Segitseg! Itt nem vesznek kenetet a szules elotti hetekben, szerintetek hazudjak?
Ezert:
Streptococcus B-szűrés
A terhesség 36. hetében végzik el hüvelyváladékból a Streptococcus B-szűrést. A Streptococcus B baktérium a tünetmentes várandósok hüvelyváladékában 5-35%-ban mutatható ki. A baktériumot hordozókban gyakrabban fordul elő idő előtti burokrepedés, koraszülés, az újszülöttben pedig vérmérgezés, agyhártyagyulladás alakulhat ki, melynek halálozási aránya igen magas (15-20%). A fertőzést túlélő csecsemőkben agykárosodás, mozgás- és értelmi zavarok maradhatnak vissza. A magzat általában a szülőcsatornán áthaladva fertőződik, a véráram útján, a méhlepényen keresztül történő fertőződés rendkívül ritka.
Streptococcus B-hordozás esetén a szülés közben az anyának intravénásan adagolnak antibiotikumot, majd szükség esetén az újszülöttet is antibiotikum-kezelésben részesítik.
Itt meg semmilyen kenetet nem vesznek a terhesseg alatt! Mig tudom, hogy otthon azert igen...
Szia!
Nálam most állapították meg (36.hét), hogy bennem van. Szerencsére az én dokim nézte a kenetben, bár nem kötelező, amit felháborítónak vagy érthetetlennek tartok!
Veszélyes és komoly dolog, plusz lehet is kezelni, én is fogom kapni vénásan az antibiotikumot szülés közben.
És még így sem vagyok teljesen nyugodt..
Nagyon nem szeretném, ha baja lenne a kisbabának.
Szerintem menj el valami maszek szűrésre, és vidd a szülésre a leletet, ha pozitív!!!!!!
Tényleg nem értem, hogy nem kötelező itthon sem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!