Szerintetek hazudjak vagy az igazat mondjam? Féltem az állásomat.
Hétfő óta táppénzen vagyok, mert volt egy kis barnázásom. (ősszel pedig egy missed ab-om) Egész márciusra kiírt a dokim, de a munkahelyemen egyelőre csak annyit tudnak, hogy a héten nem megyek. Azt kamuztam, hogy hétfőn megyek vissza a dokihoz, akkor akarom elmondani a főnökömnek, hogy még 2 hétig táppénzen leszek. Elmondjam, hogy miért, vagy találjak ki valamit??? Ha igen, mit??? Félek, hogyha meg tudja, hogy babát várok kirúg.
Nem túl jó a munkahelyi légkör.
Ti mit tennétek a helyemben??
Mond el! Nem rúghat ki, ha kirúg akkor meg munkaügyi bíróság. Ennyi! A gyereked legyen az első most! Sőt ezek után ha visszamész dolgozni akkor kötelessége olyan munkakört biztosítani ami nem veszélyeztet téged , se a babát!
Ha pedig kitalálsz valamit az még rosszabb. És ha mástól előbb tudja meg mint tőled , akkor többet meg se fog benned bízni.
Vagy még kamuzhatsz olyat, hogy beírtak mindenféle vizsgálatra amiknek az eredményéig nem enged munkába az orvosod!
A lényeg az, hogy amit mondasz abban ne az legyen hogy te döntöttél úgy hogy otthon maradsz, hanem az jöjjön le belőle, hogy erre utasított az orvos!
Köszönöm szépen a sok hasznos választ.
Még nem tudom, hogy mit fogok tenni, mert egyszer úgy gondolom, hogy nem mondom el, másszor pedig, hogy elmondom. A legfontosabb számunkra, hogy minden rendben legyen a babával.
7 hetes vagyok egyébként, jhét csütörtökön megyek a dokimhoz.
Semmiképpen nem rúghat ki ha terhes vagy (vannak kivételek, de az tuti nem áll nálad)
Tehát ha nincs kiskönyved akkor sem rúghat ki, mert a terhességed az utolsó menzesz utolsó napjától számít. Tény, hogy bizonyítani majd csak a kiskonyvvel tudod, de ha addig kirúgna, amíg nincs, akkor vissza kellene vegyen mert beperelhetnéd őket.
Én nem titkolóznék, mert abból rosszabbbul jössz majd ki, eltitkolni ugysem tudod majd, és szerintem gáz ha hazudsz,pedig felesleges....
ebböl kiemelném ezt:
"Ha a munkáltató nem tud a kismama egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor őt fel kell menteni a munkavégzés alól, s erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.
Itt említjük meg, hogy mindezek ellenére a munkáltató nem kötelezheti munkavállalóját terhesség megállapítására irányuló orvosi vizsgálatra, vagy az áldott állapotot bizonyító igazolás bemutatására kivéve, ha erre munkaköri alkalmasság vizsgálata miatt, jogszabály előírása alapján kerül sor."
kíváncsi lennék, ezt ki kapta meg valaha is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!