Hogyan számolta ki az orvos, hogy az 5. hétben vagyok?
5+6 hetes vagy elvileg a menszi alapján. A dokinak igaza van.
Vegyél elő egy naptárat vagy a telefonodat és számolj utána.
Eszerint: január 13-án volt meg utoljára. A beágyazódás akár 2 hét is lehet, az január 27, tehát ezen a napon fogant meg a babád (nagyjából). Január 27-től ha számolod a heteket, akkor mára kijön az 5 hét 6 nap. Holnap pedig 6hetes leszel. Persze pár nap +- eltérés lehet. De tényleg csak pár nap, és nem hetek.
Utolsó mensi szerint valóban 7 hét 6 napos vagy. De a babád foganhatott később, és lehet hogy az uh-n mért adatok alapján, csak 6 hét körül vagy.
A mensi szerint április 6-án leszel 12 hetes, és ekkor lesz elvileg egy nagyobb uh, ahol pontosítani szokták a terhességi heteket, ha eltérést látnak.
Amúgy előfordulhatnak egész terhesség alatt 1-2 hetes eltérések. Nekem is volt, a szülés várható időpontját mégsem módosították, csak az utolsó mensiből számoltak végig.
Mikorra hívott vissza a doki?
Babádnak milyenek az adatai amúgy? Ha leírod, akkor össze tudjuk hasonlítani, már ha akarod.
Mensi alapján nem 5 hetes 6 napos, hanem 7 hét 6 napos.
Fogantatás alapján lehetsz 5 hét 6 napos, hiszen általában 2 hét eltérés van a fogantatás és mensi között. A legtöbb doki így számol. Hacsaknem a tiéd, a valódi fogantatás miatt mondta, hogy 5 hetes vagy.
Amúgy alapvetően a 12. heti uh pontosítják a terhességi kort, amit viszont valóban mensi alapján számolnak ki, tehát jan.13-át veszik alapul.
Ez úgy áll össze, hogy túl korán mentél dokihoz. Én is az általam számítottan 5. hét után mentem, bár én nem a teszt miatt. A doki mondta, hogy korai, de azért megnéz, mert már volt egy missed ab-om. Ő akkor azt mondta, hogy 4 hetes lehetek, csak egy üres petezsákot láttam. 2 hétig tiszta ideg voltam, hogy nehogy baj legyen. Akkor visszamentem és már látszódott az embrió és a pulzálás. Mostmár "összeértek" a dátumok, a doki szerint saccolt idő megegyezik az általam kalkuláttal.
Egyébként úgyis megtudod mikor leszel 12 hetes, mert akkor kell menni az első genetikai uh-ra. :) Egyébként megnéztem neked, április 6. után. Ha meg a család miatt van, nem mindegy 1-2 hét? :)
a leletedremit írt?
mekkora az embrió?
vagy még csak petezsákot látott?
vagy volt már szívdobogás is?
ezek alapján tudunk biztosat segíteni neked.
ha 7 hetes lenne, akkor már ráírná, hogy élő embrió. ezt a szívdobogásból látja biztosan.
mi van a papírodon pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!