Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nekem miért nem ír fel az...

Nekem miért nem ír fel az orvosom semmit, hogy véletlenül el ne menjen a baba?

Figyelt kérdés

Már volt sajnos egy vetélésem(akkor 8 hetes voltam) :(

Most ismét babát várom :) és nagyon sok embernél olvasom,hogy kapott "magzatmegtartó"(bocsi nem tudom sajnos a nevét)gyógyszert az orvosa írta fel.

ÉN IS SZERETNÉK!!!Nem tudom mi lenne ha ez a baba sem maradna meg az első vetélés után nehéz volt ismét talpra állni...

Tegnap jeleztem az orvosomnak(akivel viszont meg vagyok elégedve,kedves aranyos,jó szakember) nem e létezik valami ami meg gátolja a magzat elvesztését,de ő azt mondta,nem kéne szedni mindenfélét ilyenkor.Ő a természetbe nem szeret beleszolni és ha nem marad meg egy baba spontán terhesség után akkor ....

Na most mi legyen néztünk össze a férjemmel...

Én akkor sem akarom a véletlenre bízni.!

Biztos sokan nem értenek majd meg,de elkezdeni egy terhességet és elveszteni akire már régóta vágysz,és másokat látni,hogy nekik sikerül higgyétek el nagyon nehéz,még akkor is ha a másik nagy pocakos kismamával együtt örülsz,belűl nagyon fáj,hogy neked miért nem!

ezért szeretnék véleményeket hallani,ki mit javasolt/tenne a helyünkbe.

Létezik valami ha szedném de nem okoznék bajt vele,de tudom,hogy segítene!

Köszönöm

2012. febr. 10. 08:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor adnak, ha már baj van Illetve gyanú van rá. Tehát vérzel,görcsölsz. Ezt is csak a 10. hét körül, előtte hagyják elmenni a babát. Szerencsére nincs benne tapasztalatom. Barátnőmnek volt szegénynek. 9 hetesen bevérzett, kapott gyógyszert, de nem maradt meg a baba. Ne gondolj arra, hogy ő is elmegy. Csak pozitív gondolataid legyenek, hogy semmi gond nem lesz.
2012. febr. 10. 08:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem össze teheted a kezdet hogy ilyen orvosod van.

Nálunk ha valakinek 2 vetélése volt nagyon kivizsgálják megnézik az okát, majd azt próbálják a teherbe esés elött kezelni.

az orvosnak nagyon iagza van. nem fogsz elvetélni ne izgulj és arra gondolj minden gyógyszer a terhesség alatt rendelenes növekedést, fejlödést okozhat (nem biztos),így azzal teszel legjobbat ha nem szedsz be semmit se és pozitívan látod a világot.

nekem egy barátnöm 2x elvetélt, a harmadiknál már nem is bizott benne, de képzeld még egy görcse sem volt a terhesség alatt olyan komplikáció mentes volt amiért sokan össze tennék a kezüket.

neked sem lesz semmi baj ne izgulj.

2012. febr. 10. 09:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy másik terhesség, egy másik baba. Az orvos akkor tudna "preventív alapon" adni gyógyszert, ha már több vetélésed lett volna, és kivizsgáltak volna, hogy van-e konkrét oka annak, hogy megszakadtak a terhességek. Miért nem ment a beágyazódás.

De Neked hála Istennek egy ilyen volt, és gondolom nem vizsgáltak még ki ez ügyben.

"Csak úgy" meg nem fog neked felírni valamit.

Higgy az orvosodnak! Jó a hozzáállása.

Megértem, hogy szeretnél most valamit "tenni", hogy nehogy megismétlődjön a szörnyűség, de valóban azzal teheted a legtöbbet, amit már írtak, hogy pozitívan állsz hozzá, és elhiszed, hogy szépen kihordod majd a terhességet.

Sokszor rejtély, hogy miért marad, vagy nem marad meg egy baba. De én is osztom az orvosod véleményét, a természet intézi ezt. Ha valami miatt nem egészséges egy baba, akkor az korai stádiumban elmegy. Persze tudom, ettől még fájdalmas marad, de ekkor is...

Jó egészséget!

2012. febr. 10. 09:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

megértem az aggodalmadat és a félelmedet!

de az első válaszolónak igaza van, ha ugy tünik minden rendben akkor nem adnak megtartó gyógyszert. ha meg adni kell, az már nem jelent jót.

s bizony nagyon csunyán hangzik kimondani, de ha az a csepp élet nem marad meg, akkor annak oka van, lehet nem lett volna egészséges-nem tudott tovább fejlődni és ezért ment el. a természet rendeje. persze akivel ez megesik, azt nem vigasztalja semmi...

de nyugodj meg, azért mert egyszer megtörtént, nem jelenti azt, hogy most nem lesz minden a legnagyobb rendben! csak igy szabad és kell hozzáállni! nagyon boldog babavárást kívánok, és ne idegeskedj sokat, az sem tesz jót:)

2012. febr. 10. 09:06
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedben benne a válasz:

"véletlenül" nem "mennek el" a babák, csak okkal. Még akkor is, ha az "okot" nem tudjuk meg soha.

Próbáld elfoglalni magad más dolgokkal, és ne mindig erre gondolni, még ha nehéz is, csinálj olyasmit amit szeretsz, és örömet okoz.

És bízz a természetben!

2012. febr. 10. 09:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen átérzem, amit írsz, mert i is elveszítettük az előző babánkat (első terhesség). Kivártuk a szükséges időt, újra próbálkoztunk és néhány hónapon belül összejött. Alig vártam, hogy orvoshoz menjek, hogy megbizonyosodjam róla, hogy minden rendben van, de ki kellett várnom - az orvosom tanácsára - a 9. hetet az első vizsgálattal. Persze már legszívesebben a teszt után egyből mentem volna, de ahogy te is írtad, én is bízom benne, az emberségében, a szakértelmében, így elfogadtam, hogy ezt javasolja. Megjegyzem, így utóbb egyáltalán nem bánom, sőt! Ő a 9. héten nem vizsgált meg kézzel, csak egy valóban gyors és óvatos hüvelyi UH után megállapította, hogy minden rendben, meghallgattuk a kis szívét és kész. Nekem sem adott semmi gyógyszert, azt mondta, tanuljak meg imádkozni (hozzáteszem, nem cinizmusból mondta). Azt akarta, hogy megértsem, mekkora bizalomjáték ez az egész várandósság. Először azért remeg az ember, hogy jaj, csak "megmaradjon". A 14-15. héten kezdtem elhinni, hogy mostmár minden oké. Akkor elkezdődött, a "jaj, csak egészséges legyen" :).

Hozzáteszem, hogy én végülis kellet, hogy kapjak progeszteron-pótlást,mert többször véreztem, és a mai napig szedem. Így utóbb azt gondolom, bárcsak ment volna hormonok nélkül is... Persze tudom, hogy annyira nem gáz a szedése, főleg, hogy a vérzés miatt muszáj volt, de 2 éve pont azért hagytam abba a fogamzásgátlót, hogy megadjak neki minden esélyt arra, hogy gyógyszer-mentes környezetben fejlődhessen majd. Hát, ez lett a vége...

Szóval: megértem a félelmed és azt, hogy biztosabbnak éreznéd, ha kapnál gyógyszert. Csak annyit tudok mondani, hogy ha valóban bízol az orvosodban, akkor fogadd el a véleményé és bizakodj. Néhány hét múlva már sokkal jobban fogod érezni magad és végre el mered majd hinni, hogy minden a legnagyobb rendben van :)! Tapasztalat ;)

2012. febr. 10. 09:13
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok,tudom,hogy igaza van az orvoomnak és nektek is csak azt érzem nem teszek érte semmit,olyan tehetetlennek érzem magam...

a férjem is vígasztal mert sokat sírok,sokan meg elitélnek mondván(nem,hogy örülne,hogy terhes és most meg feszt bőg minek kellett neki megint gyerek)

sajnos ilyenek is vannak :(

2012. febr. 10. 09:14
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Én nem teljesen értek egyet az előttem szólókkal. A terhesség megtartó, amiről itt sokan beszélnek nem más, mint sárgatest hormon, ami csak abban az esetben használ, ha sárgatest elégtelenséged van, túladagolni nem lehet. Tehát, ha valami rendellenessége van a babádnak, akkor nem marad meg a gyógyszer mellett sem, viszont ha csak progeszteron hiányod van, akkor megmentheti a terhességet.

A kivizsgáláshoz meg annyit, hogy nekem 5 terhességből van két gyermekem és az egyetlen vizsgálat amit végeztek egy hormonvizsgálat volt az én kérésemre, ahol nem találtak semmi rendelleneset. Az sem az elvesztett terhességek miatt volt( azokat műteni kellett), hanem mert állandóan pozitív lett a tesztem, de nem tudott a baba beágyazódni. Ezeket én nem is tekintem terhességnek, csak egy megkésett menstruációnak.

A kislányomnál egyébként minden vizsgálat nélkül felírtak egy enyhe véralvadás gátlót is, hátha ilyen problémám van. Ez sem a babára volt hatással, hanem rám.

Itt van egy jó link a sárgatestről.

[link]

2012. febr. 10. 09:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Hidd el, hogy sokszor a gyógyszer sem segít. Ha egy baba meg akar maradni, akkor gyógyszerrel és anélkül is megmarad. Nem a levegőbe beszélek, sajnos nekem 3 vetélésem volt, ebből kettőnek lett a vége műtét, a 3. spontán elment. A két műtétesből az egyiknél semmit, a másiknál MINDEN lehetséges gyógyszert megkaptam, mégis elhalt a baba. :( 2 évvel ezelőtt újra teherbe estem, nagyon féltem, hogy mi lesz és vaciláltam, milyen gyógyszert szedjek. Végül, mivel már volt olyan tapasztalatom, hogy a gyógyszerek (Utrogestan hüvelykúp, Duphaston gyógyszer) sem segítettek, abban maradtunk a dokimmal, hogy csak folsavat és magne b6ot szedek. Így is lett és azóta van egy gyönyörű 1 éves kislányom. :)

Fogd fel úgy, hogy minden ok lesz, nem szabad soha a rosszra gondolni. A baba jól van, élni akar, meg fog maradni. Minden rendben lesz. Vigyázz Magatokra, ez a legtöbb, amit tehetsz érte. :) Boldog és problémamentes babavárást kívánok gyógyszerek nélkül. :) Hidd el, nem kell gyógyszer, ha a baba élni akar. :) Gigi

2012. febr. 10. 10:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

8. vagyok. A baba hiába akar élni, ha a feltételek nem adottak hozzá. A terhesség megtartó gyógyszerek nem a babát gyógyítják, hanem az anyai szervezetet teszik alkalmassá egy terhesség kihordására.

Az egészséges baba hiába próbál meg beágyazódni és rendesen megtapadni, ha nincs elég vastag méhnyálkahártya.

2012. febr. 10. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!