Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom megtartani a babát,...

Nem tudom megtartani a babát, de abortuszra nincs pénzem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párom nemrég hunyt el balesetben, és most kiderült, hogy terhes vagyok... Nagyon szeretném megtartani a babát, de egyáltalán nincs lehetőségem rá, a temetés még a főiskolai pénzemet elvitte, a szüleim nem támogatnak egyáltalán. Így nem tudom megtartani a picit, de nincs 30ezer forintom "gyilkosságra" ... Örülök, hogy a napi ételemet ki tudom fizetni :(

Szerintetek mi a megoldás?

2012. febr. 16. 01:34
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
72%
Miért lenne gáz?Biztos örülnének a babának,ha már a fiukkal ez történt.Ne vetesd el, egész életedben bánnád.A párodat biztos nagyon szeretted (szereted),ha ilyen sokáig együtt voltatok,ránézel a babádra és mindig ő fog az eszedbe jutni.Védekezés mellett ha sikerül a baba,akkor ő nagyon meg akart születni.Hidd el minden ki fog alakulni.E.
2012. febr. 16. 13:38
 32/58 anonim ***** válasza:
75%

Nem mondom, hogy könnyű helyzetben vagy. De!

"Eléggé jóba voltunk, de szerintetek nem lenne "gáz" a párom halála után is rájuk támaszkodni?"

Ne felejtsd el, hogy az unokájukat hordod a szíved alatt...az egyetlen ami megmaradt a gyermekükből...tovább élhet benne. Szerintem egy ilyen tragédia után ez egy nagyon nagy ajándék!

Én mindenképpen megtartanám a babót. Én most 35 hetes kismama vagyok...mikor kiderült, hogy babát várok (nem tervezett), nagyon megijedtem.(fogamzásgátlót szedtem) Férjem, aki akkor még a párom volt, 3 éve voltunk együtt..főiskolára járt, nem volt munkahelye, nem talált, én munkanélküli voltam. Férjem szülei tartottak el minket. Semmink nem volt. Most pár hónap leforgása alatt, férjem talált magának munkahelyet, mellette egy Amerikai projekten dolgozik itthonról, és emelet becsúszik még 1-2 mellékes meló. Előtte 1 évig nem talált munkát. Elkezdtünk építkezni, nyár végére meglesz az első, szerény, kicsi házunk.

Férjem nagymamájának igaza volt amikor azt mondta:

„Mert ahová bárányt ad a jó Isten, ad hozzá legelőt is.”

És én hiszek ebbe. Nekünk is kilátástalannak tűnt a helyzetünk, és bevallom megfordult a fejembe, hogy elvetetem a babát mikor pozit teszteltem..mert a legjobbat akartam neki és semmink sem volt. De éreztem belül, hogy nem lennék képes együtt élni a tudattal, hogy elvetetem...én ehhez gyenge vagyok lelkileg. Igaz, férjem szülei támogattak minket..de baromi gyorsan talpra kellett állnunk.

Remélem jól döntesz, és az élet kárpótol a szenvedésekért. Sajnálom, hogy szüleid nem támogatnak, számomra ez érthetetlen, és elszomorító.

Mint írtam már ha megtartod nem lesz könnyű..de ez mégis csak egy csoda, hogy ott van ez a kis életke a pocidban...nem hiszem, hogy véletlen..

2012. febr. 16. 13:58
 33/58 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó,nálad a pont!!!
2012. febr. 16. 14:06
 34/58 A kérdező kommentje:

Igen, utolsó "nálad a pont" .

Köszönöm !!!

Mostmár biztos vagyok benne, hogy megtartom... :) Én is nagyon szeretném, egyébként.

Párom szüleivel ma du. átmegyek beszélni :) Remélem jól sül el..

2012. febr. 16. 14:09
 35/58 anonim ***** válasza:

nekem is eltűnt a válaszom. Egyébként én is azt írtam, hogy beszélj a párod szüleivel. Majd írd meg, hogy mi volt.

Egyébként részvétem, nagyon szomorú ami veled történt.

2012. febr. 16. 14:20
 36/58 anonim ***** válasza:
53%

32/35 vagyok.

Most nagyon remélem, hogy jó híreket fogsz kapni a másik oldalról, és támogatni fognak téged. Figyelemmel fogom kísérni ezt a fórumot.

Kérlek majd írj nekünk ha lesz időd..addig is sok-sok erőt, kitartást kívánok.

2012. febr. 16. 14:31
 37/58 anonim ***** válasza:
53%

"Anyagilag: anyaotthon? Vagy ha végképp nem megy: nyílt örökbefogadás, ahol te választod a szülőket, ráadásul még a várandósságod anyagi oldalát is fedezik...."

Na, ez volt a fatális tévedés részedről, mert látszik, hogy nem vagy jártas eme dolgokban, hogy hogyan zajlanak ezek a szociális dolgok, kik kerülhetnek anyaotthonba stb.stb.Elhiszem, hogy segíteni akar mindenki a kérdezőnek, de ne írjunk már olyan dolgokat válasznak, amikben magunk se vagyunk biztosak, mert a félreinformálásnál fájdalmasabb nincsen.Szerintem kettőnk közül nem én nem tudok olvasni, hanem te nem tudsz helyesen érvelni....

2012. febr. 16. 14:36
 38/58 anonim ***** válasza:
53%
Gabka 77-nek ment a komment.
2012. febr. 16. 14:37
 39/58 A kérdező kommentje:
köszönöm, estefelé feltétlen megírom mi volt!
2012. febr. 16. 14:37
 40/58 anonim ***** válasza:
53%
Várjuk a fejleményeket.
2012. febr. 16. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!