3 hónapos kismama vagyok táplálkozás? Zsíros ételekről mikor modjak le? Sós ételek stb. aki akar erről írni írjon szívesen elolvasnám!
Szerintem nem kell lemondanod semmiről, csak mértéket tartani, az a fontos. Lehet, hogy hetek múlva kívánod majd a zsíros ételeket. Én pl. a sült szalonna zsírjáért őrültem meg. A férjem már unta, hogy heti 2x a kertben szalonnasütő party volt.
Vannak tiltó listás dolgok, pl. nyers ételek, de ezeken kívül egyél bármit, ami jól esik.
Nálam akkor mit fognak megvonni?
18 hetes vagyok és kezd a lábam vizesedni kicsit,de én szinte sótlanul eszek mindent.
Fontos a bő fehérje bevitel, hiszen a baba ebből fejlődik, és nő :)
A zsír maradjon ugyan annyi, hiszen az is alapszükséglet. Ha nem vagy duci, vagy hízékony, semmi gond nincs vele.
Oda kell figyelni a vitamin bevitelre is, lehetőleg nem tablettából, hanem gyümölcsből, zöldségekből (lehetőleg nyersen, mert a konyhatechnikákkal lebomlik a vitaminok nagy része), ezek segítik a lelassult emésztést is, megelőzik a székrekedést.
Ugyancsak székrekedés miatt fontosak a rostok.
A sós ételeket kezdettől fogva lehet hanyagolni, vagy eleve kevesebbet használni - ez csak a hasznodra válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!