Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » SOTE 1 vagy SOTE 2 a jobb?...

SOTE 1 vagy SOTE 2 a jobb? Ellátás, szülés, körülmények, szoba!?

Figyelt kérdés
2011. dec. 26. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a Sote I-en szültem.programozott császárral.de voltam szülés előtt szülőszoba látogatáson..vagy min és mutatták a szülőszobát,ami tök normális,fürdőszobás volt.teljesen normális.a csecsemős osztály,ahol végig bent vagy az elég lepukkant,a fürdő része is sajnos.én próbálkoztam külön szobával,de nem jött össze,ami jobb is,mert jó volt,h nem egyedül voltam a babámmal.Nem szép szoba,de túl lehet élni.a császárnál apuka is bejöhetett.nem túl segítőkészek a csecsemősök.ja és 4en vagyunk egy szobában,és 2 szobának van egy közös ,a szobából nyíló fürdője.a Sote II nem tudom milyen,én a következő babámat is itt fogom szülni.én a szülés előtt rengeteg rosszat hallottam erről a kórházról,de a dokim miatt megpróbáltam nem ezekre figyelni és nem is volt olyan gáz.
2011. dec. 26. 23:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nekem abszolút negatív tapasztalatom van a SOTE I-ről.A fogadott dokim váratlanul kórházba került épp a kiírt időpont előtt,így egy az egyik ügyletes dokinál,dr.Kovács Eszternél szültem..Háát nem kívánom senkinek.8 óra vajúdás alatt egyszer nézett be,plussz az utolsó 5 percnél,iszonyatosan lekezlő volt,olyan kellemetlenül még talán életemben nem éreztem magam.(Pedig neki is adtunk volna hálapénzt,nem vártam volna ingyen,hogy pár kérdésemre válaszoljon,esetleg megpróbálja a gátvédelmet,gátmetszése úgy sikerült,hogy szülés után 7 hónappal ismét kellett egy kisműtétet csinálni...)A szülésznő kedves volt,a csecsemősök nagyon nem,a kórtermekről csak annyit,hogy az egyik szobatársamnak pénztárcáját+mobilját+mp3-t is elopták,és mindent(pl.WC papír)úgy kell vinni.

Persze,a körülmények mind kibírhatóak lennének,ha valóban szakszerű/normális ellátást kapnál-amit én sajnos nem kaptam meg.

Sote 2-n szült 2 hónapja a tesóm(Dr.Timmermann Gábornál) meg volt elégedve,persze,ott is akad egy két durcás csecsemős stb,de az orvos maximálisan mellette volt,és így nagyon kellemes emlék neki a szülés.

Ha tudok vmiben segíteni,írj nyugodtan!

2011. dec. 27. 00:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves Második! Sajnálom, hogy ilyen negatív tapasztalatod van a szüléssel kapcsolatban. Én anno, mikor teherbe estem (2010-ben), Kovács Eszterhez kezdtem el járni, akit nem ismertem, de a SOTE 1-en akartam szülni és valamiért szimpi volt. Sajnos gyorsan kiderült róla, hogy egy végtelenül pénzéhes, viszont nemtörődöm orvos. Így otthagytam és végül a MÁVban szültem egy nagyon lelkiismeretes, hozzáértő, korrekt dokinál. Egyébként a kórházzal is elégedett voltam nagyon!

Kedves Kérdező!!! A doki nagyon fontos! Ne a kórház alapján válassz, hanem válassz egy jó dokit és ott szülj, ahol ő dolgozik.

A csecsemősök egyébként mindenhol fáradtak, túlterheltek és ezért nem túl kedvesek.:o(

2011. dec. 27. 05:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Nem a kórház alapján akartam dönteni, csak sajnos a dokim már nem vállal szülést és az elejétől 1 idegenhez jártam (magán), akivel nem vagyok megelégedve (ő a SOTE1-be van), és így a 28.hétben kénytelen vagyok váltani orvost, aki a (SOTE 2-n van). Ezért lettem volna kíváncsi a 2kórház közti különbségre! De most már 100%, hogy átmegyek a másik dokihoz és így a SOTE2 lesz :)

2011. dec. 27. 11:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves "3."!

Igazad van,orvos/szülésznő alapján kell dönteni mindenképpen,hiszen mindenhol akadhat egy kis kellemetlenség,a fő,hogy az orvos normális legyen.

A szülés után pár hónappal olvasgatva,sajnos,nem nagyon találtam + véleményt dr.Kovács Eszterről,sokáig leveleztem is egy hölggyel,akinél úgy elnézett valamit,hogy feleslegesen majdnem megműtötte,és így elvesztette volna a petefészkét+méhét...Úgy tudom az az ügy bíróság előtt is van,de még nincsen döntés.Én is gondolkodtam,hogy hasonló lépéseken,de sajnos se felesleges időm/pénzem nem volt erre akkor,úgyhogy inkább leírom ide a véleményem,hátha így valaki el tudja kerülni a hasonló élményeket..Szörnyű,hogy ilyen orvosok egyáltalán praktizálhatnak,főleg egy ilyen központi női klinikán...

A lényeg,hogy van egy csodaszép 10hónapos kislányom:)

2011. dec. 27. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a SOTE II-n szültem szeptemberben. Progis császár lett volna az előző miatt, de végül sürgősségi lett. A dokim nem ért be, így ügyeletes orvos operált, mindenkit akkor láttam életemben először. És le a kalappal előttük!

A babámat és engem is nagyon jól elláttak, mindkét orvosom bejárt hozzám. Az őrzőben és a gyermekágyas részlegen is kedvesek voltak, a csecsemősök segítőkészek, bár nekem már a második babám volt, minden nap láttam, hogy segítenek a szoptatásnál, mérésnél, pelusozásnál az anyukáknak. Pont ezektől tartottam kicsit, mert sok rosszat hallottam, de kellemesen csalódtam. A hely maga sajnos nem egy Hilton :)

Én a dokim miatt szültem ott, bár végül másképp alakult, de jó kezekben voltam, ő telefonált oda, hogy megyünk, várjanak készenlétben. Szerintem a dokit válaszd, és menj utána.

2011. dec. 28. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!