat, az megmarad neked egy életre. Mindez azért, mert pár hónapra nem voltál képes letenni a cigit.
2012. márc. 27. 12:33
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Én 2008 januárban szoktam le, szeptembertől prbálkoztunk. Az egy más kérdés, hogy csak 2011 szeptemberben jött össze, de mindenképp tudatosan előbb cigiről leszokás, aztán baba. Tény, hogy én az a típus vagyok, aki ha eldönti (nálam az volt a nehezebb), hogy nem dohányzik, akkor nem dohányzik és ész. Kb 2 hétig hiányzott, meg néha, ha buliztam. Anyukám a húgommal és velem is dohányzott, én állítólag csak 2 héttel jöttem előbb, a húgom 1 hónappal, mindketten nagyon picik voltunk, 47cm-2kg, 44cm-2,35kg. Ebből mennyi a cigi és mennyi a genetika (mivel nem lett egyikünk sem magas), azt nem tudom, de, hogy a cigi jót nem tett az tuti!!
2012. márc. 27. 13:26
 19/40 anonim ***** válasza:
37%

Gratulálok annak aki letette a cigit, de úgy látszik valami akkor megárthatott nektek. Miért nem a kérdésre válaszoltok?Nehéz értelmezni?Ha nem cigiztetek ,vagy elítélitek a kismamákat akkor nem kell írni csak azért ,hogy bántsátok a kérdezőt vagy provokáljatok másokat!

Kedves kérdező! Napi pár szál cigit (3-5)még az orvosok és a védőnők se ellenzik.Pláne akkor ha sokat cigiztél. Pl .napi 1 doboz. Persze vannak nevetséges esetek is ,hogy le tudta tenni a napi 3 szál cigijét. Na azt biztos nehéz lehetett. :)

Több ismerősömnél is volt aki pár szálat elszívott és semmi baja nem lett a gyereknek. Se terhesség alatt se utána. Olyan is volt aki fél dobozzal is elszívott (bár az nagyon sok! ) és szerencsére nem lett baja a picinek.

De van olyan is akinek senki nem dohányzott a családba és a 36 héten császározták , és onnantól 3 hónapig a kórházba volt a kisbaba szívrendellenesség miatt.

Próbálkozz a leszokással. Sose késő leszokni. De ha nem megy akkor csökkentsd ,és bírd ki ,hogy 3-4 szálnál nem szívsz többet. Az még jobb ha a leggyengébbet szívod.

És ne a "tökéletes vagyok,mert lebírtam tenni a cigit " anyukákkal foglalkozz és a bántásukkal. Semmivel se vagy rosszabb ember és rosszabb anya mert neked ez nem működik !

Hiszen ez nem egy csoki ,vagy bármi más, hanem függőséget okozó élvezeti cikk. Ami mindenkinél másabb erősségben okoz függőséget és a későbbiekben elvonási tüneteket!

Amúgy a kutatások szerint a terhesség előtt dohányzó nők közül csak 40%-nak sikerül letenni a cigit. Bár ez az szám évről évre nő. Ami jó dolog. De nagyon sok ember nem vállalja be, még magának is letagadja így nehéz a kutatást normálisan felmérni. Vigyázz úton más előtt ne cigiz terhesen, meg ne "dobáljanak kővel"

Egészséges és boldog babavárást kívánok!

2012. márc. 27. 13:41
 20/40 anonim ***** válasza:
79%
Mindenki le lett pontozva, aki ellenzi a pöfékelést terhesen. Itt tartunk, kérem szépen. Persze a cigiseknek az a hasznos válasz, h cigizzél, nyugodtan, a baj úgyis mindig csak másvalakivel történhet meg. Csak tudnám, minek vállal az olyan gyereket, aki nem hajlandó áldozatot hozni. Szerintetek az ilyen majd fel fogja áldozni az életét, ha véletlenül beteg baba születik, hogy kezelésekre hordja, netán pelenkázza 30 évesen is? Amúgy meg gyönyörű látvány az óriási pocakkal cigiző vagy egyik kezével a babakocsit toló, másikkal a cigit tartó anyuka.
2012. márc. 27. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!