Mi a jobb a gyereknek, ha örökbeadják, vagy ha apa nélkül nő fel, viszonylag nehéz körülmények között?
Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 16:38
11/27 anonim válasza:
A magam részéről én sem tudnék lemondani a gyermekemről, de az ő helyében jobb lenne a gyereknek egy szerető családban. Ne haragudj kedves kérdező, de szerintem te túlságosan önző vagy egy gyermekvállaláshoz. Igaza van az utolsó előttinek: neked a jól szituált párod (ezáltal gondolom az anyagiak) fontosabb, mint a saját gyereked. A férfi álláspontja is érdekes később akarna tőled gyermeked, de most nem? Ez az ő felelőssége is. Egy 28 éves nővel elvetetné a babát? És ha később ennek következményeképp már nem lehetne, akkor elhagyná, mert nem tud neki szülni? Nekem nem kellene ilyen "szerető, gondoskodó" férfi, bármennyire jól szituált is. Persze az is igaz, ha ő már régebben kerek perec megmondta, hogy még nem akar gyereket, akkor a védekezésre jobban kellett volna figyelni. És igen felmerül bennem is a kérdés, hogy a hölgy nem arra gondolt-e esetleg, hogy a jól szituált párját így magához kösse.
12/27 A kérdező kommentje:
Igazán nincs szükségem arra, hogy pálcát törjetek felettem. Az életemet is odadnám ezért a paliért az más kérdés, hogy ö mennyire tenne ugyanigy vagy sem. A gyerek igenis véletlenül csúszott be, egy noname forumon igazan semmi okom nem lenne tagadni. A jol szitualtsaga nem ad okot arra, hogy felcsináltassam magam vele, magam is sikeres voltam amikor dolgoztam. A terhesség pont hogy nekem sem "éppen a legjobbkor" jött, de amint mondtam, nem tudtam, nem tudnám bántani a babát.
2012. márc. 6. 10:25
13/27 anonim válasza:
Ha egy fórumon közzé teszel egy ilyen kérdést, akkor gondolhatod, hogy az emberek leírják amit gondolnak (ki ezt, ki azt). Nem pálcát törünk feletted, a véleményünket írjuk le. Számomra minden megnyilvánulásodból az jön le, hogy neked még nem való gyerek, nem véletlenül alakult ki benned az az érzés, hogy nem tudnád neki megadni a kellő szeretetet. Mondjuk az pozitív, hogy elvetetni nem akarod. Most azt mondanám, add örökbe, de még az is lehet, hogy a terhességed során úgy megszereted, hogy nem leszel képes rá.
14/27 A kérdező kommentje:
A terhességem végefelé járok már, és szeretem a gyereket. Idáig (is) mindent megtettem azért hogy erős legyen, és egészséges, kezdve azzal, hogy azonnal abbahagytam a cigit pedig erős dohányos voltam, pénzt költöttem mindenféle cuccra, vizsgálatokra, ultrahangra, őssejt szerződés, minden nyavalyatörés. énekeltem neki, beszéltem hozzá, elneveztem, vigyáztam rá, imádkoztam érte. Szeretem a gyereket, nem véletlenül akarom a legjobbat neki. És lehet, hogy nem én (egyedülállóként) vagyok a legjobb neki. Nem tudom, sosem voltam még ilyen helyzetben, először vagyok terhes. Ezért tettem fel a kérdést. És azért próbáltam mellőzni azt, hogy kifejtsem, mert el akartam kerülni, hogy a kérdés megválaszolása helyett boxzsákként használjak "véleménnyilvánítás" címén. De valaki kérte, hogy fejtsem ki, és hát akkor tessék. De akkor mostmár legalább adjatok használható tanácsot.
2012. márc. 6. 11:37
15/27 anonim válasza:
Azt hittem, hogy még az elején tartasz a terhességnek. Ezzel a plusz információval azt mondom, hogy tényleg az lenne a legjobb, ha találnál/találnának neki egy szerető családot.
16/27 anonim válasza:
Azért olyan rosszul nem állhatsz, ha van pénzed őssejt levételre. Egyébként pedig ott lesz a kezedben a pici és a világ minden kincséért se adnád oda. A párod támogasson legalább anyagilag titeket, de ne mondj le a babáról, mert akkor tényleg pokol lesz az életed.
17/27 A kérdező kommentje:
Igen, van egy kevés félretett pénzem, amiből el tudnék indulni, de nincs se lakásom, se munkám. Teljesen bizonytalan a jövő. Egy apasági per az adott körülmények között egész biztosan eltartana évekig, abban felörlődnék én is, emberileg is és anyagilag is, és a gyereknek sem gondolom, hogy erre van kifejezetten szüksége. És akkor még mindig nem ott tartunk évek mulva sem, hogy "boldog család".
2012. márc. 6. 14:17
18/27 anonim válasza:
Apasági per nem tart évekig. Én el nem tudom képzelni, hogy örökbe adod és éltek a pasival, mint Marci Hevesen. Ennél undorítóbb dolgot, boldogan ültök otthon annak tudatában, ráadásul jó anyagiak közt, hogy a gyereketeket más neveli? Komolyan, annak a picinek rád van szüksége, van megtakarításod, kapsz havonta is valamennyit és gyerektartás.1-2 év és már dolgozni is tudsz menni. Egy ilyen pasira pedig ne várj, aki visszafogadna, ha eltüntetnéd a picit, mert ilyen gonoszságot még nem hallottam.
19/27 anonim válasza:
Utolsó teljesen egyet értek veled! Ám ha belegondolok igenis adja örökbe, ha egy pasi fontosabb neki, mint a saját gyereke! Egy ilyen nőnek ne legyen gyereke, mert nem való anyának, ha ez megfordult a fejében. Undorítónak és visszataszítónak találom a kérdezőt...
20/27 anonim válasza:
A legutolsó válasz kifejez mindent!!!! Hány nő örülne egy egészséges gyereknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!