Kismamák, a véleményetek kellene várandosság alatti táplálkozás-ügyben. Egészséges-e ez az összeállítás a babának, és mekkora hízásra számíthatok ezzel a terhesség alatt?
Azt, hogy mekkora hízásra számíthatsz valószínűleg senki nem fogja neked megmondani, hiszen gőzünk sem lehet arról, hogy milyen mértékű oedema jön elő (van, aki emiatt 10 kilókat "hízik" 1-2 hónap alatt), nem tudjuk, hogy milyen az alkatod, hogy hogyan hat rád a terhesség, meg azt sem, hogy milyen lesz a csillagok állása. Van aki 20-30 kilót hízik, van aki meg szinte semmit.
Átlagosan 10-12 kg-ot hízik az ember, ha vékonyabb eleinte, akkor több is belefér, ha kevésbé vékony, akkor kevesebb is.
A terhesség alatti kalóriaigény 2300-2600 kcal, a második harmadtól 2900 kcal. Nem véletlen, létezik a magzati alultápláltság szindróma. A hízás akkor is elkerülhető, ha megeszed ezt a mennyiséget (mondjuk teljes kiőrlésű gabonával dolgozol), és a cukrot leépíted, helyette sok friss zöldség-gyümölcs, valamint jársz tornázni és sokat sétálsz. Nekem ez, amit írsz kevésnek és ésszerűtlennek tűnik.
Szia!
Én szoptatás alatt akartam fogyni,de egészségesen,így szopitanácsadóval és diétetikussal állítottunk össze étrendet!Tavaly februárban!Augusztusban pedig a szopi mellé terhes is lettem,szóval remélem helytállónka találod a véleményemet!
Én az uzsival ésa vacsival nem értek egyet!az aszalt gyümölcs nagyon hízlal,így én azt (mert nagyon egészséges viszont) inkább tízóraira enném!Viszont a gyümi amiket vacsira írtál inkább abból egyél uzsira!Bárén csak délig eszem gyümit!
Vacsira inkább zöldség esetleg ah öntetet szeretnél rá arra natúr jogi!De vacsira is mehet bármilyen husi(fehérje)is a zöldségekhez!Agyümölcs hízlal!
És énreggelire valamilyen teljes kiörlésű zsendvicset is ennék néha!
Én ebédre is a családnak készített husihoz nem azt a körtet eszem (krumpli tészta rizs) hanem zöldség!Nyersen esetleg párolva vagy ha főzelék van...Rakott dolgok!Néha bűnözök így terhesen mert a sültkrumpli a kedvencem,de azt is max ebédre!
amúgy egészséges amit írtál,csak én asúlyomra is figyelek most,mert az első várandósság alatt 21 kilót sikerült felszednem,és másfél évembe telt mire lement!:(Ezt két gyerkőc mellett már nem hiszem hogy meg tudnám valósítani,így most nagyonfigyelek!27 hetes vagyok 2kiló plusszal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!