Szerintetek meddig vihetem még? A végéig? Vagy hamarabb meglesz? (többi lent)
BPD: 97 mm
AC: 331 mm
HC: 339mm
Fe: 72mm
Szerintetek meddig húzom még ezekkel az adatokkal, vagy ilyenkor már bármikor beindulhat a szülés?
36 hetes vagyok
Ezek a baba méretei. (Úgy nagyjából, tegyük hozzá, mert sokszor nem pontosak már ezek a mérések nagy babánál)
Ebből nem derül ki, hogy mikor szülsz.
A lányom 61 cm-vel és 3950grammal született!
34 hetesen mondták,hogy 38 hetesenekfelelnek meg a méretei!
DEc 7 volt a mensi szerinti kiírás és nov 11 az UH szerinti!
De ettől függetlenül dec 4-én született!36-os volt a feje,és meglepő módon én könnyű szülésnek mondanám!
Amúgy a gátmetszést már akkor csinálják,mikora hüvelyeden átjön,úgyhogy ha ott jön ki úgyis akkorára tágulsz,mint a feje!
33 hetes vagyok a hugival és Őt sokkalnagyobbra becslia dokim!
Vele 31 hetesen mondta hogy35 hetesnek felel meg!
Szóval mensi szerint tegnap töltöttem a 33 hetet,UHszerint meg hétfőn fogom a 37-et!
Neki a feje nagyobb és hosszabb baba is mint a lányom!Én nemfélek a szüléstől,hisz a természet tudja ki fér ott ki!ÉS amúgy a fejecskéje a végén már nem nől olyan sokat!Most amérés szerint 34-es a fejkörfogata!32-35ig az "átlagos"
De született már 40cm-s is!
Szóval neaggódj!ÉS nem a baba méreteitől függ,hogymikor indül a szülés,hanem inkább a korától!
Nem, nem ez alapjan szuletnek a babak. Van, amelyiknek nagyobbra no a bdp-je, mint 100 cm, akkor sem szulesztik meg korabban es altalaban kifer.
En vekony, torekeny alkat vagyok, keskeny csipovel, 37 cm-es fejkorfogatu fiamat siman megszultem, sot, konkretan meg gatmetszesem sem volt, sikerult a gatvedelem.
Azt tudni kell, hogyha elakad egy gyerek feje, akkor azon a gatmetszes nem segit, mert nem a huvelyben akad el, hanem a medencecsontban.
De azt is tudni kell, hogy a baba koponyaja meg keplekeny, a lemezkek osszecsusznak, amikor atjut a medencen, osszetolodnak, igy az ut soran kisebb lehet a bdp-juk, mint amilyen elindulaskor volt. Szoval a termeszet ugy alkotta a dolgokat, hogy alapban ferjenek ki.
Remeljuk nalad sem lesz gond.
Egyebkent meg a meresrol annyit, hogy a masodik gyermekem bdp-jet 35 hetesen es par naposan 96 cm-nek mertek, vegul 40. heten 35-os fejkorfogattal szuletett, szoval szerintem az a 96-os 4 hettel azelotti bdp kicsit soknak lett merve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!