Nem tudom megtartani a babát, de abortuszra nincs pénzem,
mit tegyek?
Figyelt kérdés
A párom nemrég hunyt el balesetben, és most kiderült, hogy terhes vagyok... Nagyon szeretném megtartani a babát, de egyáltalán nincs lehetőségem rá, a temetés még a főiskolai pénzemet elvitte, a szüleim nem támogatnak egyáltalán. Így nem tudom megtartani a picit, de nincs 30ezer forintom "gyilkosságra" ... Örülök, hogy a napi ételemet ki tudom fizetni :(
Nagyon sajnálom:(A szüleid milyen együttérző emberek. Inkább melletted lennének.Párod szülei tudják,hogy terhes vagy?Mert a párodé a baba,akkor a szülei biztos örülnének neki.Joguk nincs beleszólni,de lehet rájuk számíthatnál és a gyermeked mégsem vetetnéd el.Kívánom,hogy a legjobb döntést hozd!E.
2012. febr. 16. 06:18
12/58 anonim válasza:
Nekem a páros szülei ugrottak be kapásból, hogy a meghalt fiúk gyerekét biztosan nem engednék elvetetni és biztosan támogatnának.Én megpróbálnám megoldani a helyzetet mert a volt párodtól csak ő maradt neked.Ha én lennék a helyedben és elveszíteném a szerelmemet és kiderülne, hogy terhes vagyok biztosan megtartanám.Egyébként ez tiszta olyan mintha egy filmből lenne.
2012. febr. 16. 06:30
13/58 anonim válasza:
Én is kapásból a párod szüleire gondoltam, miért nem kérsz tőlük segítséget. Gondolj csak bele ez a baba védekezés mellett nagyon jönni akar ennek oka van. Szerintem biztos segítenének.
2012. febr. 16. 06:42
14/58 anonim válasza:
Lelkileg: most biztosan borzasztóan érzed magad, de szerintem hosszú távon még borzasztóbban éreznéd, ha nem elég, hogy elveszíted, akit szerettél, még az utólsó ajándékát, egy részt önmagából, amely tovább élne, te megölöd.
Anyagilag: anyaotthon? Vagy ha végképp nem megy: nyílt örökbefogadás, ahol te választod a szülőket, ráadásul még a várandósságod anyagi oldalát is fedezik....
Gondold át még egyszer szerintem!
2012. febr. 16. 07:38
15/58 anonim válasza:
Beszélj a párod szüleivel!!!!!
2012. febr. 16. 07:49
16/58 anonim válasza:
egyetértek Gabkával! ha védekezés mellett történt akkor ez sors. lehet pont feladatot szeretne ezzel adni neked az élet. tudom ez szörnyű lehet most neked tök kilátástalanul, de hátha van mégis valami megoldás. hogy hátramaradt neked a babóka, az szerintem biztos jele, hogy jönnie kell. de nem akarlak semmiképpen befolyásolni. gondolj arra is, hogy később nem e bánnád e meg? elsősorban azt nézd te mit tennél a legszivesebben a körülmények ellenére? mert az lesz a valódi válasz. a körülményeid változhatnak és a személyiséged is alakul, de a belső érzéseid nem. mi a helyzet a fiú szüleivel?
2012. febr. 16. 08:10
17/58 anonim válasza:
Szerintem is beszélj a párod szüleivel. Mondd el nekik, hogy terhes vagy, biztos segítenek. Nem hiszem, hogy azt mondanák vetesd el, mert a fiúkból ennyi maradt.
2012. febr. 16. 08:10
18/58 anonim válasza:
Szerintem is a párod szüleivel beszélj, ha kell, az ő anyagi támogatásukat vedd igénybe, amennyiben nem szeretnéd a babát, vagy pedig fordulj a helyi önkormányzathoz, de vigyázz, mert csak halmozottan hátrányos helyzetű embereknek adnak támogatást.Anya otthonban ne gondolkodj, mert oda szintén csak az előbb említett szoc.helyzetű embereket veszik fel + aki hajléktalan; sajnálom, hogy ezt kell írjam, de kapcsolatok nélkül - és egyébként is hivatalos dokumentum kell, hogy a szüleidre nem számíthatsz, ez meg feléjük egy elég gáz döntés, elvégre csak a babával kapcs. nem számíthatsz rájuk - csakhogy megszüld a babát, akit utána nevelőszülőkhöz "adhatsz", na ez nem így működik.Olyanoknak engedik ezt meg, akiknek ténylegesen nincs hova menniük, megszülik a gyereket, a gyerek tényleg intézetbe kerül, ők meg az utcára, hiszen így is alig van hely ezekben az anya otthonokban.
2012. febr. 16. 08:28
19/58 anonim válasza:
Gabka 77, az ismerősöm szoc.munkás, naponta foglalkozik "bajba" jutott anyákkal, és hivatalból mondhatja, hogy főiskolásokkal szóba se állnak ezeken a helyeken, mert aki tanulmányt folytat(hat) alapból nem hátrányos szociális helyzetű, anya otthonokba pedig csak ilyenek kerülnek.
2012. febr. 16. 08:31
20/58 anonim válasza:
Jah, és fatális tévedést légyszives ne írjál, hogy ő válogathat az örökbefogadó szülők közül, mert ehhez max annak van joga, aki önként adta az intézetbe a gyerekét, jogilag lemondott róla és nem vmely anyaotthon lakója.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!