Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Többgyermekes kismamák? Ki...

Többgyermekes kismamák? Ki hogyan tudja ellátni a nagyobb gyerekeket, háztartást meg mindent, amikor már nagy hasatok van ( azokra gondolok, akiknek nincsen segitségük )?

Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Reggel öszekészítettem a gyereket az oviba, apa munkába menet elvitte. Napközben pihentem, vagy orvos, vagy ilyesmi, esetleg ügyintézés postán, boltban. Valami kis takarítás (fél óra minden nap, így körbeértem a házon pár nap alatt). Kaját házhozszállító céggel hozattam magunknak. Délután a gyereket apa hazahozta, esetleg elsétáltam érte, aztán vele móka, kacagás estig. Gyerek ágyba fektetés után én is dőltem el.
2009. jún. 3. 12:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék! És tényleg azokra, akiknek nincs segítség! Nálunk 2 éves a nagylány, szóval még nem ovis. Apu meg estig dolgozik. Még csak 9 hetes vagyok, de most is elég nehéz 90-es vérnyomással és émelygéssel házimunkát, bevásárlást intézni és még legyen kedvem a gyerekkel is játszani.
2009. jún. 3. 12:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát elég nehéz,az már igy van és az anyósom még dolgozni akar elküldeni,pedig nekem nem segitett soha senki,egyedül látom el a 4 gyerekemet meg a háztartást meg még egy kis veteményeskertet,hogy legalább kajára kevesebbet kelljen költeni!Ha valami elmarad,akkor már borul minden!A legkisebb most 3 éves.Nagyon nehéz,hogy még a nagyobbakra is kerüljön annyi idő,hogy ne érezzék azt,hogy ők már nagyobbacskák és nem kell velük foglalkozni!Hát,amig a kicsi szopott még,akkor volt,hogy az ebéd félig volt kész és rohanásba ment minden!Reggel fél 4-kor keltem és éjfélig is volt,hogy fennvoltam!Hát összerogyás az egész,de megéri,mert a gyerekek szépen fejlődnek,okosak is!Amikor a kicsi meg még a pocakomba volt,nagyon egyszerű kajákat csináltam meg zacsisleveseket és volt,hogy nem állt minden flottúl,de nagy hassal,segitség nélkül nem megy már minden!Hát bizony volt,hogy szaladt a lakás!Nem kell rajta idegeskedni!Hozzánk,ha ilyenkor állitott be valaki és esetleg megjegyzést tett,akkor megmondtam,hogy lehet segiteni!Hát attól nem lett rend,mert senki nem mozditott semmit!

Úgyhogy fel a fejjel,a gyerekek legyenek rendben,a pocaklakó érezze jól magát,a többi meg nem számit!Előbb utóbb megoldódik minden!:)

2009. jún. 3. 12:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . Én a negyediket várom , de egyszerűen nincsen semmi energiám , 31 hetes vagyok. Reggel rohanás az iskolába , ovodába ( 7 és 5 éves fiammal és lányommal ) , A legkisebb 3 éves és itthon van, délelőtt játszotér , délbe hazaesünk , gyors kaja , majd egy kis pihenés , mert majd összeesek , délután irány az ovoda , iskola , majd játszotér , hazaesve vacsorafőzés , fürdetés stb.. Teljesen ki vagyok , a lakás meg ugy néz ki , mint a disznóól....
2009. jún. 3. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!