Mekkora súlyt lehet cipelni, emelni? Mennyitől nem lehet
még baj?
Figyelt kérdés
Boltba voltam kb.15-20perc volt a séta haza és itthon mértem 4.7kg-t cipeltem fel.
10hetes km
2011. aug. 10. 17:55
1/9 anonim válasza:
gondolj bele, hányan cipelik a nagyobb gyereket. Nekem 17 hónap van a kettő között, muszáj volt a nagyot cipelnem. Azt mondta a dokim erre, hogy ha egy baba meg akar maradni, akkor meg is marad. Nyilván nem kell ilyenkor elkezdeni súlyzózni, de amíg nincs komplikáció, addig normális határok között emelhetsz, nem lesz semmi baj.
2011. aug. 10. 18:04
2/9 anonim válasza:
Van akinek 2 kg is sok, van akinek 10 sem... Én véreztem az elején, nem mertem emelni semmit kb. a 14. hétig. Na persze utána sem kell megerőltetni magát az embernek. Csak óvatosan, kerüld a hirtelen emelgetéseket, szerintem inkább az lehet káros + helyesen emelj, a terhelés inkább a lábadon legyen!
2011. aug. 10. 18:17
3/9 anonim válasza:
Én még jóformán a felmosóvödröt sem tudom megemelni, egyből keményedik a hasam és beszúr. Az elején túlemeltem magam, bevéreztem és ez azóta van!
25h kismama
2011. aug. 10. 18:36
4/9 anonim válasza:
Ha teljesen egészséges vagy, akkor semmi bajod nem lesz tőle, még többtől sem. Én minden nap boltba járok gyalog, amikor megkívántam a 7 kilós dinnyét, hát hazavittem, plusz még egy nagy szatyor cucc, ami legalább 5-10 kiló. Szóval, ez ember és szervezetfüggő. Nekem egyszer azt mondta egy doki, amikor elvetéltem, ha a babával és az anyukával minden rendben, akkor akár az ablakon is kiugorhat, akkor sem lesz semmi baja. Nyilván ez azért túlzás, csak próbálta érzékelteteni a dolgokat.
2011. aug. 10. 18:40
5/9 A kérdező kommentje:
ok.köszi:)
2x vetétem már de azon az időn már túl vok egyik spontán volt 5hét 6nap a másik 8hét ő már 10hét 1 napos és a doki is mondta,hogy ha előzményt nem tudná,akkor mondaná,hogy egészséges 9hetes terhesség (akkor még 9 voltam) :) aztán most pihi 12.hétig akkor a down szűrés lesz.remélem minden ok bent. AMúgy természetes ha hosszabb séta után a köldök alatti rész szúr-fáj?
2011. aug. 10. 18:56
6/9 anonim válasza:
én naponta többször emelgetem a 9 kg-s gyerkőcömet, teljesen jól vagyok; amikor őt vártam, én is paráztam, hogy mennyit lehet emelni, és amikor a lépcsőházunkban lakó, akkor 8 hónapos pocakos szomszédom kezében megláttam a 3 éves lányát, akkor nyugodtam meg, hogy egy szatyornyi boltból cipelt cucctól semmi bajunk nem lesz
2011. aug. 11. 11:12
7/9 A kérdező kommentje:
:) kösz utolsó:)a többieknek is
2011. aug. 12. 16:06
8/9 anonim válasza:
Mennyire normális vagy mi a normális,mennyire szúrhat vagy fájhat a hasam attól hogy növekszik a méhem?
Szokott mostanában sűrűbben mint az elején de mindenki nyugtat hogy ameddig konkrét görcsöm nincs addig nincs baj!
Mondjatok ti is valamit természetesen majd rákérdezek az orvosnál is csak kíváncsi lennék hogy másnak is van hasonló?? Bele-bele szúr néha csak úgy váratlanul,vagy simán csak nehéznek érzem az egész méhem és úgy fáj de nem görcsölösen.
2013. jan. 2. 19:32
9/9 Bácskai Renáta válasza:
És ha nekem 27 kg-os a 4 éves fiam és az oviból kell haza hozzam?Mert még gyerek ülésben ül? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!