Szerintetek hazudjak vagy az igazat mondjam? Féltem az állásomat.
Hétfő óta táppénzen vagyok, mert volt egy kis barnázásom. (ősszel pedig egy missed ab-om) Egész márciusra kiírt a dokim, de a munkahelyemen egyelőre csak annyit tudnak, hogy a héten nem megyek. Azt kamuztam, hogy hétfőn megyek vissza a dokihoz, akkor akarom elmondani a főnökömnek, hogy még 2 hétig táppénzen leszek. Elmondjam, hogy miért, vagy találjak ki valamit??? Ha igen, mit??? Félek, hogyha meg tudja, hogy babát várok kirúg.
Nem túl jó a munkahelyi légkör.
Ti mit tennétek a helyemben??
Terhesen nem rúghat ki.
Ettől függetlenül nekem mindegy, hogy elmondod-e vagy sem a főnöködnek, csak írtam, hogy ezen ne parázz, mert ha babás vagy nem rúghat ki a munkáltató.
Hazudj!
Üzletben nincs barátság, se lelkizés!
Közöld, hogy influenzás vagy lázad van és alig tudsz beszélni, úgyis járvány van, abszolút hihető!
Nálaunk az emeleten mindenki krákog meg be van rekedve.
Egyrészt a munkáltatónak nem kötelessége tudni róla, hogy terhes.
Ha pedig már kirúgta, akkor ott megszakadt a munka jogviszony, és ennyi volt.
Ha már van kiskönyved nem rúghat ki (én így tudom).
Szerintem mond el, hogy kiderült hogy babát vársz, azért voltál rosszul, és most feküdnöd kell.
Mennyi idős vagy?
Nálunk is nagyon rossz volt a helyzet, a 12-ik hétig húztam, aztán sajnos veszélyeztetett lettem, és feküdtem majdnem végig, de rögtön eljöttem. szerintem beszéld meg a dokiddal.
Amúgy semmi mellékest ne közölj a munkáltatóddal, csak annyit, hogy az orvos azt javasolta, hogy maradj otthon, és gyógyulj meg, és márciusig kiírt, aztán kell felülvizsgálatra menned.
A munkáltatódnak semmi köze ahhoz, hogy mi bajod van, vagy mivel vagy táppénzen, és nincs joga felülbírálni sem az orvos döntését!
Ilyen egyszerű, semmit ne közölj a munkáltatóddal, csak hogy nem tudni meddig leszel táppénzen, de remélhetőleg csak márciusban, aztán majd a doki dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!