Ti mitől féltek a legjobban kismamák?
Én magától a szüléstől nem félek, de a kórház utáni napoktól annál inkább. Itt lesz velem egy picike emberke, és jól bánok majd vele? Igaz tudom, hogy itt lesz anyukám és anyósom is, de...
Ráadásul a rokonságot ismerve a hazajöveteltől számítva 1-2 napon belül "ellepnek" minket, ez is nagyon idegesít.
A másik a koraszülés. Nem akarom falra festeni az ördögöt, de csak úgy nyugodtam meg teljesen, hogy a kórházi csomagom cakk-pakk készen áll, pedig csak 30 hetes vagyok... és azt hiszem "túlparás" :)
Szerintem jelentsd be hogy mindenki csak idöpontra mehet és az elsö 6 hétben ne fogadj anyósodés anyád max testvéreken kívül senkit ha nem akarod.
Ha parás vagy oszd be a közelieket, pl anyád jöjjön oda mikor haza mész, majd anyósod másnap és így felváltva pár napig. így neked is könnyebb lesz lesz akivel megbeszéld a bajaidat, én pl bögtem az elsö 4 napban.
Èn második babánál a szoptatástól félek. elsönél nem ment és a szoptatás egy kín. fizikailag sincs még egy ekkora fájdalom mint amikor a gyerek véresre szívja a cicidet. most ugyan ez a parám. a szülés sem kismiska, de a szoptatás brutálisan tud fájni. és habár kevés anyuka vallja be, de szerintem 70%-ban minimum horrorként élik meg az anyukák.
Már mondtam anyukámnak, hogy legalább egy hétig nem szeretném, hogy a rokonok jöjjenek látogatni. Nyugalmat akarok!
De lehurrogott, nagyanyámmal együtt. Felhozta a szomszédnője példáját, aki elküldte az első pár napban a látogatókat és én nehogy olyan legyek már. És ebbe bele kell törődni, azt a pár napot kibírom.
Nagyon félek, hogy balhé lesz ebből. Egyébként sem túl rózsás a párom és anyám kapcsolata, és félek, hogy ez mindent mégjobban elront majd.
Az én családom, egy különleges eset! Nagyon segítőkészek, és családcentrikusak, de kicsit pofátlanok is. Nem akarok senkit sem megbántani, de a hátam közepére sem fogom őket kívánni akkor (hangosak is, időznek is, mindenki csókolgatni, emelgetni akarja majd a babámat).
hasonló dolgoktól én is féltem és túl sokat gondolkoztam, emiatt persze volt időm rosszra is gondolni. Tudom nem kellett volna, de hát az emberi agy...amilyen nagyszerű olyan hülye is. :)
Az agyalás normális.
Aki nem agyal, az nem magabiztos, hanem inkább érzelem-mentes, tehát nem túlparás vagy, csak egy hormonokkal megszállt kismama. :)
Vannak anyai ösztönök. Igen, tényleg vannak. Én nem hittem, erre előjött nálam is. :)
Szóval hogy mit fogsz a babával csinálni? Szépen nevelgeted majd, babusgatod és imádod majd. Bele fogsz jönni.
A rokonok problémája megelőzhető: szögezd le, hogy mikor jöjjenek, ha maguktól nem lennének képesek megérteni.
Tudod, nem rosszindulatból, hanem általában kíváncsiságból és szeretetből mennek megnézni a babát. Ez még nem jelenti, hogy bugyuták, úgyhogy kérd meg őket, ne jöjjenek, csak ha megbeszéltétek előre, amikor már úgy érzed eljött az idő, hogy bírjad a "rokonok általi terhelést".
Koraszülés. Igen, azt hiszem ettől én is féltem. Aztán a 41. héten már nem bántam volna, ha kibukkant volna a lányom, de ő jól érezte magát odabent. Végül a doki kicsalogatta és elkezdődött életem legszebb, legaggodalmasabb, legmosolygósabb és legfélelmetesebb időszaka. De aztán semmire sem cserélném le Pöttöm Pannámat. Imádom, és azt hiszem te is imádni fogod a tiédet, azokkal az aprócska kezeivel, nagy szemeivel, nyálas kis arcocskájával.
Ne idegesítsen semmi, nincs rá okod, mert életed legszebb eseménye vár rád. Ha meg paramami maradsz, az sem baj. Néha az is kell.
Köszönöm szépen utolsó!
Nagyon jól tudod nyugtatni az embert! :) Sokat segítenek a "szavaid"!
Biztosan csodálatos anyuka vagy! :)
Köszi Kérdező!
Majd 10-20 év múlva megkérdezem lányomat is, hogy mennyire vagyok csodás anyuka. Mondjuk nincs sok választása, én jutottam neki, így járt. :)
Örülök, hogy kicsit segítettem valamit. De te is segítettél nekem, mivel jó, ha a kérdező reagál is a válaszra, és kapok visszacsatolást. Tudom ezen az oldalon visszacsatolni a le-fel kezecskével kell, de attól már ki van a tököm vagy micsodám. :)
No, további szép babavárást! Csodabogyó útra kelt, nincs mese, hamarosan ott gügyög majd neked, és ez de jó is lesz! :)
De jó olvasni ilyen kedves ember kommentjét:)
Na de kérdésedre válaszolva én amiktől félek a baba állapota, hogy hogy fog zajlani a szülés, hogy mi lesz a kórházban,mi lesz itthon,jó anya leszek-e?? kb. mint neked ezek a paráim:)Sok sikert neked az anyasághoz és próbálj ne idegeskedni mondja ezt aki ugyan ezt teszi:D
35hkm
Szia!
Az első lányomnál,nagyon féltem szinmnte mindentől :)
Mondjuk 4 hetesen már véreztem :(Aztán ez rányomhatta a bélyegét az egészre!31 hetesen beindult a szülés,de visszatrtották,de megint para jött! :(
De a szüléstől érdekes módon nem féltem,viszont az itthoni résztől nagyon(mármint a babával)
A szülésem csodálatos volt(kárpótolt a terhességért)Viszont az első 8 hét maga volt a káosz!Belesett egy karácsony,egy szilveszter,hatalmas szopi gondok...
Na mindegy túléltük :)
A lányom 2 éves és még szopik :)28hetes várandós vagyok szintén tele félelmekkel!De ezek közben alakultak ki,mert ez sem problémamentes!
DE egy anyuka mindent megold,mindent túlél,mert van/lesz kiért! :)
Szóval erős leszel (néha lehet elkeseredett)De utólag már én issokmindenen mosolygok! :)
A rokonoknak meg mondd meg,hogy előre jelezzék,ha jönni akarnak,és majdáldásod adod rá! :)
A mostani félelmeim,mind egészségügyiek!A babám (aki ismét kislány) :) ráfeküdt a húgyvezetékemre ami miatt leállt a vesém!Műtéttel kaptam egy benti katétert,amit sajna hamarosan levesznek,mert csak fix ideigmaradhat!Így sajnos utána isvanesély vesegörcsre (bár bízom benne,hogy már nem fog odafeküdni)Amitől a szülés beindulhat!Nem szeretném korábban szülni!Ez elég kellemetlen dolgo,mert folymatos húgyúti fertőzésem vanbmiatta :(
Na de,hogy pozitív legyek,Nem görcsölök be megint,a műtét alatt nem kapok megint fertőzést,és a kicsi lányom időben érkezik hüvelyi úton,mert azt a részt már nagyjából ismerem,és a visszereim a legrosszabb helyről majd szépen eltűnnek!:)
ÉSmegint egycsodás szülésélménnyel gazdagodhatunk a férjemmel!ÉSpersze egy egészséges tündéri kislány költözik hozzánk kb 10-11 hét múlva!
És mindezt a sok sok pozitív gondolatot kívánom Neked is!:)
ÉS toleráns családot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!