Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Segitseg! Itt nem vesznek...

Segitseg! Itt nem vesznek kenetet a szules elotti hetekben, szerintetek hazudjak?

Figyelt kérdés
Kulfoldon elek es itt nem tesztelnek streptococcus b-re, szerintetek hazudjam azt, hogy korabban mar volt es pozitiv lett, csak hogy kapjak antibiotikumot szulesnel? 35hkm
2011. máj. 8. 12:33
1 2 3
 11/21 Disi ***** válasza:
Szia! Megértem az aggodalmad, de én nem merném antibiotikummal bombáztatni a szervezetem plusz a babáét, ha nem muszály. Annak is lehetnek káros következményei, tönkreteheti nem csak a te, hanem a baba természetes bélflóráját is. Nem mondták, hogy mennyi idő alatt lesz eredmény? Nálunk is a 36. héten csinálják a szűrést, akkor csak van elég idő rá. Arról nem beszélve hogy azért nem kötelező, mert sokszor ad fals eredményt. Szerintem ne aggódj, biztos rendben lesz minden. Jó szülést!
2011. máj. 9. 08:15
 12/21 anonim ***** válasza:
ne izguld túl!Látod,hogy itt sem csinálják mindenhol!Sokan nem is hallottak még róla!Próbálj megnyugodni!Ne gndólj a rosszra!Csak arra gondólj,hogy nemsokára lesz egy szép és egészséges babád!:))
2011. máj. 9. 08:21
 13/21 A kérdező kommentje:

Na igen, csak annyira ijeszto :( Igaz, csak 1 a 2000-bol az esely, hogy megfertozodjon, mert legtobb esetben meg ha a huvelyben jelen is van, a babanak nem lesz baja.

Es igen, pont azert nem csinaljak, mert sok a fals eredmeny, es az antibiotikumra is lehet, hogy rosszul reagal az anya es a baba is, es vegul tobb kart csinalnak mint hasznot. Valamint karosithatja a baba immunrendszeret... ugyhogy nem tudom, kinek higgyek, mit tegyek :(

2011. máj. 9. 11:39
 14/21 anonim ***** válasza:

Én Magyarországon élek, Megyei kórházban szültem, de mivel nem volt fogadott dokim, így a szülésig orvost sem láttam, nem hogy kenetet vettek volna. Szüléskor sem kértek ilyen papírt, hogy végeztek-e ilyen irányú vizsgálatot.

A fiam makk egészséges, 19 hónapos örökmozgó rosszcsont. :D

Nyugi, nem lesz semmi gond.

2011. máj. 9. 15:52
 15/21 Disi ***** válasza:

Szia!

Ma volt nálam a védőnőm, és beszélgetüünk erről. nagyon hálás vagyok, hogy feltetted ezt a kérdést, mert én sem hallottam eddig erről. Azt mondta, hogy ha nem kérdezek külön rá, akkor ő hozta volna fel, mert valóban a 36. héten csinálják nálunk, az nst-vel, és az ultrahanggal együtt, és már rutinnak számít (legalábbis mifelénk). De azt nem ajánlotta ő sem, hogy behazudd, viszont mindenféleképpen hívd fel a gyanúra a figyelmed (pl. hüvelyi folyás), és akkor biztosan odafigyelnek rá. Vagy a legjobb, ha megcsináltatod a tesztet. Ő is azt mondta, hogy külföldön is elérhető nagyon sok vizsgálat, amit nálunk rutinból (és ingyen) csinálnak, csak odakinn nagy részük zsebbe nyúlós. Azt is mondta, hogy 4-5 nap alatt lehet kitenyészteni a bacit. Remélem tudtam segíteni!

2011. máj. 11. 12:01
 16/21 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom, nagyon aranyos vagy, hogy igy meg is kerdezted! :) Eppen varom a tesztet, hogy ideerjen, aztan remelem, megnyugodhatok :)
2011. máj. 11. 13:54
 17/21 A kérdező kommentje:
Pozitiv :( Meg jo, hogy leteszteltettem...
2011. máj. 15. 16:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Azta! Akkor mindenképp szólj szülésnél, vidd ezt a leletet. Még akkor sem késő az intravénás antibiotikum, én is úgy fogom kapni.

Örülök, hogy megcsináltad!

2011. máj. 15. 19:46
 19/21 anonim ***** válasza:
ja, 05.08. 14:29 voltam.
2011. máj. 15. 19:47
 20/21 A kérdező kommentje:
Ma ertesitettek telefonon a laborbol. Jovo heten kene megkapjam a leletet, valamit kuldenek egyet a korhazba is ahova tartozom. Remelem a posta siet vele, csutortokre van idopontom.
2011. máj. 15. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!