A terhesség elején vagy a vévén lehet többet hízni?
Én a végén híztam többet.
Van persze más példa is, valaki az elején-közepén hirtelen sokat felszed, és aztán lassul a hízás.
Én keveset híztam a 30. hétig, de az utolsó 10 hétben már jöttek rám a kilók.
Alapvetően nem az elején hízik sokat az ember, ha a terhességi hízás normális ütemét vesszük figyelembe, valamint a magzat fejlődését.
Az első trimeszterben még nincs heti hízás, hanem átlagosan 0,5-1,5 kg-t szed fel az ember a három hónap alatt.
A második és harmadik trimeszterben, amikor már a magzat is nagyobb hízásnak indul, akár hetente is hízhatnak a kismamák 300-400 grammokat.
Persze ez csak egy átlag és van bőven eltérés, de szép lenne, ha az elején hízna mindenki sokat, és 9 hónapig cipelni kellene egy hatalmas súlyt. Normál esetben fokozatosan hízol, és az utolsó trimeszterben hízol többet, amikor a baba súlya is sokkal nagyobb lesz a második trimeszterhez képest.
De persze genetika, adottság kérdése is.
Aki hízásra hajlamosabb, az felszedhet már az elején is többet, és ilyenkor valóban lelassul a végére a hízás.
En az elejen hiztam sokat, az elso 10 kg gyorsan jott, meg 5 honapos sem voltam. Utana meg 5, az utolso honapban mar nem hiztam.
A szulessel mind lement, plusz meg 5 kg, igy vagyok 50 kg.
Alapban az elejen nem kellene hizni, a kozepetol kezdodne normal tempoban es a 30. hettol lenne gyorsabb a hizas, de az utolso hetekben megint nem nagyon kellene, mert elvileg nyomja a baba az Anyuka gyomrat es kevesebbet bir enni.
Viszont nalam ugy alakult, hogy az elso babaval a pozitiv tesztnel raktam le a cigit nah akkor hiztam nagyon sokat, a 30. het utan mar alig.
A masodik babaval meg felidoig szinte nem is hiztam semmit, utana is lassu tempoban, viszont ezt a lassu tempot tartottam a vegeig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!