Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj ha áttérek Elevitről a...

Baj ha áttérek Elevitről a Gravidára?

Figyelt kérdés
8 hetes kismama vagyok és 1 hete szedem az Elevitet nem rossz mert az óta nem hányok meg nem vagyok rosszul de viszont hasmenésem van tőle :/ . Meg sokan ijesztgettek h túl sok benne az A- vitamin és az káros lehet a babának. És tanácsolták a Béres Gravidát és nem tudom , hogy gond lehet e ha áttérek arra , ártok e vele a babának??? Első terhességem és hát féltem a picurt ! :) előre is köszi a segítséget

2012. márc. 6. 08:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

átlehet térni, de nincs benne annyi a vitamin h ártanál vele a babának, különben nem gyártanák, amugy nekem is hasmenésem van tőle

10 htes km

2012. márc. 6. 09:49
 12/18 anonim ***** válasza:
én azt néztem, hogy a gravidában mindenből sok van. (bármelyik másik vitaminnal összehasonlítva) lehet, hogy 12. hét után elég lesz fél tabletta is
2012. márc. 6. 10:38
 13/18 anonim ***** válasza:
9. válaszoló vagyok megint. Ha nem eszel húst, akkor a B-vitaminokat, cinket, vasat, kalciumot mindenképpen érdemes pótolni. A hallal viszont szerintem vigyázz, nézd meg, hogy mit veszel meg, mert ha nehézfémekkel szennyezett vízből származik, az nem tesz jót a babának. Én konzervek közül az Evában bízom (tudom, jó drága), a friss halról viszont nehéz megállapítani, hogy honnan jön. Én az afrikai harcsát szeretem, mert ez legalább hazai, viszont kevesebb benne az omega 3, mint a tengeri halakban.
2012. márc. 6. 11:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezek az RDA adatok becsapósak. C-vitaminból is legalább 2-3000 mg kellene. A tengerimalacnak is több kell, mint 50 mg.Béres Józsi szerint, nekünk embereknek elég az 50mg is. Felháborító, és sok ember bedől a sok RDA-nak. Minél több vitamint viszel be, annál egészségesebb leszel. A vitamin egy wellness szolgáltatás a testednek.
2012. márc. 7. 11:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem kifejezetten vagy az a tipikus orvostudományok vénájával megáldott ember. :)

A C-vitamin nagy mennyiségű bevitelének káros hatásai a klinikai gyakorlatban is megjelennek (Lenkei és társai), nap mint nap, terhességben még kevésbé ajánlott ilyen hatalmas mennyiség a méhlepényre és az amúgy is "terhelt" vesékre gyakorolt káros hatásai miatt.

Akármilyen mennyiségben pedig egyik sem ajánlott, a vízben oldódóak sem.

Az 50 mg valóban nem a napi adag, de a pontosabb adagolást lehetővé teszi ez a kiszerelés. Nem baj, ha te ezt így hiszed, ahogy leírtad, de ne terjeszd ezt, mert szimplán nem igaz. Várandósság alatt hatványozottan nem.

Az előre belőtt mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmazó magzatvédők hasznosak, mert mindegyikből olyan mennyiséget tartalmaznak, amelyet az evidence based medicine is el tud fogadni. Káros hatása nincs, sem anyai súlynövekedést, sem magzati makroszómiát nem okoz, és a lepénynek sem árt.

Kioktató nem akarok lenni, de nem vállalod a felelősséget azért, amit itt névtelenül írogatsz - a dezinformálás pedig felesleges, még ilyen oldalon is.

2012. márc. 7. 14:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Utolsónak! Azt, hogy az általad nevezett gittegylet mit fogad el, az mindig az aktuális trendeknek, gyógyszergyártó cégek elképzeléseinek felel meg. Sajnos, sok olyan dolog nem kerülhet napvilágra, ami ezeknek nem tetszik. Ha a vitaminok mennyiségéről és napi szükségleteiről akarsz jobban elmélyülni, s bizonyságot nyerni, olvass vadgazdálkodással és állatgyógyászattal kapcsolatos szakirodalmat. Akkor fogsz csak igazán meglepődni, mert ott látszik meg, hogy az állatok mennyivel többet érnek, mint egy emberi élet.Sajnos. Én azért maradtam a Lenkei-féle vitaminok mellett, mert nekem ezek a dózisok kellenek, s egyenlőre még nincs jobb, és olcsóbb ebben a dózisban.

A C-vitamin adagra visszatérve, meglepő lenne, ha 2-3000 mg sok lenne, hiszen maga Szentgyörgyi Albert 10-15000mg-t szedett naponta, s mégsem vesebajba halt meg, hanem abba, hogy a kutatási egy részét leszarta a gyógyszeripar.(Béres Józsi 50mg-ja).

Nem gondolnám, hogy felelőtlenség ilyet írni, hiszen az orvosok nagy többsége el van szerződve,és nem is eléggé körültekintő, s nem tesz meg mindent a magyar nemzet fennmaradásáért. Pl.:engem mikor az első terhességemnél a 12. héten elment a baba, azzal nyugtatott meg az orvosom, hogy ne aggódjak, nekik a műszeres befejezés egy rutin művelet, hiszen minden 10. terhességből 8 vetélés.(ez a spontán aránya)Nagyszerű, talán vmit mégsem jól csinálnak, mert nem hiszem, hogy 10 kismamából 8 nem akarná a magzatot. Szóval ez a rendszer valahogy nem stimmel, mert nem érdekel senkit az igazság, egyszerűbb hinni, a jó szakembernek vélt gárdában, mintsem alternatív megoldásokban gondolkodni.

Szóval a felelőséget és az ujjal mutogatást nem nálam kellene kezdened.

Sajnos, a szavaidból azt szűrtem le, hogy te is azon a megtévesztett egészségügyi vonalon vagy. Remélem, egyszer eljutsz a valódi igazság megtapasztalásához.

Kívánok munkádhoz jó egééééészséget, és sok kitartást!

2012. márc. 10. 18:32
 17/18 anonim ***** válasza:

1. Az orvosok többsége nincs elszerződve.

2. Lenkei sem jótékonykodik, sőt... Csodás marketing érzékkel találja meg az olyan embereket, akik hiszik, hogy a dolgok velejébe látnak, és ezután mindenféle összeesküvés-elmélettel bombázza őket, majd szépen éldegél a pénzükből.

3. Szentgyörgyi Albert még sem a C vitamin mellékhatásaival, sem az ideális adagolásával nem volt tisztában.

4. A fiziológiás folyamaton, amelyet a vitaminok túladagolása okoz, nem változtat semmilyen összeesküvés elmélet (belgyógyászat, biokémia, klinikai kémia, toxikológia, alapok), az utóbbi időben a klinikai gyakorlatban egyre több ilyen beteg van.

5. Soha, senki, aki azt mondja, hogy ismeri a valódi igazságot nem mond igazat, és emellett gőgös is.

6. A C vitamin hasznos, pozitív hatásainak felfedezése felbecsülhetetlen, a vitaminok mindenek fölé emelése ostobaság. Ezt Lenkei is tudná, ha még elérné az orvosi szakkönyveit a tízezresek halma mögül.

7. Az orvosokról így nyilatkozni - szomorú, hogy ezt hiszed, de alapvető tévedéseket írtál.

+1. Magyarországon jelenleg 10 terhességből 2 végződik spontán vetéléssel, és minden élve születésre jut egy művi abortusz. (A terhességek 20%-a spontán vetéléssel végződik, és közel 50 százalék az, amelyet műszeresen szakítanak meg az anya kérésére.) Sajnos. Semmi köze a témához. A vetélésedet mindezek mellett őszintén sajnálom, tényleg. :( És remélem azt is, hogy azóta már boldog anyuka vagy. És én tényleg minden jót kívánok neked, és minél több jó tapasztalatot a klinikákon, kórházakban dolgozó orvosokkal.

A kérdezőtől elnézést kérek a valamilyen szinten nem ide tartozó válaszért.

2012. márc. 10. 23:47
 18/18 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatomat tudom leírni, ezért senki nem ugasson le.

Én megkérdeztem a dokitól, hogy mit kezdjek el szedni. Azt mondta, hogy az eredményeim alapján minden tökéletes úgyhogy egyek rendesen, esetleg még több gyümit zöldséget, felesleges szedni ezeket a terhes vitaminokat. Hisz anyáink sem szedtek semmit, mégis egészségesek voltunk. Akkor szokta ajánlani, ha tényleg nagyon hányós a kismama.

Én nem is szedtem semmit.

2012. márc. 12. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!