Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan élik meg a terhességet...

Hogyan élik meg a terhességet azok, akiknek emetofóbiájuk van?

Figyelt kérdés
Rettegek a hányástól,és bár alacsony a fájdalomküszöböm,de a szülés gondolatától kevésbé félek,mint a terhesség alatt jelentkező rosszullétektől! Hogy tudta ezt valaki leküzdeni,vagy mit lehet tenni,hogy ne váljon rémálommá az amúgy csodálatos dologként is megélhető terhesség? KÉREM,AZOK ÍRJANAK,AKIK HASONLÓ HELYZETBEN VANNAK!
2012. jan. 30. 19:44
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! tudod az a baj,hogy ez a betegség nem olyan,hogy bárkivel szemben másképp tudok gondolkodni! Volt,hogy anyu hányt ,mert valami vírust kapott el és nem tudtam neki segíteni,mert képtelen voltam.Senkinek nem tudnék segíteni,és ez lehet gáz,de sajnos ez betegség,és hiába küzdök ellene nem megy.rettegek szabályosan ha rosszul avgyok kicsit.De ezt tényleg nem is értheti az,aki nincs ebben benne és ezt nem bántásból írom!
2012. jan. 30. 22:32
 12/41 LadyLoss ***** válasza:
80%

Szia!

Először szerintem szakembertől kellene segítséget kérni, aki segít leküzdeni vagy enyhíteni a fóbiádat, és ha alakul a dolog, akkor jöhet a terhesség gondolata.

Egy szakembernél jobban senki nem tud neked segíteni.

Sok sikert kívánok!

2012. jan. 30. 22:43
 13/41 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon megértelek. Nálam azért nem nevezhető fóbiának a dolog, de én is nagyon utálok hányni, vagy bármit ami ezzel kapcsolatos. Én olyat is hallottam, hogy a terhességnél a hányás pszichés alapon is lehet, pl. ha valaki tudat alatt fél a babavállalástól. Szóval próbálj arra gondolni, hogy mennyire várod a babát, és hogy nálad tuti nem lesz rosszullét. Azt mondják ha az ember a jó dolgokra koncentrál, akkor bevonzza őket az életébe! :)

A hányós vírussal kapcsolatban pedig: lesz annak a gyereknek apja is!!! :) Persze tudom ez főképp az anyukák dolga, de a párod biztos besegít majd ha tudja, hogy milyen problémád van. És Te ettől még tökéletes anyuka leszel!

Egyébként (nekem nem derül ki a kérdésedből) már úton van a baba, vagy még csak tervezitek?

2012. jan. 30. 22:44
 14/41 A kérdező kommentje:
Jó volna szakembertől segítséget kérni,de mint írtam is ebben a városban ahol élek,csak széttárják a kezüket,hogy ilyenről még nem hallottak.A közeli nagyvárosban meg fizetni kéne és most így erre nincs pénzem! Köszi amúgy a bíztatást Utolsó,jól esett.Hát még csak gondolati szinten van a baba,de hát nem tudom.Még a félelmem nagyobb mint az akaratom! Szóval igyekszem én,csak hát nem könnyű.És hát ja,van apuka,de nem hinném,hogy az anyagilag megérné,hogy minden betegségénél a kicsinek apa szabit venne ki,hogy én "finnyáskodhassak".Röstellem én ezt az egészet,de képtelen vagyok felülkerekedni a problémán.
2012. jan. 30. 22:48
 15/41 anonim ***** válasza:
91%

Elmesélek egy sztorit, hátha segít.

Nekem pókfóbiám van. Nem szimplán félek a pókoktól, hanem konkrétan rosszul vagyok tőlük, rettegek tőlük, volt már, hogy el is ájultam, amikor egyszer valaki jó viccnek gondolta, hogy rám dob egyet. Szóval kb úgy vagyok vele, mint te a hányással.

Egyszer egyedül voltam otthon a babámmal, és bekövetkezett a legrosszabb, egy hatalmas, undorító pók mászott a kiságyban, egyenesen a baba arca felé. Egy pillanatig pánikoltam, majd cselekedtem, lepöcköltem a pókot a földre, aztán hoztam a porszívót és megoldottam a dolgot. Utána én is elcsodálkoztam rajta, hogy milyen "bátor" voltam. Szóval sokmindent megváltoztathat az emberben az anyaság.

2012. jan. 30. 23:03
 16/41 anonim ***** válasza:
84%

22:44-es vagyok. Az utolsó válasz szerintem nagyon igaz!!! Sőt igazából azt mondják a terhesség is sok mindent megváltoztat az emberben. Még az is lehet, hogy elmúlna, vagy enyhülne a fóbiád.

Mindenesetre gyűjtsd a bátorságot, mert nagyon megéri. Még a legrosszabb esetben, ha végig szenveded, retteged a terhességed (persze ez kizárt, de biztos lesznek nehéz napok) akkor is megéri, mert ott lesz egy csöppség, akinek Te vagy az anyukája, és mikor a kezedben tartod, az kárpótol mindenért! :)

És hidd el nem csak Apa, hanem az egész családod, barátaid segíteni fognak ha a pici beteg lesz, és már a terhességed alatt is. Ne engedd hogy a fóbiád miatt kimaradjon, vagy később érkezzen az életedbe a legnagyobb csoda a világon.

Nekem van egy 2 éves kisfiam, és ha minden igaz egy 5 hetes borsószem a pocakomban. És a világ minden veszélyével és undorával szembe mennék, ha Róla (Róluk) lenne szó!!! Pedig én is nagyon finnyás vagyok, férjem szerint legalábbis mindenképp! :)

Te is így fogsz érezni! Sok erőt Neked hozzá!

2012. jan. 30. 23:15
 17/41 A kérdező kommentje:
Hát nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Kedves tőletek! 5 hetes kismama,neked pedig jó babavárást,biztos nagyon jó élmény lehet,bár el sem tudom képzelni,milyen lehet tudni,hogy egy kis élet fejlődik a hasadban! Vágyom erre már én is ám :(!
2012. jan. 30. 23:35
 18/41 anonim ***** válasza:
80%

Mi az, hogy nem hallottak róla? Mármint bocsánat, hogy ilyet írok, ez megdöbbent, abszolút szorongásként kezelhető betegség, fóbia, minden fóbiának hasonló a terápiája, ezt nem is értem... Nincs ott egy épkézláb pszichológus?

25 hetes pszichológus kismama

2012. jan. 31. 07:58
 19/41 A kérdező kommentje:
25 hetes pszichológus kismama.Hát van egy darab itt a mi kisvárosunkban,akinek van vagy ki tudj hány száz betege,mert a környező falvakból is ide járnak hozzá.És ő csak "megmosolygott",mikor említettem ezt,és tényleg ült a széken,széttárta a karját és azt mondta,hogy "Kedvesem! És én most magával mit kezdjek?Foglalja le magát és nem lesz ideje ilyeneken gondolkodni!".Szóval pénzem meg per pill nincs a közeli naggyvárosba magánorvoshoz szaladgálni sajna,pedig hidd el,megtenném.Egyedül egy nagyon jó természetgyógyász volt az,aki hallott erről a betegségről,és próbált segíteni,de az sem két fillér,szóval hát ez egy ördögi kör :(.
2012. jan. 31. 08:55
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Ó, nagyon sajnálom, hogy ilyen "szakember" került hozzád, és valóban, a magánpraxisok iszonyatos árban vannak. Foglald le magad... Jóég...Esetleg segíthet az is, ha magadat próbálod valahogyan deszenzitizálni, de hát jobb lenne segítséggel.

Amit én a saját példámból tudok írni: bár nekem nincs ilyen erős félelmem ezzel kapcsolatban, de gyűlölöm a hányingert és a hányást - a babavárás alatt ez kijutott nekem az első 16-18 hétben - mégis a terhesség valahogy bennem is felülírta ezt a félelmet. :) Hátha... :))

A pókfóbiás példa nagyon jó, és hidd el, benned is megváltozna ez, ha közben a babára gondolnál, és arra, hogy ez a te első áldozatod érte. :)

2012. jan. 31. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!