Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért riogatják a kismamákat...

Miért riogatják a kismamákat a tiltólistákkal?

Figyelt kérdés

Rengeteg helyen olvasom, hogy gyakorlatilag semmit nem szabad fogyasztani, mert minden "árt" a picinek...

Nem vagyok felelőtlen kismama, de ennyire nem tudok elvakulni az anyaságtól, hogy minden hülyeségnek bedőljek!

2012. febr. 12. 11:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Penészes sajtban nincs Listeria ha pasztörizált tejből készül.

Pasztörizálatlan tejterméket nem hiszem, hogy valaki fogyaszt. Egyébként, ha erjesztett pasztörizálatlan tejterméket fogyasztasz, abban sincs semmi baci, mert az erjedés ugyanúgy sterilizál, mint a pasztörizálás.

A tojásBAN nincs szalmonella, hanem rajta lehet, tehát ha a tojást feltörés előtt lemosod, esélyed nincs szalmonellát összeszedni.

Most, hogy mondod, kagylót sem eszem, meg tengeri herkentyűket, mert nem szeretem őket.

Linkelni nem tudok nem neten keresgéltem hanem az egyetemi jegyzeteimben néztem utána dolgoknak. Tanultunk néminemű mikrobiológiát biológia-egyetemen :).

2012. febr. 12. 16:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

OK, koszi, hogy leirtad. Ha lesz egyszer idod, akkor linkelj nekem hivatalos oldalt is legyszi, ez nem kotozkodes, csak tudod, messzirol jott ember...

Ha a jegyzeteidben szerepel, akkor bizonyara valaki mondta is, aki biztosan vette az infot valamilyen hivatalos forrasbol, tehat nyoma is kell legyen.

Engem ez a tema nem mozgat annyira, hogy kutakodjak, szakmailag foglalkoznom ezzel sohasem kellett, mert penzugyi teruleten mozgok mar 14 eve, amugy sem vagyok most terhes, tehat nem erint, de a holnapi szabad oramban szivesen elovasnam, ha lenne ilyen iromany. :)

Addig is kellemes hetveget nektek!

2012. febr. 12. 16:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Saját élmény: A terhességemet végighánytam, és az első 16 hétben olyan szinten rosszul voltam, hogy nem bírtam az ágyból felkelni, infúziót kaptam, stb. Ha valamit néha napján megkívántam, a következők közül került ki: camembert sajt, kolbász, gumicukor, tiramisu, fahéjas csiga. Gondolom, mindenki tudja, hogy talán a gumicukor kivételével mindegyik tiltólistán van, én pedig ettem ezeket, sőt, az egyetlen dolog, amit egyetlen egyszer sem hánytam ki, az a füstölt kolbász volt :-)

Ezek után én nem adok senkinek tanácsot, hogy mit szabad és mit nem.

2012. febr. 12. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja és bocsánat, a kólát kihagytam, azt is ittam, mint a hülye, mert más nem ment :-) A Kisfiam pedig gyönyörű és egészséges.

13. voltam.

2012. febr. 12. 17:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia.Szinten kulfold,itt is van par tilto listas etel.

Tukortojast csak ugy szeretem ha jo folyos a sargaja.

Imadom a peneszes sajtokat de lecsokkentettem, talan 2havonta egyszer eszek.Minosegi husboltba dolgozok igy ha steak-et csinalnak merek belole enni mert tudom hogy nem valami tescos sz@r hus.Az olasz "parma" sonkat is imadom.Tiramisut szinten .Kavet iszok,annyit amennyi megengedett,alkohol cigi nem.

2012. febr. 13. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!