Segitseg! Itt nem vesznek kenetet a szules elotti hetekben, szerintetek hazudjak?
Na igen, csak annyira ijeszto :( Igaz, csak 1 a 2000-bol az esely, hogy megfertozodjon, mert legtobb esetben meg ha a huvelyben jelen is van, a babanak nem lesz baja.
Es igen, pont azert nem csinaljak, mert sok a fals eredmeny, es az antibiotikumra is lehet, hogy rosszul reagal az anya es a baba is, es vegul tobb kart csinalnak mint hasznot. Valamint karosithatja a baba immunrendszeret... ugyhogy nem tudom, kinek higgyek, mit tegyek :(
Én Magyarországon élek, Megyei kórházban szültem, de mivel nem volt fogadott dokim, így a szülésig orvost sem láttam, nem hogy kenetet vettek volna. Szüléskor sem kértek ilyen papírt, hogy végeztek-e ilyen irányú vizsgálatot.
A fiam makk egészséges, 19 hónapos örökmozgó rosszcsont. :D
Nyugi, nem lesz semmi gond.
Szia!
Ma volt nálam a védőnőm, és beszélgetüünk erről. nagyon hálás vagyok, hogy feltetted ezt a kérdést, mert én sem hallottam eddig erről. Azt mondta, hogy ha nem kérdezek külön rá, akkor ő hozta volna fel, mert valóban a 36. héten csinálják nálunk, az nst-vel, és az ultrahanggal együtt, és már rutinnak számít (legalábbis mifelénk). De azt nem ajánlotta ő sem, hogy behazudd, viszont mindenféleképpen hívd fel a gyanúra a figyelmed (pl. hüvelyi folyás), és akkor biztosan odafigyelnek rá. Vagy a legjobb, ha megcsináltatod a tesztet. Ő is azt mondta, hogy külföldön is elérhető nagyon sok vizsgálat, amit nálunk rutinból (és ingyen) csinálnak, csak odakinn nagy részük zsebbe nyúlós. Azt is mondta, hogy 4-5 nap alatt lehet kitenyészteni a bacit. Remélem tudtam segíteni!
Azta! Akkor mindenképp szólj szülésnél, vidd ezt a leletet. Még akkor sem késő az intravénás antibiotikum, én is úgy fogom kapni.
Örülök, hogy megcsináltad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!