Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség elején vagy a...

A terhesség elején vagy a vévén lehet többet hízni?

Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a végén híztam többet.

Van persze más példa is, valaki az elején-közepén hirtelen sokat felszed, és aztán lassul a hízás.

Én keveset híztam a 30. hétig, de az utolsó 10 hétben már jöttek rám a kilók.

2012. febr. 6. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Én az első két trimeszterben nem hájasodtam, csak a hasam nőtt, a harmadikban viszont elkezdtem kívánni a szénhidrátokat, így híztam is pár kilót, de az lement szülés után.
2012. febr. 6. 20:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Az elején.Én a végén már nem igen híztam.Az én védőnőm azt mondta a végén lelassul a hízás,igaza lett.Igaz én a 16.hétig nem nagyon híztam mert sokat hánytam.
2012. febr. 6. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem az elején hízik sokat az ember, ha a terhességi hízás normális ütemét vesszük figyelembe, valamint a magzat fejlődését.

Az első trimeszterben még nincs heti hízás, hanem átlagosan 0,5-1,5 kg-t szed fel az ember a három hónap alatt.

A második és harmadik trimeszterben, amikor már a magzat is nagyobb hízásnak indul, akár hetente is hízhatnak a kismamák 300-400 grammokat.

Persze ez csak egy átlag és van bőven eltérés, de szép lenne, ha az elején hízna mindenki sokat, és 9 hónapig cipelni kellene egy hatalmas súlyt. Normál esetben fokozatosan hízol, és az utolsó trimeszterben hízol többet, amikor a baba súlya is sokkal nagyobb lesz a második trimeszterhez képest.

De persze genetika, adottság kérdése is.

Aki hízásra hajlamosabb, az felszedhet már az elején is többet, és ilyenkor valóban lelassul a végére a hízás.

[link]

2012. febr. 6. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:

En az elejen hiztam sokat, az elso 10 kg gyorsan jott, meg 5 honapos sem voltam. Utana meg 5, az utolso honapban mar nem hiztam.

A szulessel mind lement, plusz meg 5 kg, igy vagyok 50 kg.

2012. febr. 7. 08:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Alapban az elejen nem kellene hizni, a kozepetol kezdodne normal tempoban es a 30. hettol lenne gyorsabb a hizas, de az utolso hetekben megint nem nagyon kellene, mert elvileg nyomja a baba az Anyuka gyomrat es kevesebbet bir enni.

Viszont nalam ugy alakult, hogy az elso babaval a pozitiv tesztnel raktam le a cigit nah akkor hiztam nagyon sokat, a 30. het utan mar alig.

A masodik babaval meg felidoig szinte nem is hiztam semmit, utana is lassu tempoban, viszont ezt a lassu tempot tartottam a vegeig.

2012. febr. 7. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!