Tényleg annyira borzasztóan sok ez a hízás?
18 hetes kismama vagyok. 2,2 kg híztam eddig. A védőnő teljesen kiakadt,hogy rengeteg. Azt mondta csak vizet igyak, kávét cukor nélkül, ne egyek édességet és mondjak le az olyan ételekről mint pl: házi kolbász, bacon stb....
Lányommal 21 hétre 6 kg jött fel, 15 lett a vége, 4 kg-os baba, és szülés után 6 hónappal már -1 kg volt az
indulósúlyomhoz képest.

160cm vagyok és 68 kgról indultunk. De világéltemben "húsosabb" voltam, ez nem megy lejebb sehogy. Meglepődtem én is rajta,mert ugyanúgy elférek minden ruhámban, semmi nem szorít jobban,mint egy hónappal előbb.
Csak az is közrejátszhatott,hogy múltkor még télikabárban mentem vékony felsővel,most tavaszikabát vastag felsővel.Nem menteni akarom magam, de ezt nálunk nem názik, míg máshol igen.
Mértékkel eszem, de elég hízékony vagyok. Remélem hasonló lesz a végeredmény,mint a lányommal:):)

Szerintem nincs min aggódnod. Persze, ha hízékony vagy, figyelj oda, mit eszel, de nem a zsíros dolgokkal kell vigyázni, hanem a cukrozott ételekkel, kenyérfélékkel.
Azt mondják, a terhesség végére 10-12 kg az átlagos/normális súlynövekedés. Összehasonlításképpen írom: 163 cm vagyok, az első babámmal 62 kilóval estem teherbe. 12 hetesen már 3 kg volt rajtam. A végére 74 kg voltam, pont 12 kg jött fel. Szülés után 6 kg maradt rajtam. Mire 7 hónapos lett a babám, addigra mentem vissza a kezdősúlyomra, majd tovább fogytam (elég aktív a babám).
A terhességem alatt sosem mondta a védőnőm, hogy sokat híztam volna, a cukrom rendben volt és főleg az elején nagyon sokat ettem, mert mindig éhes voltam :)
Most a 2. babámmal 55 kg-ról indultam, most vagyok 18 hetes és 3 kg van rajtam. Remélem, most sem hízok többet 12 kg-nál, de ha mégis, az se olyan nagy baj...
Hallgasd meg a védőnőt, bólogass nagyokat, hagyd rá. Mondd neki, hogy alig eszel valamit, és akkor boldog lesz :D Úgysem tudja leellenőrizni :)

Ilyenkor nálam már vizet is tartott vissza a szervezetem, ezért én a 21. héten már 6 kilónál jártam, a vége 15 kg lett, ebből szülés után 3 kg maradt rajtam....
Úgyhogy nem sok!!!!! És kétlem hogy ez zsír lenne!!!!

Szerintem a védőnő csak és kizárólag úgy "sokallhatta" ezt, hogy a kiinduló súlyodat is "belevette", mert hát túlsúlyosan indultál, az már biztos, de kérdem én, akkor mi van? Semmi.
Mert én pl. teljesen más alkat vagyok, 162 cm, tehát kb. egy magasak vagyunk, én ennyi hetesen már 10 kg plusznál jártam, viszont 49-ről indultam, soha senki nem mondta, hogy sok lenne. (Mellesleg 33 hetesen is ennyi vagyok, nem gyarapodott azóta).
Szerintem egyedül az orvosra hallgass ebben a kérdésben (is), hiába indultál többről, az a 2,2 kg teljesen normális.
Persze figyelj oda, hogy mit eszel, és arra is hogy mikor (esti evések), de ha nincs baj a cukroddal, akkor nem kell itt aszkéta életmódot folytatni, élvezd a kismamaságot!
Sok boldogságot!

Én 100 kilóról indultam, most 103 vagyok 30 hetesen.
3 kiló??? Úristen! Megyek eret vágni magamon. :DDDD
Érdekes, hogy engem nem csesztettek a súlyom miatt. Tudják, hogy vigyázok, pajzsmirigy miatt vagyok ekkora és nem azért, mert zabálok. De senki nem piszkált miatta. Persze felelősségteljes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!