Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan élik meg a terhességet...

Hogyan élik meg a terhességet azok, akiknek emetofóbiájuk van?

Figyelt kérdés
Rettegek a hányástól,és bár alacsony a fájdalomküszöböm,de a szülés gondolatától kevésbé félek,mint a terhesség alatt jelentkező rosszullétektől! Hogy tudta ezt valaki leküzdeni,vagy mit lehet tenni,hogy ne váljon rémálommá az amúgy csodálatos dologként is megélhető terhesség? KÉREM,AZOK ÍRJANAK,AKIK HASONLÓ HELYZETBEN VANNAK!
2012. jan. 30. 19:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

Nah, kezet rázhatunk, bár nem gondoltam, hogy ennek van neve is. (Kimondottan nem ez okozta a félelmet.) :) Nos, eljutottam odáig, ha jön, hát jön. Istennek hála elég erős vagyok egyébként. :) Elfogadtam ezt, hogy van és azóta a félelem is kezd megszűnni. Olvastam erről többet is, ha van valami, ami ki akar lökődni, akkor azt az ember nem tudja elfogadni, megemészteni. Végül is ez is egy természetes velejárója az Életnek. :) Nézz szembe a félelmeddel, mert ez is egy stressz forrás, ami akadályozhatja a babavárást. Hiszem, hogy te is le tudod küzdeni. Kívánok neked egészséges, áldott gyermek áldást és életet! :)

2012. febr. 8. 06:54
 32/41 A kérdező kommentje:
4 gyermekes anyuka!Köszi a válaszod,remélem én is olyan szerencsés leszek,mint te:).Kedves utolsó hozzászóló! Igen,igyekszem felülkerekedni a dolgon,hiszek a vonzás törvényében! Amúgy láthatod itt is sokan döbbentek rá,hogy ez a betegség létezik,valós probléma és sajna az ember életét meg tudja keseríteni.De erővel,kitartással,és a sok kedves válaszoló bíztató szavával már sokkal sokkal jobb :).Minden esetben ilyen kedvesen kéne szembenállnunk azzal,aki segítségre szorul,tanácsot kér!Köszönöm mindenkinek!
2012. febr. 8. 09:05
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy pszihológus meg tudná neked találni a fóbiád kiváltó okát, így talán tudna segíteni is rajta. Tudom milyen rossz ez. Én a sáskákkal vagyok így! Ha csak képen látom, már attól rosszul vagyok, lever a víz és minden bajom van. Az élőről nem is beszélek..
2012. febr. 8. 10:37
 34/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! Fiú vagy?
2012. febr. 8. 10:59
 35/41 anonim ***** válasza:
Nem, lány vagyok.
2012. febr. 8. 12:27
 36/41 krisztina24 ***** válasza:

Szia!

Köszönöm,aranyos vagy!

Kisfiú lesz :-)))

Remélem tényleg sikerül majd minden,amiről beszéltünk,és ne aggódj,minden rendben lesz majd!!! :-)

2012. febr. 17. 19:49
 37/41 A kérdező kommentje:
Köszi Krisztina :)! És sok boldogságot meg egészséget a picúrhoz :)!
2012. febr. 18. 07:24
 38/41 krisztina24 ***** válasza:
Köszönöm :)
2012. febr. 22. 13:02
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nem tudom hogy segít-e az én egyéni tapasztalatom,de leírom.Immár 5 éve szeretnénk babát,nem sikerült és kénytelen voltam kivizsgáltatni magam.Én a tűtől félek rettenetesen,gyerekkoromban sokat voltam beteg és sokszor kaptam injekciót,így szinte megáll a szívem az idegességtől ha ilyet látok.Viszont ezek a hormonvérvételek,az átjárhatósági vizsgálat mind mind olyan hogy bizony tű is volt sokszor.Eljutottam odáig hogy az elején mindig volt kíséretem mert mindig elájultam ilyenkor.De annyira hozzászoktam hogy mostmár mondhatom,meg se kottyan,pedig a hormoninjekció szeptemberben is játszik.Szóval én a gyermek utáni vágyammal ezt az érzést le tudtam küzdeni,mert az sokkal fontosabb,így már kíséret nélkül járok mindenféle vizsgálatokra.Hidd el,ha elég erős vagy sikerülni fog leküzdeni ezt a félelmedet!És erős vagy!!!
2014. aug. 29. 12:14
 40/41 anonim válasza:
100%
Szia. Nem tudom, azóta hogy állsz a dologgal, van-e már babád , de én ugyanebben a helyzetben voltam. Pánikrohamaim voltak buszon, autóban, féltem, hogy felrázza a gyomromat, féltem az evéstől. Aztán elmentem egy kineziológus ismerősömhöz, vele rengeteget beszélgettem, végigmentünk az egész életemen, hogyan és minek a hatására alakulhatott ez ki... és nagyon érdekes dolgokra világított rá. A félelmem enyhült sokat, de még mindig jelen van.... viszont idén márciusban úgy éreztem, babát szeretnék! Ma már 17 hetes terhes vagyok, egyszer sem hánytam, csak émelygés volt néha..... azt meg kibírtam. :) Lehet, hogy véletlenül alakult így, lehet, az agy is befolyásolta a dolgokat, de mára boldog kismama vagyok. Remélem, segítettem a saját példámmal, és te is rászánod magad arra, ami a világon a legcsodálatosabb: a gyermekvállalásra. :)
2014. okt. 4. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!