Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor felfogadsz egy orvost...

Amikor felfogadsz egy orvost a szülésre, kérheted, hogy Te császárt szeretnél?

Figyelt kérdés
Lehet ilyet kérni egy orvostól? Vagy erre nincs lehetőség és elhajt a fenébe?
2011. máj. 20. 14:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Orvosfüggő..

De ha jó az orvos, akkor elhajt ezzel a kérdéssel, mert tudja, hogy a babának is a spontán szülés a jobb.

Ha nagyon félsz a szüléstől, inkább kérj egyéb segítséget, aki fel tud rá lelkileg készíteni.

2011. máj. 20. 14:48
 2/16 anonim ***** válasza:
Normális orvos "elhajt a fenébe". Ez nem kívánságműsor. Mellesleg én is szerettem volna rávenni a dokimat a császárra annak idején, de azt mondta, hogy ne vicceljek már. Majd ő megmondja, hogy hogy szülünk. Nagyon féltem a szüléstől. Mai napig hálás vagyok neki, hogy nem engedte a császárt :) (gyors, könnyű, ámde igen fájdalmas szülésem volt).
2011. máj. 20. 14:48
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha nem indokolt egészségügyi szempontból, nem császároznak.
2011. máj. 20. 14:53
 4/16 anonim ***** válasza:

Orvosfuggo,ra lehet kerdezni az semmibe nem kerul.

Az en dokim kedveli a csaszart,mikor dumaltunk a szulesrol megkertem hogy csak legvegso esetben csaszarozzon,igy is lett,mast mar reg csaszizott volna engem meg hagyott,holott mar a szulesznok is kerdeztek nem e kellene csaszar.mikor beszelgettek tereld a szot a csaszarra meglatod hogy reagal.

2011. máj. 20. 14:53
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem mindegyik hajt el egyből, de a többség szerintem igen.

Ha te nagyon császárra vágysz, akkor ki kell nyomoznod, hogy melyik doki hajlandó elvállalni, vagy hát egyes fizetős klinikákon pénzért bármit lehet. Attól függ mennyi rá a kereted. Ma már aztán semmi sem lehetetlen.

De azért gondold át, hogy biztos ezt szeretnéd-e...

(Nekem sürgősségi császárom volt, és nem volt olyan rossz, mint vártam, de magamtól aztán tuti nem választottam volna. De mondjuk azt is megértem, ha valaki ragaszkodik hozzá.)

2011. máj. 20. 14:54
 6/16 anonim ***** válasza:

Az én ismeretségemben a legtöbb orvos a természetes szülés mellett van, mert tényleg az a legjobb a babának is (persze, ha gond van, vagy előre lehet tudni, hogy nem tudod megszülni, akkor más a dolog).

Biztos, hogy van ettől függetlenül olyan orvos, akinek megmondod, hogy császárt szeretnél és ő megmondja az árat.

De a császárnál is van vajúdás és (én úgy hallottam) hogy utána rosszabb, mint a hüvelyi úton szülteknek, ráadásul nagyobb a fertőzés veszély.

Mitől félsz? Miért szeretnél császárt?

Boldog babavárást! :)

2011. máj. 20. 15:03
 7/16 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom,a normálisabb elhajt...én is megkérdeztem a dokimat(úgy,hogy az első gyerekemet 4 óra alatt szültem meg-vajúdással együtt-és pici,3 öltésnyi gátsebem volt,ami már másnap se okozott különösebb problémát),mert annyi "pozitív" dolgot olvastam a császárról,hogy gondoltam,így könnyebb lesz.Az én dokim-aki 3 gyerekes ANYUKA-azt mondta:ne viccelj,eszem ágában sincs meg császározni téged,csak azért,mert te úgy gondolod,az könnyebb!És igaza van/volt!A 2. gyerkőc 3 óra alatt született meg,gátmetszés(repedés),fájdalomcsillapítás,oxitocin nélkül.Most gyúrunk a 3. babára,a dokim a régi,és eszem ágában sincs feltenni ezt a kérdést.
2011. máj. 20. 15:56
 8/16 anonim ***** válasza:
33%

Kérdés jó-e ez neked.

Nekem volt egy sima és egy császáros szülésem, elmondom neked a különbségeket nálam:

Sima szülés:

- 17 óra vajúdás

- a végén extázis, amikor a gyermek a kezedben van

- a szülés után 0 fájdalom

Császár:

- rideg műtő, rángatnak 5 percig, majd megmutatják a babát

- a végén nincs extázis, örülsz, de valahogy nem érted az egészet

- 3 napig alig tudsz mozogni, mert fáj a seb

- zuhanyozni a varratszedésig gyötrelem, hajat mosni szinte lehetetlen, mert fáj lehajolni

- utóhatás: a hasi műtétnek köszönhetően, a beleid kissé átrendeződnek, összenövések alakulhatnak ki, minden egyes újabb hasi műtét újabb átrendeződéseket okoz, ezért egy embernél max 6 hasi műtétet vállalnak be.

2011. máj. 20. 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:

16:07-es vagyok.

Ne értsd félre, imádom mindkét gyerekemet, de most várom a harmadikat és nagyon remélem, hogy sima szülésem lesz.

2011. máj. 20. 16:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Igen, lehet kérni, de számits rá, hogy ELŐRE komoly összeget fog kérni(kivánságcsászár 180.000-nál kezdődik...)

Nekem majdnem császár lett, de örülök, hogy elvándorolt a lepényem és sima lett a vége, metszés nélkül

2011. máj. 20. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!