Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki itt a legfiatalabb kismama?

Ki itt a legfiatalabb kismama?

Figyelt kérdés

Sziasztok, azért vagyok kíváncsi, mert én 18 éves vagyok, és 12 hetes terhes. Gyógyszer mellett lettem várandós. Kíváncsi vagyok hogy hányan vagyunk itt fiatal kis-mamik!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 12. 13:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azért egy 40 éves lehet, hogy többet tud a gyermeknevelésről mint egy 17 éves. :) Ez a több megszerzett tapasztalatból is fakad! De hangsúly azon, hogy LEHET! Mert nem biztos, hogy többet tud, de ez az általános tapasztalat. Egyébként én sem támogatom a 18 év alatti terhességet, mert úgy gondolom, hogy bármennyire is azt hiszi a gyermekvállaló, hogy érett rá, szerintem egy 17 éves kamasz még nem elég érett hozzá. Nem mondom, hogy nincs kivétel, de a mai világban ... Lehet lepontozni de nagyon sok a negatív példa. Szerintem nem tudják mit vállalnak magukra ilyen fiatalon! Becsülendő dolog, hogy vállalják a bébit, tény! De az még becsülendőbb lenne ha rendesen védekeznének. :)

Egy 5 hónapos kislány anyukája

2012. febr. 13. 12:04
 12/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem érted! Mivel tapasztaltabb egy 30 éves???? Ha idáig nem volt gyereke akkor ugyanannyit tud mint egy 17 éves, nem? Ha meg valaki akkor vállal gyereket amikor megvan minden, akkor soha a büdös életben nem fog szülni! És ha valaki védekezés mellett lesz terhes 17-20 évesen, és elveteti? Lehet hogy 30 vagy 40 évesen nem képes kihordani egy gyereket, vagy nem képes teherbe esni! Szerintem azért mert valaki fiatal, ne öljön meg egy gyereket!!!! És köszönöm mindenki másnak az egyet értését!
2012. febr. 13. 18:07
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy gondoltam, hogy ha van gyermeke. :-) Esetleg több is... Na de nem kell így lázadni, ez valószínűleg csak a korodnak tudható be. :-) világosan leírtam, hogy nem vagyok az abortusz mellett, sőt! És azt sem mondtam, hogy nem lehet egy fiatalkorúból ugyanolyan jó anya mint egy idősebb. Egyszerűen csak annyit mondtam, hogy szerintem nem a legjobb döntés ilyen fiatalon kisbabát vállalni, de ez nem csak az én véleményem, hanem általános közvélemény is. Ha valóban rendszeres és megfelelő védekezés mellett fogan meg a baba, a körülményeket tekintve más a helyzet mint amikor valaki abszolút nem védekezik. De attól még szerintem jó ha megvannak az alapok, amelyekre lehet építeni. Itt nem karrierről és milliókról beszélek, csak egy olyan helyzetről, ahol ha az anya ne adj Isten magára marad, el tudja tartani magát is és a babát is. Mert sok fiatalkori kapcsolatnak lesz szakítás a vége. Ezeket nem rosszindulatból mondom, ezek tények. De nem kívánom Neked ezt, ha már úton a baba, vigyázzatok rá és szeressétek. Jó egészséget Nektek!
2012. febr. 13. 18:55
 14/29 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. De ha abortusz ellenes vagy, ne írd azt hogy ne vállaljon gyereket ez...meg az. És az hogy lázadok nem a koromnak tudható be, hanem annak hogy nagyon sok fiatal anyuka jobb mint mások. És olyat nem lehet senkitől sem kérni hogy ölje meg a gyerekét, mert aki bevállalja a gyerekét, az már nem lehet rossz anya! És ezt hidd el! Ezt nem csak magamról írom. Aki elmegy egy abortuszra, az tisztában van azzal hogy nem lesz képes felnevelni, nem? Aki meg megtartja, bizonyára tudja hogy elfogja tudni tartani, segítség vagy a nélkül! Nem hiszek annak, aki azt vallja hogy egy abortusszal jót tesz a gyereknek akit épp megöl! Mert nagyon sokan ezt hiszik!!! Nem! Ez nem így van! Ha egy baba megfogan gyógyszer, óvszer, és akár spirál mellett, az a baba élni akar!!!! És senki, de senki nem dönthet az a gyerek helyett, aki épp a hasadban készül az életre! Ez a véleményem, én ezt vallom!
2012. febr. 13. 19:29
 15/29 anonim ***** válasza:
Hm...Végig az abortuszról írsz, de én mondtam hogy abortusz ellenes vagyok. :) Ahogyan azt is mondtam, hogy más helyzet az ha valóban megfelelő védekezés mellett fogan meg egy baba ... De tudod a mai fiatalok elfelejtenek védekezni, aztán pedig ide jönnek megbánni mindent, hogy elfelejtettek óvszert használni, vagy, hogy nem kezdtek el idejében gyógyszert szedni. Nyilván, ha már megfogan egy baba akkor én nem tudnám sosem azt tanácsolni senkinek sem, hogy vetesse el, mert úgy vélem emberi élet fölött egyedül Istennek van joga dönteni, de tudod manapság már az sem meglepő ha egy 13-14 éves lány kezd nemi életet élni na és ha Ő lesz terhes ... ? Nekem ne mondja senki, hogy azt a babát elsősorban Ő fogja nevelni. :) Másnak a nyakára szülni pedig milyen dolog? Azt pedig ilyen erősen kijelenteni, hogy sok fiatal anyuka jobb mint más idős ... Ilyen alapon az idősebb anyukák kijelenthetnék, hogy a legtöbb "idősebb" anyuka jobb mint a tini mamik, hiszen nagyon sok negatív példa van köztük is. Nincs ilyen, hogy egyik jobb mint a másik. Egyöntetűen lehet jó édesanya egy fiatal kismamából is és egy idősebből is, valóban nem teljesen kor függvénye, csak azt mondom, hogy a szeretet kevés a mai világban, felnevelni nem csak szeretetből kell egy gyermeket! Remélem érted, hogy mit szeretnék mondani! Ez ellen nem kell lázadni, manapság (pláne itt) olyan nehéz bármilyen munkahelyet találni még a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek is, nemhogy a pályakezdőknek vagy azoknak, akik soha sehol nem dolgoztak és pici gyerek mellett szeretnének állást vállalni. Csak emiatt érveltem a korai gyerekvállalás "ellen" ... Bár ez nem teljesen jó kifejezés rá. Mert most gondolom ott van melletted a Párod, akinek valószínűleg keresete is van, de mi lenne ha ne adj Isten elhagyna? 18 évesen érettségivel sem rendelkezel még, 0 munkaviszony, nagyon nehéz lenne elindulnod az életben, hogy munkát találhass és eltarthasd EGYEDÜL, a saját lábadon megállva a gyermeked. A legtöbb tini ebbe nem gondol bele. És hidd el, amelyiket időközben elhagyja a párja, akkor döbben rá, hogy amit korábban el sem tudott képzelni, megtörtént és most már egyedül kell megállnia a helyét. Támogathatják a szülei, persze ... De akkor nem Ő tartja el a gyermeket, hanem a szülők. Itt pedig megint csak az jön, hogy más nyakára szülni ... De ahogyan mondtam, Veled ne legyen így, Neked is és a Babádnak is a legjobb ha egészséges családban nő fel! Csak azt mondtam, hogy van B verzió is, amit kevés ember vesz figyelembe!
2012. febr. 13. 22:33
 16/29 anonim ***** válasza:
Gondolom a sok 18 év alatti pontozott le 0%-ra. :) Nos, a joga mindenkinek megvan hozzá, de ettől még a tények nem változnak! Ebből is látszik, hogy mennyire is nagyfokú még az éretlenség!
2012. febr. 14. 11:46
 17/29 A kérdező kommentje:
Sokat írtál, figyelmesen végig olvastam, de még mindig nem értek veled egyet és ne írd nekem hogy lázadok...ha kérhetem! Mert ennek köze nincs hozzá! Ha teljes mértékben abortusz ellenes vagy, és senkinek nem javaslod, hisz ISTEN DOLGA, akkor miért írsz olyanokat hogy így ne vállalja a gyereket olyan fiatalon és úgy ne vállalja.....ezt hogy érted hogy ha már olyan hívő vagy? A másik, kedves válaszoló, hogy 18 évesen bőven van érettségim, és egyben munkaviszonyom is, és még mindig van munkám! Szóval akkor hord le a "lázadó tini anyukákat" miután tudsz mindent, persze amihez nincs közöd! Nem veszekedni akarok, de te sem tudod már hogy mit írsz! Viszont kívánom azt amit te nekem!
2012. febr. 14. 15:37
 18/29 anonim ***** válasza:
A gyerekvállalást úgy értem, ahogyan leírtam. Hívő vagyok és az abortuszt is ellenzem én a védekezést hangsúlyoztam ki az egyik korábbi válaszomban. :) Így értettem, hogy ne vállaljon még gyereket. Ha már megfogan a baba, az már más tészta. Onnan már nincs visszaút. Nem írom, hogy lázadsz, azt írom, hogy arrogáns hangnemben válaszolsz vissza nekem, holott én nem így írtam a válaszokat Neked. De nem haragszom. 18 évesen én is ilyen voltam. :)
2012. febr. 14. 17:52
 19/29 anonim ***** válasza:
bocsánat, javítok: akkor úgy írom, hogy arrogáns hangnemben válaszolsz vissza nekem. az akkor lemaradt. :)
2012. febr. 14. 17:53
 20/29 anonim ***** válasza:

Szeretnék bekapcsolódni egy gondolat erejéig. Ez csak most olyan érdekes, hogy valaki 17-18 évesen kismama. 30 évvel ezelőtt ez volt a természetes, és most is így kellene lennie. Túl sok az elvárás a mai gondtalam élettel kapcsolatban. 30 éve nem voltak szegények az emberek? Mosták a pelenkát, főztek, vasaltak, állatokat láttak el a ház körül, és nem voltak jobb módban mint most. Egy valamiben külömböztek: az idősebb korosztály nem orrolt rájuk, hanem megértette és támogatta őket. Így szült engem az édesanyám 19 évesen központi víz és gáz nélkül, egy háztartásban a nagyszülőkkel, mégis normális, szeretetben felnövő ember lett belőlem!!! Nem kellene bántani a mai fiatalokat, mert vállalnak gyereket, hanem segíteni nekik, hogy tisztességesen fel tudják nevelni!!!

Egy 32 éves anyuka

2012. febr. 15. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!