Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt még olyan aki nem...

Van itt még olyan aki nem fogad orvost a szülésre?

Figyelt kérdés
Nyugdíjas magándokihoz járok. Így is minden alkalommal otthagyok nála 4000 ft-ot. Gondoltam nem lesz fogadott orvosom így annak elég lesz egy ajándékkosár is, mint 50-60 ezer ft. Pár hónapja szült anyukáktól érdeklődtem az árak iránt, ők mondták ezt az összeget.
2012. márc. 15. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az SzTK-ba járok, nincs fogadott orvosom és egy vizsgálatért se fizetek. A szülés után se szeretnék pénzt adni, mert azt a pénzt inkább a gyermekemre fogom költeni.

Üdv: 22 hkm

2012. márc. 15. 16:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs fogadott orvosom, nem fizettem eddig senkinek semmit. (Én hallottam olyan dokit itt, aki 10ezret kér alkalmanként, a szülésért meg 100ezret.) Mi úgy gondoljuk, ha az orvos normális lesz szüléskor, akkor majd valamennyit adunk. Eddig így is mindenki nagyon rendes volt velünk. Egyébként holnapra vagyunk kiírva.

Boldog Babavárást!

2012. márc. 15. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs orvosom. Bár eddig egy dokihoz jártam a magánrendelőjébe, de csak azért mert helyben van és nem kell beutazni a városba, és csak 3000 Ft-ot kér a terhesgondozásért (útiköltség oda vissza kb 1500 Ft lenne, plussz a buszon zötykölődés) .Megjegyzem, nem rángat be 2 hetente vizsgálatra (mint sokaktól hallottam, hogy a dokijuk ilyen olyan ürüggyel berendeli őket, persze csak azért, hogy fizessenek!), de rettentően meg vagyok vele elégedve és nagyon aranyos. Felfogadni nem tudnám ha akarnám sem, mert kb 250 km-re lévő kórházban dolgozik.

Én a szülés után sem szándékozok adni az orvosnak, hisz megkapja a fizetését.

Sajnos a betegek "szoktatták" rá őket erre, és ki az a hülye, aki nem fogadná el! Sajnos ilyen világban élünk! :(

2012. márc. 15. 17:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. 17:42-es könnyű szülést kívánok és jó babázást!
2012. márc. 15. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is Sztk-ás rendelésre járok. Ott megjegyezték a védőnők,hogy az ottani egyik dokit fogadjam fel, aki abban a kórházban is dolgozik ahol majd szülök. Hát csinálják neki az üzletet,de engem nem tudnak meggyőzni.

Én annál szülök aki bent lesz. Viszont ha normális lesz akkor szívesen adok neki 10 ezer ft-ot meg a szülésznőnek is. De többet nem. Ha nem tetszik nekik akkor meg visszaadhatják :) Én nem sértődök meg.

Az a munkájuk, kötelességük , erre tettek esküt ,hogy a legjobb tudásuk szerint lássanak el minden beteget!

2012. márc. 15. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! nekem van fogadott dokim, de már nagyon megbántam. Semmi baj nem volt a terhességgemmel, de nehezen estem teherbe sikertelen lombikok után és nem mertem kockáztatni. Azt hittem, hogy minden baj lesz majd a terhességgel. Ha esetleg lesz másik baba biztos, hogy nem lesz fogadott dokim és az ügyeletesnél fogok szülni és adunk neki egy összeget. De a mostani dokim fix tarifát mondott. Amin én is meglepődtem, hogy így odavágta, hogy mennyiért vállalja a szülést.

40 hetes kismami.

2012. márc. 15. 19:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fogadtam, pedig riogattak, hogyha nem fogadok majd szenvedhetek meg mi lesz. Én úgy vagyok vele, nem a levegőbe fizetik a tb-met és ami jár az jár. Bennem nem hagyják, ha megleszek elégedve az ellátással én is adok az ügyeletesnek meg a szülésznőnek 1-1 10est, de többet nem. Boldog babavárást.31hkm
2012. márc. 16. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:
én sem fogadtam dokit, és nem is bántam meg. sztk rendelésekre jártam, semmi baj nem volt a terhességemmel. szülni ügyeleteshez mentem be. jobban mondva már előző napra befektettek mert nem tudtam pontosan a teherbeesésem időpontját és nehogy gubanc legyen. szóval nekem még ez is pozitív volt, hogy nekem akinek nincs orvosa arra is ugyan úgy odafigyeltek. másnap indított szülésem volt. a szülésznő nagyon aranyos volt. bármit kérdeztem mindenre válaszolt, nagyon segítőkész volt. a szülésznő egy fiatal nő volt, Ő is nagyon szimpatikus bár szerintem nem sok szülést vezetett eddig :) aznap elég sokan szültünk még is nagyon odafigyeltek rám.. sőőőt a végén már elég sokat nálam voltak mert a többi kismama üvöltözött én viszont csendben voltam :) ha bármi lett volna kapásból két orvos ott volt a szülésznő csecsemős meg még vagy két nő és mindenki várta hogy akkor mi lesz :) szóval nekem nagyon jó volt a tapasztalatom. remélem a következő szülésem is ennyire jó lesz. :)
2012. márc. 16. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!