Doki váltás? Hogyan csináljam? Mit kell egyáltalán csinálnom?
Megpróbálom röviden leírni: December óta veszélyeztetett terhesként itthon vagyok a doki akit felfogadtam magánorvos, és alkalmanként 7-8 ezret is elkér ami lehet még olcsó a többi között (van a ki 10 ezret is elkér egy alkalommal)
most oda jutottam hogy nem igazán szeretnék erre költeni (nagyon szépen fogalmaztam) és az sztk-s dokik közül szeretnék majd választani.
A védőnőm szerint ez megoldható.
Kérdésem a következő, amíg nem tisztázom ezt a dolgot a dokival, hogy tulajdonképpen leváltom, addig meg szeretném tudni, hogy az sztk-s orvos is tud engem vesz.t-ként tartani? vagy a magándoki megállapítása, neki nem jelent semmit és lehet vissza küld dolgozni? van ilyen? mert ijesztgetnek okosok...
megy tovább a táppénzem? vagy csak annyit kell tennem hogy a védőnő (aki szintén ott van az sztk-ban) megcsinálja a papir munkát és kész?
nagyon szépen köszönöm a válaszokat és bocsi hogy ilyen hosszura sikerült
21 hetes kismami -akinek most minden össze kuszálódott- :)
Én 2 gyereket szültem ugyanannál a magándokinál, tömtem a zsebét rendesen, most várjuk a 3. babát, az anyagi helyzetünk sem teszi most lehetővé, hogy hozzá járjak.
12 hetes voltam, amikor úgy döntöttem, hogy nem megyek el a rendelésére, amikorra időpontom volt. Elmentem a körzeti dokihoz, és megmondom őszintén ő is ugyanolyan aranyos, kedves, figyelmes, mint akinek súlyos pénzeket fizettem. Nem lesz fizetett dokim.
Menj el a körzetihez és beszéld meg vele ez a táppénz dolgot és a veszélyeztetett dolgot.
Kitartást, és minden jót.
A fogadott orvosban én is csak csalódtam!!! Bár velem szerintem azért nem foglalkozott kellően mert nem tömtem a zsebét..és próbáltam az sztk rendelésén megjelenni vagy a kórházban ha ügyeletes volt. Aztán amikor gondom volt nem számíthattam rá! Így hát úgy döntöttem hogy elmegyek a helyi sztk rendelésre. Az orvosnak nem szóltam, hiszen úgy éreztem nem tartozom neki semmivel! De ha eddig magán orvos vezette a terhesgondozást akkor annyit talán megtehetsz hogy megmondod neki hogy nem tudod már finanszírozni a magánrendelést ezért sztk-ba mész! Különösebb magyarázat szerintem nem kell! :-)
Engem szívesen fogadtak az sztk rendelésen!
Üdv 10hkm
huhh csajok most megnyugtattatok...sokat gondolkoztam most mit kéne tennem
az elkövetkező 3 napban délután elmegyek az sztk-ba és elintézem ott egy dokival az átírást meg az áthelyezést, a fogadott dokinak meg meg mondom amit a kedves 3. válaszoló irt :)
tulajdonképp ki ö nekem hogy tartozzak neki vallomással, nem?
köszi nektek :)))
mindenkinek kellemes napot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!