Nagyon elvagyok keseredve. Valami baja lesz a picimnek? Vki járt már így?
Őszintén szólva én az ultrahang-diagnosztikában egyáltalán nem hiszek. Addig, amíg a babákat 1-1,5 kg-os eltérésekkel saccolnak meg, addig nem igazán tudom elhinni, hogy ilyen apróságokat ki tudnak szűrni. De persze lehet, hogy vannak már korszerűbb gépek is és hozzáértő szakemberek is. Nekem a 20. hét tájékán az egyik babánál (ikrek) úgy látták, hogy az átlagosnál több a magzatvíz. Fűhöz-fához küldözgettek, tisztára bepánikoltam és miután nem találtak semmi egyéb elváltozást, azt mondták, hogy születése után kiderül, hogy van-e baja. Hála az égnek nem lett, viszont végig paráztam, hogy vajon egészséges-e.
Nagylányom 8 évvel ezelőtt "lyukas szívvel" született. Ez a születése után derült ki, nekünk is azt mondták, hogy ha 1 éves koráig nem nő be, akkor műteni kell. Szerencsére 6 hónapos korára összenőtt, így nem lett műtét.
Egyébként, ha nyugtatnak, hogy nem lesz baj, akkor próbálj megnyugodni. Pár hét és egészséges babád fog születni. :-)
csatlakozom az előttem "szólóhoz".
Nekem a 31 héten azt mondták ultrahangon hogy nagyon pici a babám..mindössze 1660g-ot mondtak.És a szülés előtt 2 nappal pedig 2560gra saccolták.Engem is ijesztgettek,hogy nem fejlődött rendesen.2 nap múlva 38+5 hetesen egy makk egészséges 3270g-os 49 cm-es kisfiút hoztam világra..
Próbálj megnyugodni és bízni abban,hogy minden rendben lesz..
Kívánom a legjobbakat és kitartást..
Szerintem se aggódj, nyilván mindenre odafigyelnek és ez jó! Fölöslegesen nem nyugtatnak meg, az orvosnak kötelessége megmondani a tényeket!
Pihenj sokat, imádkozom értetek, minden rendben lesz, meglátod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!