Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megmondanátok anyukák nekem...

Megmondanátok anyukák nekem hogy mennyitől van hőemelkedés és mennyitől van láz a babáknál?

Figyelt kérdés
Szájban mértem neki cumival 38.1 ig tudtuk megmérni mert utána már kiköpte.Adtam neki nurofent ami már a végbélben mér 37.6 ra levitte.Tudom hogy az 5-öt le kell vonni így 37.1.Mit tegyek ha vissza föl megy neki?Ti ilyenkor mit szoktatok csinálni?A nurofent csak 6 óránként lehet adni,de a max. adagja 3-szor 2.5 ml.
2010. máj. 7. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%

A cumis hőmérő nem megbízható. mérd inkább a popsiban, vagy ha nagyobb hónaljban. Láz 38 fok felett van. Ha visszakúszik, próbálhatod fizikálisan hűteni (pl fürdővizét lassan langyosra hűtöd), vagy adsz neki másfajta lázcsillapítót.

ÉS hívd a dokitokat!

2010. máj. 7. 16:49
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
38,5-ig nem kell lázcsillapítót adni,maximum hűtőfürdőt.Utána már adhatsz a korának megfelelő dózisú Nurofent,vagy Panadolt.A legjobb valóban az,ha felhívod az orvost.
2010. máj. 7. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Hát szerintem ahány ház annyi szokás.Én jártam úgy a lányommal hogy semmisem vitte le a lázát 2 óránként adtam neki a lázcsillapítókat(Nurofen,Panadol baby,Germicid-C) és hűtőfürdő.Persze 39 fokos láza volt.Az orvos mondta hogy 2 óránként lehet lázcsillapítót adni felváltva.De szerintem ne vágjatok így neki az éjszakának,inkább vidd el az ügyeletre.
2010. máj. 7. 18:01
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Ja !Egyébként 37,2-38-ig hőemelkedésről,38-39-ig lázról.39-40-ig magas lázról,40- migen magas lázról beszélünk.(előző voltam)
2010. máj. 7. 18:04
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Két óránként lehet neki adni nurofent, 4-6 óránként germicidet. Ezt az ügyeleten mondta az orvos mikor pár éve a 9 hónapos lánykámnak egész éjjel 39.5 volt a láza, és amikor hajnalban teljesen bepánikolva hívtam fel még ezt is hozzátette: "anyuka, a gyerekének CSAK láza van!!!"

Azóta már nem pánikolok ezen és 38 felett adok csak lázcsillapítót azt is csak csínján, mert így öli a bacikat a szervezet! Azóta többször is volt akár egész nap is 39 a láza, csak a fölé ne nagyon menjen!

Jobbulást nektek:-)

2010. máj. 7. 18:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem érem el a gyerekorvost és most pedig megint lázas lett.Vigyük el az ügyeletre vagy később adjak neki germicidet?

2010. máj. 7. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Csak most vettem észre hogy írtál. Mi lett a picivel? bementetek az ügyeletre? Jobban van?

2010. máj. 8. 11:36
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy hogy érdeklődsz,jól esik!

Kihívtuk az ügyeletet,aki pl. meghallgatta a tüdejét de minek amikor szerintem semmit nem hallhatott belőle úgy ordított már szegény.Szóval körbevizsgálgatta és semmi más.Remegett a láztól és megkérdeztem hogy ugyan nem e akarna injekciót adni neki hogy lemenjen a láza.Azt mondta hogy nem olyan vészesen lázas úgy hogy nem ad.Adjak neki kúpot.Mondanom sem kell hogy azért nem mertük addig beadni neki hogy biztosan kap injekciót,de nem kapott.Úgyhogy szegénnyel végig "üvöltettük" fölöslegesen azt az időt mire kijött az ügyelet a Heim Pálból.Szóval nem lettünk ettől a h...e dokitól okosabbak.Ma reggel már végre a dokinkat elértem és mondta 72 óráig nincs más teendő mint lázcsillapítás de ha hányna vagy menne a hasa akkor vigyük be a kórházba.Nem eszik semmit az égvilágon :-((((((( A mai kajája eddig 80 ml. tápszer.Úgyhogy valószínű fosós hányós vírust kapott el.Remélem hogy minél hamarabb túl leszünk rajta mert már kész vagyok totálisan ettől az egésztől.Ja és jön a kistesó is azért is aggódok nehogy baja legyen.Még fiatal terhesség és ilyenkor könnyen itt hagynak ezek a kisbabák :-((((

Hát nem kívánom senkinek amit mi most átélünk/tünk.

2010. máj. 8. 11:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja és mostmár lassan 4 órája alszik.
2010. máj. 8. 11:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom milyen:-( Én most a másodikkal már kicsit könnyebben veszem az akadályokat, de az elsővel halálra pánikoltam magam:-( Nálunk is most ment le ez a hányás hasmenés. A 10 hónapos lánykám kapta el, 39 fokos láz, hányás hasmenés, majd 2 nap múlva átment a felső légutakra, ebből rögtön jött a krupp, amire persze a nagyobbik lányom is "rákapott", szóval aznap este mindkét lánykám befulladt, aztán jöttek a hányásig fajuló köhögések, mondanom se kell éjszaka 20 percenként ébresztették egymást vele(meg persze engem) az a rengeteg takony, ami a kissebbik fülére is ráment rögtön...Szóval két és fél hete szenvedünk, én 6 kilót fogytam, de már kezdenek jobban lenni:-)

Remélem nektek nem lesz ilyen durva:-) Minden jót és egészséget nektek!:-)

2010. máj. 10. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!