Többgyermekes kismamák? Ki hogyan tudja ellátni a nagyobb gyerekeket, háztartást meg mindent, amikor már nagy hasatok van ( azokra gondolok, akiknek nincsen segitségük )?
Szia!
Hát elég nehéz,az már igy van és az anyósom még dolgozni akar elküldeni,pedig nekem nem segitett soha senki,egyedül látom el a 4 gyerekemet meg a háztartást meg még egy kis veteményeskertet,hogy legalább kajára kevesebbet kelljen költeni!Ha valami elmarad,akkor már borul minden!A legkisebb most 3 éves.Nagyon nehéz,hogy még a nagyobbakra is kerüljön annyi idő,hogy ne érezzék azt,hogy ők már nagyobbacskák és nem kell velük foglalkozni!Hát,amig a kicsi szopott még,akkor volt,hogy az ebéd félig volt kész és rohanásba ment minden!Reggel fél 4-kor keltem és éjfélig is volt,hogy fennvoltam!Hát összerogyás az egész,de megéri,mert a gyerekek szépen fejlődnek,okosak is!Amikor a kicsi meg még a pocakomba volt,nagyon egyszerű kajákat csináltam meg zacsisleveseket és volt,hogy nem állt minden flottúl,de nagy hassal,segitség nélkül nem megy már minden!Hát bizony volt,hogy szaladt a lakás!Nem kell rajta idegeskedni!Hozzánk,ha ilyenkor állitott be valaki és esetleg megjegyzést tett,akkor megmondtam,hogy lehet segiteni!Hát attól nem lett rend,mert senki nem mozditott semmit!
Úgyhogy fel a fejjel,a gyerekek legyenek rendben,a pocaklakó érezze jól magát,a többi meg nem számit!Előbb utóbb megoldódik minden!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!