Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartani vagy sem? Gyermeket...

Megtartani vagy sem? Gyermeket várok (5 hetes), a volt párom hallani sem akar róla, munkám nincs és rettegek, hogy hogyan döntsek.

Figyelt kérdés
Ha elvetetem a babát, lehet, hogy soha nem tudom feldolgozni lelkileg, ha megtartom nem tudom miből és hogyan élhetünk, tudom-e egyedül végigcsinálni.35 éves vagyok, talán ez az utolsó esélyem. Van valaki aki hasonló helyzetben volt már? Mi segített a döntésben?
2012. febr. 15. 11:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Magaddal és a kisbabáddal foglalkozzál, az, hogy ki mit mondd nem szabad. Mindenki a saját házatáján nézzen először körbe. Soha senki felett nem lehet s nem szabad ítélkezni. Példaértékű, ha egy ilyen helyzetben megtartod a babát. Személy szerint megtartanám a helyedben. A szüleid nyugdíjasok s nem tudnak anyagilag támogatni, de hidd el sok olyan alapítvány, önkormányzat, családsegítő van akik szívesen segítenek, adnak ruhát stb.-i. A döntés a TE kezedben van. Szorítok érted.
2012. febr. 15. 12:54
 12/19 Csillus25 ***** válasza:
83%
Szerintem nem lenne egyszerű,de megoldható pláne ha ennyi idősen már időben is vagy.Hallgass a szívedre,a gyerek a legcsodálatosabb dolog az életben,én most várom április elejére a második babát,van már egy négy éves lányom,és 25 éves vagyok.Bátorság,a nagyszülők hol laknak?lenne szülői segítséged?
2012. febr. 15. 12:59
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat és a biztatást!

Az igazság az, hogy ha az anyagi helyzetem rendben lenne, nem is gondolkodnék, de így nem tudom nem-e nagy felelőtlenség.

2012. febr. 15. 13:14
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom ismered ahol 2 ember tud enni ott3 is. A szüleid is biztos ismerik. Az ,hogy van hol laknod és esetleg a rezsi 1/3 részét kell állnod már segítség. Anyud nyugdíjas ? A legjobb. Ő majd tud vigyázni a picire.

A barátnőm 35 évesen lett terhes egy kínaitól. Kis város ment a pletyka ,pláne hogy az apát nem látták egyszer sem.Nem éltek együtt, nem is segítette őket az apa ,havonta egyszer jó ha ment látogatóba.. Mára már egy gyönyörű okos kislány :) Majd megjelent apa ,hogy megkérné a barátnőm kezét. 3 alkalomból becsúszott a baba. A barátnőm el akarta vetetni,mert így is 2 gyereket nevel egyedül. Az utolsó pillanatban meggondolta magát,mert már dobogott a szíve. Neki nincs segítsége , most főállású anya lesz. Mindent megtud adni a gyerekeknek, nincs az ,hogy nincs cipőre pénzt vagy csokira. Gondolhatod miket beszélnek ezek után róla. De ő nem foglalkozik vele. El kell engedni a füled mellett és arra gondolni, hogy a félvér gyerekek nagyon szépek :) és a szüleid melletted vannak. Megélhetik ,hogy lett unokájuk tőled. És még mindig jobb ha a pasi elhagy ,mintha veled lenne és mondjuk ütne , vagy alkoholista lenne vagy bármi más. Gondolj a pozitív dolgokra és ezt helyezd előtérbe.

Én is munkanélküli vagyok és kismama, bár van párom aki dolgozik. De mellette egy albérlet ami télen rezsivel 110 ezer ft. Nálunk is lehet az lesz,hogy anyósomhoz költözünk .De lehet muszáj lesz, hiszen így se jut nagyon sok mindenre pénz. Nem mindenkinek adatik meg ,hogy jó körülményei legyenek mire gyereket vállalnak. Nálad meg főleg,hiszen nincs már annyi időd. Drukkolok ,hogy jól döntsél és boldog életed legyen.

Még egy story. A lány sulit akkor végezte el,nem dolgozott és a párjától terhes lett.Megtartotta pedig a pasi elhagyta,sőt letagadta a fiát. A szüleinél laktak persze akik nyugdíjasok voltak már.(késői gyerek)

2 komoly kapcsolata volt a gyerek (most 6éves) mellett.A mostani párjával olyan jó sikerült minden,hogy már saját házba költöztek és pár hónapja megszületett a második gyereke is. Van remény , ne add fel.

2012. febr. 15. 13:30
 15/19 anonim ***** válasza:
30%

Nem vetetném el .Az abortusznál rosszabb "megoldás" nincs!

[link]

2012. febr. 15. 14:11
 16/19 anonim ***** válasza:

[link]

Számold ki, vagy kérj meg egy könyvelőt, hogy számolja ki, miből mennyit kapnál. Utána készíthetsz egy tervet is, hogyan tudnátok ketten megélni. Nézz utána alaposan, egyedülállóként, munkanélküliként milyen támogatásokat tudsz igénybe venni.

Babacuccokat használtan nagyon jó áron be lehet szerezni, sőt, lehet, hogy vannak olyan ismerőseid, akik kölcsönadnak ezt-azt.

Az, hogy végig tudod-e csinálni, csak azon múlik, hogy akarod-e!

2012. febr. 15. 22:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A szülőktől nem csak anyagi segítséget lehet kérni, az is lehet, hogy szívesen vigyáznak majd a babára, és addig elmehetsz pl. alkalmi munkára.
2012. febr. 15. 22:48
 18/19 anonim ***** válasza:
2012. febr. 15. 23:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy döntöttél azóta?
2012. febr. 27. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!