Mikortól nem lehet emelni?
Sziasztok!
Egy presszóban dolgozom, ahol mindennapos a rekeszek emelgetése. Még csak remélni tudom, hogy terhes vagyok( 26-ra nem várom), de ez a kérdés amióta próbálkozunk azóta foglalkoztat minket.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Végig nagyon vigyázni kell,hol ezért hol azért...
első időben,hogy megmaradjon a baba,utána meg a koraszülés miatt..
Én egy iskolában dolgoztam, ahol a könyvraktárban is sokszor kellett pakolnom. A 10. héten szóltam, hogy terhes vagyok, mert nem akartam megerőltetni már magam. Utána kerültem már a nehezebb munkákat.
Ha a baba jól megtapadt, akkor nem lesz gond egy kis emeléstől, viszont állandóan emelgetni nehéz rekeszeket nem olyan jó.
Persze van, aki terhesen végig emelget a munkájából adódóan, meg esetleg van otthon nagyobb gyermeke, akit szintén cipelni kell, de én inkább óvatos voltam, és a nehezét kihagytam.
ha teheted, ne emelj egyátalán. de ez azért edzés kérdése is.
1.gyerekemet várva férjem már ha 2 kg zöldséget vettem, kijött elém, hogy felcipelje. most vájuk a 2. babánkat, a 1,5 éves lányomat napjában sokszor emelgetnem kell pedig 11kg. de nincs más megoldás.
én a helyedben amíg nem töltöm a 3 hót, nem kérnék senkit segíteni. utána viszont igen.
Én is így voltam.A munkámból kifolyólag nekem is emelnem kellet.Féltem,mert mi is terveztük.Mindig arra gondoltam mi van ha ennél az emelésnél...aztán mikor megállapították a terhességet én bizony eljöttem táppénzre.Sok sikert a babához!:)
34hetes km.
Május 1-ig mindenféleképpen dolgozom, ugyanis miénk a hely, és addig vagyunk nyitva. A kolléganőm igazából csak beugrós, hogyha nekem dolgom van (árubeszerzés stb)akkor dolgozik. De majd megpróbálok vigyázni az emeléssel.
Köszönöm a válaszokat! Üdv mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!