Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a jobb a gyereknek, ha...

Mi a jobb a gyereknek, ha örökbeadják, vagy ha apa nélkül nő fel, viszonylag nehéz körülmények között?

Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 16:38
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Feltételezem, hogy az utolsó válaszadók kozul mindannyian gondolkodás nélkül abortálták volna a gyereket orokbeadás helyett. Azt hiszem van "undoritóbb és visszataszitóbb" dolog az orokbeadásnál. Nem "egy férfiért" tenném, hanem ... olvassátok el újra a kérdést. Segitek: úgy kezdődik: "mi a jobb a gyereknek". Érveket és ellenérveket szerettem volna hallani, mert még sosem voltam anya, és nem tudom, hogy egy gyereknek mi a jó. És azt akarom, ami a gyereknek a legjobb. Ahogyan eddig is, minden gondolatom az volt minden nap, hogy neki mi a legjobb. Milyen kaját egyek, milyen cigit "ne szívjak", mennyi séta tesz jót neki, miket tanuljak, hogy gyorsabban fejlődjön a pocakomban is, és a többi. Feltételezem, hogy pl azok a fórumozók, akik olyan kérdéseket tesznek fel, hogy "vajon napi hány cigitől nem lesz baja a babának" - nos, minden bizonnyal "jobb anyák" egy "magamfajtánál". Tőletek meg aztán abortálhatna minden bajba jutott nő. Na hiszen. Szép.
2012. márc. 7. 10:46
 22/27 A kérdező kommentje:
Egy apasági per valóban nem tart évekig. Amint írtam az adott körülmények között tart évekig, tekintve hogy az apa ingázó életet él, sehol sem egyértelműen "megtalálható" jogilag. Kvázi akkor tűnik el, amikor akar.
2012. márc. 7. 10:57
 23/27 anonim ***** válasza:
Nagyon tévedsz, kedves kérdező! Egyike vagyok az utolsó válaszadóknak. Soha meg sem fordulna a fejemben az abortusz (egészségügyi okokat kivéve), de az sem, hogy nem tudnám megfelelően szeretni a bennem növekvő magzatomat! Add örökbe, szegénykének jobb lenne még egy szerényebb anyagi körülmények közt élő családban is, mint egy olyanban, ahol a saját anyja érzi azt, hogy nem tudja majd kellőképp szeretni!
2012. márc. 7. 11:28
 24/27 anonim ***** válasza:

Én is egyike vagyok az utolsóknak. Ha azt szeretnéd, hogy a babának jó legyen meg sem fordult volna ilyen a fejedben. A dohányzó kismamákat sem nézem jó szemmel, mivel árt a magzatnak. És nekem egy percig sem fordult meg ilyen a fejemben mint neked, vagy az, hogy elvetessem, pedig a páromat épp leépítették a munkahelyéről mikor kiderült, hogy baba lesz, én pedig végzős főiskolai hallgató vagyok. Mégis megtartjuk, örültünk neki mikor kiderült, hogy lesz. Azóta persze van másik munkahelye.

De ha egyedül kéne is vállalnom, akkor azt is megtenném, mivel az én gyerekem, ragaszkodom hozzá már most, és szeretem nagyon.

2012. márc. 7. 12:54
 25/27 anonim ***** válasza:
Engem és a bátyámat egyedül nevelt fel anyukám. Én 5 éves voltam, bátyám 9. Akkoriban nagyon nehéz volt, de már felnőttünk, jobbak a körülmények sokkal. És így is 100% szeretetet kaptunk, sokkal jobb így szerintem.
2012. márc. 7. 14:15
 26/27 anonim ***** válasza:
61%
Jó, mindjárt szentté avatlak, mert te csak a gyerek jólétét nézed. Tudod a gyerek tudni fogja, hogy örökbe fogadták, eleve egy lelki sérüléssel indul. Képzeld nem abortálnám, mert akkor lettem terhes, amikor akartam a gyereket, azért 28 évesen lehet védekezni és ha baj van, ott van még a 72 órás, de ez lényegtelen. Te nem a gyerekre gondolsz, hanem magadra. Ja és azért az életed ne add egy ilyen pasiért, mert nem szeret téged, mert ha egy kicsit is szeretne, ez a kérdés nem íródott volna meg.
2012. márc. 7. 15:07
 27/27 anonim válasza:
Ha egy ilyen kérdést itt teszel fel , jobb ha örökbeadod , nyilvánvalóan nem vagy elég érett egy gyerekhez.
2012. márc. 29. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!