Nekem miért nem ír fel az orvosom semmit, hogy véletlenül el ne menjen a baba?
Már volt sajnos egy vetélésem(akkor 8 hetes voltam) :(
Most ismét babát várom :) és nagyon sok embernél olvasom,hogy kapott "magzatmegtartó"(bocsi nem tudom sajnos a nevét)gyógyszert az orvosa írta fel.
ÉN IS SZERETNÉK!!!Nem tudom mi lenne ha ez a baba sem maradna meg az első vetélés után nehéz volt ismét talpra állni...
Tegnap jeleztem az orvosomnak(akivel viszont meg vagyok elégedve,kedves aranyos,jó szakember) nem e létezik valami ami meg gátolja a magzat elvesztését,de ő azt mondta,nem kéne szedni mindenfélét ilyenkor.Ő a természetbe nem szeret beleszolni és ha nem marad meg egy baba spontán terhesség után akkor ....
Na most mi legyen néztünk össze a férjemmel...
Én akkor sem akarom a véletlenre bízni.!
Biztos sokan nem értenek majd meg,de elkezdeni egy terhességet és elveszteni akire már régóta vágysz,és másokat látni,hogy nekik sikerül higgyétek el nagyon nehéz,még akkor is ha a másik nagy pocakos kismamával együtt örülsz,belűl nagyon fáj,hogy neked miért nem!
ezért szeretnék véleményeket hallani,ki mit javasolt/tenne a helyünkbe.
Létezik valami ha szedném de nem okoznék bajt vele,de tudom,hogy segítene!
Köszönöm
Figyelj, én most a 2. babámat várom és az első babámmal 13. hétig használtam utrogestan hüvelykúpot. Most, a 2. babánál teljesen be voltam valami miatt parázva, hogy mi lesz ha baj lesz és megkérdeztem a dokimat, hogy szedhetem-e most is az utrogestant. Azt mondta, hogy ha engem ez megnyugtat szedjem, de ha fejlődési rendellenesség miatt megy el a baba, akkor úgyis elmegy. Úgyhogy nekem minden gond nélkül felírta, azóta is használom és engem nagyon megnyugtat a tudat, hogy szedem. Nem tudom miért. Mellette szedek folavat, b1 és b3 vitamint, kálciumot és napi egy csésze palástfű teát. Ezek mind mind magzatmegtartó vitaminok, első babámmal is használtam. Nekem ez kell a lelkemnek, a dokim pedig nincs ellene.
1 éves kislány anyukája+ 9 hetes kismami
itt az előző: Visszatérve a gyógyszerekre én Utrogestant szedtem, mert kimaradt az előzőből, majd kipöttyösödtem tőle, ezért Crinone-t írtak fel, majd az nagyon legyöngített és most újra Utro-t szedek. Engem megnyugtat, bár néha elfelejtem bevenni. Én közben 2 nőgyógyászt elfogyasztottam, s most a 3.-nál sem érzem még azt a teljes figyelmet, amit szeretnék. Néha elfelejti, milyen vizsgálatot kért 2 héttel ezelőtt, dehát tudom sok a betege. Szerintem, ha rendes a doki és azt szeretné, hogy te konfortosabban érez magad, nyugodtabb légy, akkor egy szó nélkül ki kellene írnia a gyógyszert, márcsak azért is, hiszen ha nyugtalan vagy és szomorú az a babára is kihat, és akkor adott a szarnak egy pofont. A gyógyszerek közül az Utro 1600Ft körül van /30db, a Crinone 9600/14 nap, a Duphansont szokták még kiírni, de az elég gyenge, én azt nem szedtem.
Próbálj beszélni a dokival, és ha a te érdekeidet nézi, biztosan ír, ha nem fordulj másik nőgyógyászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!