5 hetes terhes vagyok. Az elevit mellé lehet kálcium + D vitamin pezsgőtablettát szedni?
A kálcium szedése plusszban állítólag nem indokolt, mert rengeteg féle ételben benne van bőven.
Nem hiába nincsen egy db terhesvitaminban sem.
(ha jól tudom :) )
én is kérdeztem ezt, a gyógyszerészem azt mondta, nem érti ezt a mizériát, mert vajban, sajtban, zöldségekben, meg mindenfélében van, szóval nem lesz hiány belőle.
A fogak meg általában a hányástól romlanak el, és nem a kálcium hiánytól.
Ezért szerencsés, aki nem rókázik :S Pl Én :)
Az Elevitben nincs kálcium. Én szedek esténként 2*500grammos Ca tablettát (Béres féle). Két okból:
- mióta szedem nem görcsöl a lábam reggel
- előtte fogmosáskor vérzett az ínyem, most nem.
Amúgy a dokim is tud róla, azt mondta nem okoz gondot. Nyugodtan szedhetem az Elevit mellé.
30 hetes
Szia!
Mikorra vagy kiírva. Elvileg én szerdán leszek 5 hetes.
Szia!
Nekem a védőnő azt mondta hogy kálciumot ne vigyek pluszba a szervezetembe mert bőven elég az, amit megeszek és nem akarjuk hogy előbb csontosodjon a baba mint ahogy...
Első vagyok.
Látom már döntöttél, de valóban amit az uccsó hsz-ben írnak, az is igaz, mondta a doki, hogy a szülést is megnehezíti, ha túl sok calcium van a szervezetben, becsontosodik a babó feje, és nehezebben tud átjönni a szülőcsatornán...
De amúgy miért akarsz szedni calciumot?
A magnéziumot nyomjad!!!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!