Terhesvitamin kérdés (? )
A Gravida+halolaj is ugyanolyan jó, nálunk igazából a férjem csak ahhoz ragaszkodott (ő orvos, így ő az én kis orvosom is :)), hogy vitamin+halolaj legyen. Próbáltuk először az Elevitet majd a Gravidát is, nekem az túl sok volt és nagyon rosszul voltam tőle, így maradt a Femibion, de ez nyilván csak az én esetem.
Bármelyik jó lesz, egyébként jönnek a gyümölcsök, zöldségek is, azok is be fognak segíteni, én személy szerint lehet, hogy ilyenkor már nem szednék ilyen lóadagot, elég lenne a Femibion. (Abban egyébként okosabb a folsav, jobban fel tud szívódni.) :))
De végsősoron: mind jó! :)))
9. voltam
Én is Femibiont szedek a 13 hétig 800,onnantól 400-t. Szerintem csak félre mondhatta a doki,mert a dobozára is rá van írva melyiket hányadik hétig kell szedni.A te esetedben a 800 kell szedni. A 400 különben is jóval drágább,mert két kapszulás és már sokban eltér a 800-tól.
30 hkm
Én egy másik országban lettem terhes,szültem.Nem szedtem semmit,mert itt a vérvétel alapján tanácsolják kinek mire van szüksége!Az utolsó hónapban ittam vasat tartalmazó gyümölcslevet.Szerintem így helyes és normális.
Csak szörnyülködöm mivel nem tömik magukat a kismamák.
Mindennek hátterében pénzszerzés áll.Ebben még az a szomorú,hogy a dokik is benne vannak.
A terhességem alatt minden renben volt,gyönyörű egészséges kisbabát szültem.Mint minden más itteni ismerősöm,felesleges bogyók nélkül!!
Tudod, sok dolog hátterének kiálthatjuk ki a pénzszerzést. Itt így szokás, volt szerencsém tapasztalni külföldi klinikák protokolljait, a férjem révén - nem feltétlenül jobbak. Felszereltségben, infrastruktúrában talán - de egyébként nem. Az angol egészségügy példának okáért siralmas, ott sem javasolják a vitaminokat. És? Vitamint enni a 21. században - semmi megdöbbentő nincs benne. Csak azért, mert magyar, nem lesz rosszabb, egy német, egy angol, egy francia gyógyszergyár pont ugyanúgy pénzből él, ahogyan egy német, francia vagy angol orvosnak is lehet szerződése gyógyszergyárral. Megint csak: és?
Nem minden rossz, ami itthon van. A terhesgondozás például pont kiemelkedően, már-már (finanszírozási szempontból) pazarlóan jó.
A vitaminok pozitív hatásán nem fog változtatni az, hogy x országban nem ajánlják, mint ahogyan egyébként itt sem mondják azt, hogy a halálba rohan, aki nem szedi őket, mert nyilván ez sem igaz.
13. voltam.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat, Gravidát vettem végül. A patikusnő még nem hallott róla, hogy feltétlen kéne mellé halolajat szedni, de mivel egyáltalán nem eszem a halat, ezért beszerzem majd azt is :-)
A 17-es válaszolónak: Engem megnyugtat, hogy szedek vitamint, mert sajnos nemigen eszek gyümölcsöt, zöldséget sem állandóan. Úgyhogy úgy érzem, nekem fontos ez:-)
Amúgy az első babám lesz, és még nagyon nincsenek tapasztalataim, fiatal is vagyok, meg nincs senki, aki ebben tanácsot tudna adni Rajtatok kívül :-) Szóval remek, hogy ennyire aranyosak, segítőkészek vagytok, mégegyszer köszönök nektek mindent! :-)
Kismamáknak boldog babavárást, könnyű szülést kívánok, Anyukáknak meg még sok örömöt a gyerkőcökkel!
Nem győzik hangsúlyozni milyen fontos vitamint szedni mivel egyszerű táplálkozással nem lehet helyettesíteni a jótékony hatását.Senki nem mondta,hogy aki nem szed vitamint annak csak beteg babája lehet,de kutatások bizonyítják, hogy gyakoribb az előfordulása.
Szerintem az orvosok meg kutatók ehhez sokkal jobban értenek,mint itt egyesek vagy én,de én hiszek nekik.
Élni kell a lehetőségekkel amik adottak és az orvostudomány fejlődésével.
Amúgy aki gyereket vállal nem hiszem,hogy azt a havi 5000 ft. kéne sajnálnia,hiszen ártani biztos nem árt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!